anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stiti cat a suferit femeia de-a lungul timpului din cauza perceptelor scrise in biblie?
Stiti ca aveam viata femeilor irakiene de acum, adica puteam fi maltratate batute, vandute, chinuite, alungate, date ca sotii fara consimtamantul nostru.
Datorita carui fapt credeti ca azi va puteti bucura de rujuri, de oja, de OB-uri, de farduri, de rochii scurte, de sorturi scurte, de mers la plaja in costum de baie?
Cat credeti ca a durat ca femeia sa se emancipeze si sa nu mai vrea jugul societatii? Mai mult de 5 mii de ani, de dupa matriarhat cand societatea era condusa preponderent de femei, alta religie, alte obiceiuri.
Am castigat aceste drepturi cu vietile si sangele nostru, de ce?
pentru ca maria sa barbatul, era si este la rang de cinste, asa scrie biblia, femeia n-avea absolut nici un drept, de ce? nu eram si noi ficele domnului? numai ei?
Stiti ca de`abia in secolul XIX femeia a reusit sa se afirme in societate, nu numai la cratita si sa creasca copii? ca medici chirurgi, oameni de stiinta, aviatori (vedeti pana si functia are gen masculin ), de ce?

Răspuns Câştigător
HepHap
| HepHap a răspuns:

Europa precrestina era tot patriarhala. Grecia antica si apoi Roma au fost societati patriarhale. Androcentrismul nu incepe nici cu Septuaginta, nici cu Vulgata si nici cu evangheliile canonice, ci incepe cu Aristotel. Problema marginalizarii feminine se suprapune in primul rand pe niste directii socio-istorice, si apoi religioase, la fel ca si SCLAVIA.
Te intrebi de ce? Simplu, chiverniseala revine celor puternici. Cel care da cu arma are dreptul sa faca politica. Iar cine face politica, modeleaza cultura.

6 răspunsuri:
| Elena1234456 a răspuns:

Am sa iti spun un proverb care mi-a ramas in minte : "In marea parte a istoriei anonimul a fost o femeie". Nu este drept, dar asta e lumea in care traim. Din pacate nu o putem schimba sad

| andreea_7473 a răspuns:

Imi pare rau pentru tine, dar ai inteles total gresit ce scrie in Biblie despre rolul femeilor. Apoi, e o diferenta majoa intre locul pe care pe care i l-a impus societatea si cum e vazuta femeia in Biserica. Trebuie doar sa-ti limpezesti putin mintea de toate porcariile feministe pe care le-ai auzit sau citit, sa lasi orgoliul la o parte, si vei vedea cum stau lucrurile.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sa fim seriosi, asta e o atitudine rautacioasa si nedreapta. Traim intr-o societate in care sunt mai multe femei medic decat barbati, in care femeile nu sunt discriminate decat arareori, ca fenomen izolat. Eu nu sunt de acord cu afirmatiile tale, le consider rautacioase si samanta de scandal. Din cauza unor femei ca tine, noi restul sunt privite ca persoane rautacioase, carcotase si fitoase.

| mariobros a răspuns:

E de ajuns sa privesti in curtea Bisericii si ai sa vezi ca femeia e la loc de cinste (Fecioara Maria), si in general in ortodoxie n-am vazut nicaieri vehiculata ideea ca femeia este inferioara barbatului, ca exista o anumita conduita vestimentara, sau ca femeile nu au voie in Altar, de o conduita specifica au parte si barbatii. Si sa fim sinceri, cred ca femeile au rolul decizional in majoritatea casniciilor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Inainte de toate...cum crezi tu ca e barbatul asa de important in societate... poate chiar e sau poate nu... dar sa ne gandim "in spatele unui barbat a stat intotdeauna o femeie"! Asta da raspuns la multe intrebari!

| Linda a răspuns:

Sunt multe lucruri care se pot spune. Eu ma gandesc. Daca de toate animalele mamele au grija intr-o buna masura, de ce de puii de om sa nu fie cineva care sa se ingrijeasca prioritar. Eu cred ca viata femeilor, cel putin jumatate din ele, nu era asa rea. In casele instarite aveau oameni care ii ajuta, argat, bucatareasca, doica, etc, femeile erau doamne. In buna masura mai multe femei sunt super extenuate prin munca acum. Mai ales in Romania.