| AlinutzaRouz a întrebat:

Stiti cum se numeste cantecul care incepe asa si de cine e scris:
Din codri primavara,
Eu zbor si cant voios
Din zori si pana-n seara
Cu glas melodios.

De vant de ploi stiti bine
Nu-mi place sa ma plang
Sub zorile senine
Va chem din orice crang.

E pentru clasa a 2a, dar am nevoie de el pana maine, ma puteti ajuta? am nevoie de urmatoarele 2 strofe.

Răspuns Câştigător
| andreii2 a răspuns:

1.Prin codru primavara/Eu zbor si cant voios/Din zori si pana–n seara/Cu glas melodios/Refren :Cucu, cucu/Eu zbor si cant voios/Din zori si pana-n seara/Cu glas melodios/2.De vant, de ploi stiti bine/Nu-mi place sa ma plang/Sub zarile senine/Va chem din orice crang //3.Cand mierle dau de veste/Din codrul fara fund /Spunand a mea poveste /Eu ‘cucu’ le raspund /4.Nu-mi place taraboiul /Si cuib nu am de loc./Ma stie tot zavoiul /Ca zbor din loc in loc

2 răspunsuri:
| Corina a răspuns:

Cantecul se numeste "CUCU", de Teodor Munteanu din Iasi, si are urmatoarele versuri:1.Prin codru primavara/Eu zbor si cant voios/Din zori si pana–n seara/Cu glas melodios/Refren :Cucu, cucu/Eu zbor si cant voios/Din zori si pana-n seara/Cu glas melodios/2.De vant, de ploi stiti bine/Nu-mi place sa ma plang/Sub zarile senine/Va chem din orice crang //3.Cand mierle dau de veste/Din codrul fara fund /Spunand a mea poveste /Eu ‘cucu’ le raspund /4.Nu-mi place taraboiul /Si cuib nu am de loc./Ma stie tot zavoiul /Ca zbor din loc in loc.

| AdMiRaTor a răspuns:

Esti clasa a 2a cu doamna invatatoare Popa Anicuta? AlinutzaRouZ?