| Mosotti a întrebat:

Stiu oameni care zic "ce imi place asa egoismul la pisica mea...asa ma amuza".
Si de ce la oameni nu amuza? De ce oamenii egoisti nu-s vazuti bine, dar pisicile da? Ca pana la urma comportamentul e cam acelasi.

19 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu e am acelaș. Că dacă ar fi acelaș, oamenii i-ar aprecia ca pe pisici. Ce e o pisică pentru un om? Un prilej de amuzament. Ce este un om pentru un om? Un mod de schimbare a lumii, cu proiecție în viitor. Un om a evoluat într-un milion de ani câr nu au evoluat pisicile în 250 de milioane. De ce, fiindcă au colaborat în comunități. Iar ca să poată colabora, au renunțat la egoism. Așa că dacă vreau să văd bine un om, eu și el renunțăm la egoism și facem ceva împreună. Dacă vreau să mă amuz, caut oameni egoiști și mă uit la ei ca la un film bun, care mă ajută să mă distrez, adică ca la o pisică, animal drăguț, de casă.

| Mosotti explică (pentru sadrian46):

Ai dreptate, e normal sa nu fim egoisti, insa multi oameni sunt egoisti fie din motive genetice, fie din motive de mediu, educatie, traume psihologice.
Corect, ne putem amuza privind oameni egoisti sa vezi asa cum ar lua toate painile din raft de abia le duce, doar sa le aiba doar el asa disperat aiurea fara nici un sens.

Desi daca e sa o luam asa, egoismul poate fi si natural dat fiind ca de multe ori trebuia sa ti tot ce aveai pentru tine, ca nu se stie daca a doua zi mai aveai hrana sau ce mai era in trecutul indepartat.

| sadrian46 a răspuns (pentru Mosotti):

Dacă ești abonat la Netflix, recomand filmul Platforma. Este un film foarte dur, pe tema asta.

| Mosotti explică (pentru sadrian46):

Mersi mult de recomandare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Păi pisica are o scuză că e egoista. Doar e animal.
Omul ce scuză are?

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Pai si omu ce pana mea e? Nu tot un animal la baza? Daca n-ar mai fi politie, ne-am comporta 95 % ca si animalele.
E cam acelasi model de fapt, doar ca mai judecam cate putin asa si noi.

Cainele nu e animal? Dar nu e asa, e altfel, e mai atasat de om, mai credincios, pisica...te-ar vinde la prima ocazie. Eu n-as putea aprecia asa ceva.

Si oricum un om care e egoist este, ca asa simte pana la urma din el.
Egoismul e trasatura evolutionista, ajuta la supravietuire sa ti toata hrana pentru tine, ca daca nu mai aveai maine?! Deci se explica de ce multi sunt asa. La unii e in gene asta.
Unii sunt okey.
Bine, ca sunt si destui egoisti care au devenit asa din mari probleme psihologice si nu genetice, dar asta se rezolva la psiholog daca vine din mediu, educatie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deoarece oamenii fac mai mult rău prin egoismul lor decât animalele.

Ai dreptate de fapt, o pisica e egoista neutru cum s-ar zice, fara sa afecteze pe om, dar omu cand e egoist poate face rau.

Insa nu e vb de asta, era vb ca oamenii si neutru au impresie proasta de oamenii egoisti chiar daca nu ii afecteaza, deci asa ca idee, dar de pisici nu.
Si daca e sa luam asa, pisica te-ar trada oricand, deci ar avea un caracter...
Eu daca as lua, as lua un caine, nu pisica, ca stiu ca ala chiar ma iubeste.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oamenii pot vorbi, iti pot face rau. Pisica nu vorbeste, iar daca te zgarie o poti controla. Cu oamenii nu e la fel. Daca un om este egoist va cauta sa nu iti dea nimic, sa faca tot pentru el, pisica ce vrei sa-ti dea?

Mie imi face o impresie proasta egoismul pisicii, nu ma amuza deloc egoismul lor. Mai ales ca nu prea are treaba cu stapanul, la o adica te lasa si pleaca, nu e ca un caine unde simti ca iti ofera incredere, afectiune, ar face tot pentru tine, asta da un caine, pisica nu-ti da astea pe care ar fi trebuit sa ti le dea.

De aia ma mir cum pe unii ii amuza egoismul pisicii din toate punctele de vedere, adica pisica aia nu da doi bani pe ei, si pe ei ii amuza. E exact ca si un om egoist, nu are nimic pentru tine, nu ii pasa de tine, nu te-ar ajuta la nevoie, esti bun doar cat ii dai si atat.
Auzi si tu, ce sa dea pisica, pai sa dea ce da si cainele, asa ar trebui.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

Te inseli. Cainele e la fel.

Nu e la fel, cum sa fie la fel? Cainele e mult mai credincios, si asta o stiu toti. Nu se zice ca pisica e cel mai bun prieten al omului, ci cainele.
Si se si explica, cainele a fost domesticit cu mult inaintea pisicii, si de acolo vine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce sa-ti dea animalele de companie? ele iti tin companie si tu trebuie să le ingrijesti.sunt animale, isi fac nevoile aiurea si nu produc nimic. Te poti juca cu ele, iti imbunatatesc starea de spirit, au un al saselea simt.

Dau afectiune mai ales cainii, in rest da, nu au ce sa dea, ai dreptate, dar e de ajuns sa dea afectiune.

Nu intelegi.

Pai fa-ma sa inteleg daca vrei.

Am incercat o data. E de ajuns.

Mda, asta e.

| gritt a răspuns:

Pentru ca pisicile sunt inocente, nu au ratiune. Oamenii au! Pisicile nu-ti fac pagube mari.