| Dan a întrebat:

Studentii romani care parasesc Romania, trebuie sa plateasca studiile, statul roman a investit in ei.Sunteti de acord cu aceasta propunere?"Fug ca iepurii dupa varza englezeasca si americana, se pare ca nu le place varza romaneasca". De ce oare? Eu nu am fugit dupa varza englezeasca, imi place varza romaneasca, este ecologica si nu chimizata.

Răspuns Câştigător
| casperboyy a răspuns:

Subscriu. Si eu as pleca. O fi varza romanesca ecologica si nechimizata. Dar e o varza mica si sfrijita care nu iti ofera prea multe posibilitati. As fi de acord sa fi obligat sa iti platesti studiile in cazul in care de exemplu cand ai intrat la facultate sa semnezi un contract care sa iti asigure de exemplu un loc de munca in sistemul de stat. Dar asa dupa ce ca esti somer sa te mai puna sa si platesti studiile. Nu prea e normal.

2 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Statul roman "se face" ca investeste in ei. Scoate pe banda someri cu diplome si master.
Mi se pare normal sa plece acolo unde sunt apreciati, unde se pot dezvolta, afirma, unde sunt platiti pentru munca pe care o fac. Statul roman n-a stiut niciodata sa-si aprecieze valorile.
Cat de idiot sa fie cineva ca, avand posibilitatea sa fie apreciat in strainatate, sa ramana aici sa munceasca (eventual) pentru un salariu echivalent cu 1/2 de ajutor de somaj din tarile civilizate?

| matura a răspuns:

Este obtiunea fiecaruia sa-si aleaga drumul. Unii pleaca pentru ca au curaj si vor sa scape de stresul coruptiei si injustitiei.Altii pleaca pentru se realizeaza mai repede, prin inteligenta si perseverenta.Alitii sunt aventurieri.Nu mereu varza romaneasca, ecologica, te poate face sa ramai. Poti ramane si pentru ca esti legat de familie, prieteni, sau nu avem curaj.
Eu admir persoanele care au curajul sa plece, dar admir si persoanele care au curajul sa ramana.
Eu as pleca.