| chiftelutacrocanta a întrebat:

Suferi de vreo boala mentala sau de vreo fobie? Eu sufar de sindromul obsesiv-compulsiv,din cate mi-a zis doamna doctor psiholog, si nu pot sa suport noutatile, mi-e frica si de lucrurile marunte si am tendinta sa le transform mereu in lucruri tragice.Am fost la psiholog si mi-a spus ca am si ipohondrie medie, si anxietate medie si sindrom obsesiv-compulsiv.Credeti ca se poate scapa de aceste boli psihice? Voi de ce boala mentala sau fobie suferiti?

3 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Se poate scapa doar cu tratament medicamentos si psihoterapie cognitiv comportamentala.
Mai poti citi cateva carti motivationale si daca esti credincios te poti si ruga la Dumnezeu si sa ai speranta in El.happy

Daca este neaccentuat ce ai zis ca ai tu, nu sunt mari probleme dar daca starile de anxietate, ipohondrie, TOC persista si sunt foarte suparatoare atunci ar trebui neaparat un tratament medicamentos de obicei, anxiolitice si antidepresive
happy
Sanatate multa, Ahmed!

| Holy2010 a răspuns:

Le consider boli cronice cu perioade de remisie si acutizari. Dar cu terapie si medicatie poti sa duci o viata absolut normala si de ce nu sa directionezi spre exemplu OCD'ul spre ceva productiv.
Apropo, e doar doamna psiholoaga ta. Nu e doctor.

| Jimtheghost a răspuns:

Am avut depresie severa, OCD si soc post traumatic. happy Nu poti sa scapi complet de ele. Eu am scapat de depresie si de socul post traumatic dar am ramas cu OCD-ul.

Întrebări similare