| Absenta a întrebat:

Sunt 2 parinti necesari pentru ca un copil sa se dezvolte/creasca normal?
As vrea sa stiu parerea voastra, cat mai detaliata, am nevoie de multe pareri!

6 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Sunt suficienti. Eu am divortat cand fiul meu avea un an. Acum are 21 si e un baiat dezvoltat normal, educat, simpatic, destept, citit. Ca orice copil, mi-a facut si probleme, dar le-am rezolvat pe toate, pe rand iar acum imi da nespuse satisfactii.
I-a fost greu fara un tata alaturi, stiu asta, dar am incercat pe cat am putut sa compensez lipsa acestuia si, se pare ca am reusit.

lolita
| lolita a răspuns:

Da, deoarece la un momentdat copuilul va creste si va avea nevoie de sfatul unuia dintre parinti si de multe ori celalat nu-l poate sfatui. eu ma gandesc ca daca este baiat la varsta adolescentei are nevoie de sfatul tatalui, eu ca si mama chair daca-l iubesc si-l cresc poate nu stiu sa-i dau anumite sfaturi. asta si in cazul fetelor, unui tata ii este mai greu sa vorbeasca cu o fata despre menstruatie sau sex cu fata lui, cel mai in masura cred ca este sfatul unei mame.
din fericire multi parinti si-au crescut copii destul de bine singuri, dar copii in sufletul lor au simtit lipsa celuilalt parinte.

| pensionar a răspuns:

La fel ca toti copiii, si tu ai fost conceputa de doi parteneri, din dragoste si iubire impartasite de ambii; devine firesc ca rodul iubirii lor sa se bucure de prezenta ambelor parti; acum sa raspund la intrebare; este necesar, desigur, dar numai daca ei o fac din dragoste si nu din obligatie; tu incearca sa-i iubesti pe amindoi ca ei reprezinta pentru tine tot ce s-a intimplat mai frumos in viata ta! daca vorbesti de dezvoltare ca individ in societate, da, e indicat sa-i ai pe amindoi linga tine.

| campanario a răspuns:

Categoric DA. Eu provin dintr'o familie separata si uneori ma doare acest lucru' simt lipsa lor.Acuma depinde si de situatie, pentru ca sunt cazuri in care unul din parinti e o pacoste, zic eu, ma refer la tati alcoolici, violenti, mame iresponsabile s. a. m. d. Dar in principiu, eu sunt de parere ca da, e nevoie de amandoi, si de asemenea e bine sa fie o relatie destul de stransa intre parintii-fii, fiice. happy

| stuffhappens a răspuns:

Da sunt

| nikolleta a răspuns:

Eu cred ca in mod normal asa este... e nevoie de 2 parinti: mama si tata asa a lasat D-zeu...ca orice copil sa fie crescut de mama si tatal lui.