Sunt suficienti. Eu am divortat cand fiul meu avea un an. Acum are 21 si e un baiat dezvoltat normal, educat, simpatic, destept, citit. Ca orice copil, mi-a facut si probleme, dar le-am rezolvat pe toate, pe rand iar acum imi da nespuse satisfactii.
I-a fost greu fara un tata alaturi, stiu asta, dar am incercat pe cat am putut sa compensez lipsa acestuia si, se pare ca am reusit.
Da, deoarece la un momentdat copuilul va creste si va avea nevoie de sfatul unuia dintre parinti si de multe ori celalat nu-l poate sfatui. eu ma gandesc ca daca este baiat la varsta adolescentei are nevoie de sfatul tatalui, eu ca si mama chair daca-l iubesc si-l cresc poate nu stiu sa-i dau anumite sfaturi. asta si in cazul fetelor, unui tata ii este mai greu sa vorbeasca cu o fata despre menstruatie sau sex cu fata lui, cel mai in masura cred ca este sfatul unei mame.
din fericire multi parinti si-au crescut copii destul de bine singuri, dar copii in sufletul lor au simtit lipsa celuilalt parinte.
La fel ca toti copiii, si tu ai fost conceputa de doi parteneri, din dragoste si iubire impartasite de ambii; devine firesc ca rodul iubirii lor sa se bucure de prezenta ambelor parti; acum sa raspund la intrebare; este necesar, desigur, dar numai daca ei o fac din dragoste si nu din obligatie; tu incearca sa-i iubesti pe amindoi ca ei reprezinta pentru tine tot ce s-a intimplat mai frumos in viata ta! daca vorbesti de dezvoltare ca individ in societate, da, e indicat sa-i ai pe amindoi linga tine.
Categoric DA. Eu provin dintr'o familie separata si uneori ma doare acest lucru' simt lipsa lor.Acuma depinde si de situatie, pentru ca sunt cazuri in care unul din parinti e o pacoste, zic eu, ma refer la tati alcoolici, violenti, mame iresponsabile s. a. m. d. Dar in principiu, eu sunt de parere ca da, e nevoie de amandoi, si de asemenea e bine sa fie o relatie destul de stransa intre parintii-fii, fiice.
Eu cred ca in mod normal asa este... e nevoie de 2 parinti: mama si tata asa a lasat D-zeu...ca orice copil sa fie crescut de mama si tatal lui.