| StefanDrg a întrebat:

Sunt anti-natalist si de la o vreme am început sa urăsc oamenii care au copii si care vor sa faca copii. Nu pot sa pricep de ce ai vrea sa aduci pe lume un om fara acordul lui, știind ca trăiești într-o lume plina de oameni răi, condusă de bani, războaie, boli, violuri, sărăcie etc. Practic condamni un om sa trăiască o viata plina de pericole si sa se zbata sa muncească in capitalismul in care trăim, unde nu ai niciodată timp liber. Văzusem mai demult un citat care mi-a plăcut : " Sclavia nu a dispărut, doar si-a schimbat forma ".

Răspuns Câştigător
| Emma30555 a răspuns:

Poate el trăiește și viata nu trece pe lângă el. Viata noastră ne aparține și se poate trai chiar dacă nu ai dorința de a face copii. De fapt calea lui poate sa fie diferita de calea dvs. Nu toți suntem la fel, odată ce are gândirea aceasta are niște motive, de fapt e o întreaga filozofie ce a spus el. Eu nu cred ca doar oamenii maturi fac copiii, dimpotrivă am văzut mulți imaturi care fac asta. Poate problema nu e imaturitatea, eu cred ca e doar teama ca nu depinde de tine ca totul sa fie bine

15 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Si ce propui sinuciderea speciei umane? Ce ar rezolva asta? Ar disparea ce scrii acolo? In loc sa te gandesti la niste solutii rationale tu treci la extremism de asta, eu nu consider ca viata inseamna doar suferinta sau fericire, eu consider ca a exista este ceva minunat a fi conștient ca esti

suntserios
| suntserios a răspuns:

In momentul in care urăști oamenii care au copii deja esti invidios si vrei copii.

| EntertainYou a răspuns (pentru suntserios):

Nu neaparat. Nu exista ura exclusiv din invidie. Ura are atatea forme si motive...iar a avea invidie pe cineva ca face copii nu prea are sens. Nu e ca si cand e ceva extraordinar de facut.
Uite, eu urasc tzyganii care fac copii doar ca porcii la taiere cu scop predestinat. Adica antisociali, toxici in societate, doar cu nevoi primare fara a le pasa cum ii afecteaza negativ pe ceilalti.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce orientare sexuală ai? Ai o prietenă, amantă, iubită, cu care să împarți viața? De un miliard de ani, de când a apărut pe lume viața sexuată, un miliard de strămoși ai tăi ai făcut copii. Tu ești acela prin care ei trăiesc azi. Ei sunt în tine. Ei te contrazic 100%.
într-o lume plina de oameni răi. Ce vrei să spui cu asta? Cum definești răul și binele?
condusă de bani. Banii sunt semne care ajută pe oameni să trăiască împreună. Niciodată niște semne nu au condus lumea.
Războaie. Niciodată de când sunt oameni nu a fost numai război. Tot timpul a fost o stare de război-pace din care tu vezi doar jumătate, războiul.
Boli. De când te naști bolile te atacă. Asta este viața, o luptă continuă cu boala, dacă nu ai aflat încă.
Violuri. Există în fiecare societate o rată de violuri, datorită fățărniciei lumii, dar violurile nu conduc lumea cum susții tu.
Sărăcie. De când sunt oameni pe lume și proprietate privată au existat oameni bogați și oameni săraci. Dar sărăcia nu conduce lumea așa cum susții tu.
Dacă tu nu ai avut niciodată timp liber, de vină nu este capitalismul ci modul în care trăiești și îți concepi și duci viața.
Antinatalist ești fiindcă să îți asumi responsabilitatea de a face copii este o caracteristică a omului matur. Așa ceva, din ceea ce afirmi aici îți lipsește cu desăvârșire. Ți se pare doar că trăiești. De fapt viața trece pe lângă tine.

| sadrian46 a răspuns (pentru Emma30555):

Eu cred ca e doar teama ca nu depinde de tine ca totul sa fie bine.
Eu numesc asta imaturitate. Și pledoaria lui, că de ce este el antinatalist, tot imaturitate emană.

| EntertainYou a răspuns (pentru sadrian46):

Atatea greseli aveti in doua raspunsuri incat mi-e greu sa cred ce anume v-a facut sa va considerati la viata dvs un om matur. Mai ales ca oricum ati devenit Userul anului pe un site de copii. happy

| sadrian46 a răspuns (pentru EntertainYou):

Asta cu userul anului, să îi întrebi pe copii care m-au votat.
Ce ție ție greu să crezi, asta te privește pe tine.

| Emma30555 a răspuns (pentru sadrian46):

Poate el trăiește și viata nu trece pe lângă el. Viata noastră ne aparține și se poate trai chiar dacă nu ai dorința de a face copii. De fapt calea lui poate sa fie diferita de calea dvs. Nu toți suntem la fel, odată ce are gândirea aceasta are niște motive, de fapt e o întreaga filozofie ce a spus el. Eu nu cred ca doar oamenii maturi fac copiii, dimpotrivă am văzut mulți imaturi care fac asta. Poate problema nu e imaturitatea, eu cred ca e doar teama ca nu depinde de tine ca totul sa fie bine

| Freya1 a răspuns:

Făcând un copil poti sa dai sansa unei schimbări. Poate el va reuși ce tu nu ai reusit.
Nu sunt de condamnat oameni ce fac copii carora le pot oferi ceva in viata, un sprijin, un ajutor, o educatie etc.Pentru ca acestea pot aduce pe lume oameni de calitate, exemple in societate ...De condamnat sunt cei ce aduc pe lume copii fara sa aiba conditii ok de trai,fără să îi poate educa cum trebuie, fără să poată sa ii ajute, sa ii dea la o școală. Pentru ca sunt multi ce vor sa faca copii pentru as spori veniturile (sa ii trimita la munca, sa le ia alocațiile, sa primească mila de pe spatele lor) aceia sunt cei la care ar trebui să li se interzică sa se înmulțească si aceia sunt oameni ce trebuie condamnați ca fac copii.

| StefanDrg explică (pentru Freya1):

Tie trebuia sa iti dau funda, m-am grabit se pare, genial raspuns ai inteles pe deplin ce am vrut sa spun de fapt

| Freya1 a răspuns (pentru StefanDrg):

winking

| Emma30555 a răspuns:

Sa ști te înțeleg, uneori și eu gândesc asemănător dar poate ceva ne scăpa noua, poate ca oamenii fac copii fiindcă ei apreciază părțile bune din viata.

| lorix a răspuns (pentru Emma30555):

"Poate ca oamenii fac copii fiindcă ei apreciază părțile bune din viata."

Nu. O fac pentru ca asa sunt programati genetic, de perpetuare a speciei.

| EntertainYou a răspuns (pentru lorix):

Asa iti justifici tu deciziile in viata? laughing

| RKBlue a răspuns:

Atunci inseamna ca iti urasti parintii.Sau ar trebui.(datorita argumentelor)

Oamenii vor avea mereu copii.De ce?
Sunt multe cupluri care vor copii.Nu mai e ca in trecut, ca o familie sa aiba 5-6 copii sau chiar mai multi.Acum sunt cam 2-3, rareori mai multi.
Lumea a fost intotdeauna intr-o continua schimbare,uneori mai lenta,alteori mai rapida.
DAR unul dintre lucrurile care nu s-au schimbat este ca exista oameni care vor sa aiba copii si oameni care nu vor.
Daca tu, personal, nu vrei copii si ti se pare ca un copil adus pe lume nu va cunoaste decat suferinta, atunci e treaba ta.
Dar te poti insela groaznic.
Chiar daca nu am cerut sa fiu nascut, sunt fericit ca exist.La fel sunt si alte milioane sau chiar miliarde de oameni.La fel vor fi si altii in viitor.
De ce?
Fiecare considera viata cum vrea.Multi o considera ca pe o serie de incercari si multi nu reusesc sa gaseasca fericirea.Insa cred ca majoritatea nu si-ar putea imagina o lume fara ei.

Suntem fiinte, animale, pana la urma.
Nevoile noastre de baza nu s-au schimbat.
Nici comportamentul nostru nu s-a schimbat de-a lungul timpului in toate privintele.

Si am o serie de intrebari:
De ce sa urasti pe cineva care are copii? Esti gelos cumva?
Ai un conflict nerezolvat cu parintii care te face sa crezi ca unui copil nu ii poate fi bine?
Stii ca nu toti copiii sunt violati, nu?(procentul e destul de scazut, dpdv matematic si mare dpdv emotional)

Razboaie vor exista mereu si au existat mereu asa ca nu stiu cat de bun e argumentul asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Traiesti in cea mai buna perioada din istoria omenirii, iar prosperitatea in care te lafai e rezultatul capitalismului.

Oamenii care aleg sa faca copii o fac pentru ca nu si-au pierdut complet contactul cu realitatea.