anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt barbat singur, am 46 ani, trec printr-o perioada emotionala dificila. Cineva intr-o situatie similara, care vrea sa vorbim, sa povestim, si poate sa ne ajutam reciproc?

14 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Ai inselat si acum treci printr-o perioada dificila?
Cred ca glumesti, zici ca tu esti victima laughing, iti meriti soarta daca atat te-a dus capul incat sa arunci pe apa sambetei o casnicie pentru o aventura, nu mai ai ce iti trebuie in relatie, comunici, daca nu se poate si nu esti inteles in ciuda eforturilor sau partenerul nu mai doreste sa iti ofere, pleci, dar nu inseli, se potriveste expresia dintr-un raspuns pe care l-am dat chiar acum o zi, "copil in corp de adult", inteligenta ta emotionala e 0, ia-o de nevasta pe prietena ei din copilarie daca a fost asa bine, ce cauti inapoi la fosta nevasta, sau acum nici ea nu te mai vrea? laughing

Răspuns utilizator avertizat
| GabiDumitrescu a răspuns:

Proaspat divortat? Si eu, dar inca nu am scapat de durerea de cap, sper sa se mute pana in primavara. Din ce zona a tarii esti?

| zeroday a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Sunt din jud. Arad. Si super-disperat dupa ce s-a terminat divortul, nu mi l-am dorit.

| Koba12345 a răspuns (pentru zeroday):

Care a fost motivul divortului?

| zeroday a răspuns (pentru Koba12345):

Am inselat-o cu prietena ei din copilarie. Un fapt prostesc, pe care acum il regret. Insa, am frica de abandon, iar acum sunt intr-o depresie severa din care nu cred ca o sa mai ies. Ma gandesc sa imi iau viata.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru zeroday):

Pai stai asa, ai facut-o in deplina cunostinta de cauza. Partea cu inselatul, nu? Acum ai restul vietii inainte ca sa NU mai faci asta. Cu prietena ei din copilarie cum e treaba? Si ea era/e cumva maritata?

| zeroday a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu e maritata. Dar nu pot depasi momentul, imi vreau fosta inapoi, care acum are pe altul si nu vrea sa mai auda de mine, abia raspunde pe IG cand ii scriu, fiind ocupata cu noul iubit. Si eu nu fac fata la asta.

| Alo15 a răspuns (pentru zeroday):

Cineva care vrea sa își ia viata, în mod normal nu da de stire.(mai ales unui străin ca sa fie salvat )
Problemele grave se discuta CATRE PERSOANE SPECIALIZATE si eventual la politie.Sunt mulți care fac pe victimele ca să atragă victime,nu zic ca e cazul tău.
Gândește-te ca fiecare are propria lui viata care e doar una și trebuie sa avem grija de ea.Un ultim sfat : Mergi la un medic de familie și vorbește despre starea ta emoțională,prietenului tău bun,părinte ( dacă ai ) chiar și cu un preot poti discuta, ori cu nimeni.Viata e mult mai mult decât o relatie distrusa sau o persoana care nu te dorește in viata sa. Poți sa înveți sa te iubesti ca om, sa înveți sa te apreciezi si in timp vei realiza cat e viata de frumoasa si ce importanta are!

Suck it up. Ai comis-o, e vina ta, nu era obligata sa inghita asta. Nu zic sa te arunci intr-o alta relatie, dar ai grija cit mai mult de starea de bine independent de ceea ce e in cap. Mai exact, maninca si bea cit mai sanatos, dormi destul, daca nu faceai sport, apuca-te. Nu iti rezolva problema, dar iti mai consuma din energie si schimba focusul pe ceea ce conteaza cu adevarat. Timpul o sa rezolve asta, trebuie sa ai putina deschidere catre a a accepta unde s-a ajuns. Ai gresit, asta e, dar nu ai omorit pe nimeni pana la urma.

| Parakeets a răspuns (pentru zeroday):

Chiar ieșea sindromul salvatorului din mine. Again. happy Deși am zis că mă las de acest idiot TPU, cel care-mi șterge din întrebări și răspunsuri (în concepția mea) fără fundament exact. Dar revenind, chiar sărisem citind întrebarea ta, că zic ia uite cum apare alt om în Univers pe care îl pot salva sau măcar să-i ofer un cuvânt bun la ananghie, dar după ce citesc astea, mă cam las păgubașă.
Și eu care credeam că-mi pare rău că mi-am blestemat în sinea mea verii și am trăit niște vremuri mai tulburi și mă simțeam o mică Cain, dar observ că sunteți destui care păcătuiți cu carul.
Cred că nu pot să te ajut dragă samaritean, auzind ce mărturisești tu pe aici, mai ales că din fix acest motiv am detestat toată viața natura voastră, masculină, Adamii ăștia care se crede buricul pământului, superiori, Zei poligami. Nevermind, am ajuns oricum rău dacă am ajuns să-mi vărs frustrările aici.
Cred că plec de pe acest TPU idiot, însă doar ca samaritean ce cred că deasupra există un Dumnezeu, doar de dragul Lui mai fac asta. Dă-mi block sau scrie-mi dacă egoul te lasă, după tot ce scriu aici, dacă vrei să-ți descarci sufletul și să urli de durere undeva.
Te voi asculta, dar nu promit și că o să înțeleg pe deplin, dar totuși oricum ar fi, ai comis deja un păcat grav, mai ales dacă erai și căsătorit cu femeia aceea, însă tot ce spun, nu te sinucide. Ok?
Sinuciderea nu este calea. Asta este crucea, ca tu să înșeli și acum urmează-ți penitența, dar viu. Mort, mai ales după tot ce ne-ai mărturisit nouă aici, vei deveni doar Iuda.
Să te ferească Dumnezeu să devii Iuda.
Acceptă totul, acceptă-ți soarta, crucea, rahaturile și mergi înainte.

În orice caz, dă-ți două palme și mergi înainte. Dar ia învățăminte din tot ce ai trăit aici. Altfel istoria se va repeta la infinit sau vei rămâne doar un crai ce umblă din floare în floare și vei ajunge doar într-un cerc vicios.

| zeroday a răspuns (pentru Parakeets):

Penitenta mea a inceput in urma cu 2 luni si ceva, iar de atunci o tot trag dupa mine, apeland la medici, terapeuti si medicamente antidepresive care intarzie sa isi faca efectul in contextul depresiei severe in care ma aflu. Daca am spus ca vreau sa imi iau viata, inseamna ca am inteles, cel putin intr-o oarecare masura, raportul dintre greseala si penitenta si sunt dispus sa platesc ori prin schimbarea acestui comportament care nu imi face cinste deloc, ori luand in calcul varianta extrema a lucrurilor Nu sunt nici Iuda, nici opusul sau. Doar un om care a gresit, si-a recunoscut vina si acum asteapta o sansa, sau o schimbare de directie in viata. Daca nu survine niciuna, voi lua in calcul o masura drastica, dar corecta in opinia mea. Nu sunt aici pentru a ma plange de cat de nedreapta a fost soarta sau variante, ci pentru a discuta cu voi, poate cu cineva aflat in aceeasi stare pe care a traversat-o pana intr-un punct mai avansat, cel in care lucrurile s-au asezat intr-un fel. Oameni de la care as vrea sa invat cum au depasit acest tip de emotie, pentru a incerca sa aplic/adaptez/refactorizez variantele lor, cu scopul de a-mi scurta sau ameliora situatia actuala.

Spunea cineva mai sus ca unii fac pe victimele pentru a atrage victime. O fi adevarat, insa nu este cazul meu. Nu intentionez sa atrag pe nimeni, doar am cerut o conversatie. Nu sunt dispus sa cer/ofer numere de telefon, profiluri de FB, IG, etc. Daca ma fac bine, in contextul acestei lectii dureroasa de viata, o sa ma gandesc sa "atrag" pe cineva, dar fara a folosi elemente de inginerie sociala, asa cum a sugerat colegul de mai sus, si aceast lucru se va intampla nu pe TPU, ci in viata reala. Desi pare greu de crezut in situatia de fata, sunt un om care are principii. Dar care a gresit. Acum, sa arunce prima piatra cel/cea care crede ca are sufletul imaculat! Multumesc!

Dude, sansa nu e sa iti acorde fosta inca o sansa. Sansa e ca esti viu, sanatos fizic (sper si iti doresc asta) si pe cale de insanatosire psihica, si ca ai niste ani misto inainte. Pot fi misto, sau pot fi corvoada. E un echilibru din ce in ce mai greu de mentinut inca de pe la 30-35 de ani incolo intre a avea o viata extraordinara si a te auto-otravi constant, si de obicei depinde doar de tine asta. Pina la a ajunge sa atragi pe altcineva, trebuie sa te impaci cu propria persoana mai intii.

| Emma30555 a răspuns:

Eu nu înțeleg de ce regreți. Ai făcut ce ai simțit. Adică relația ta era plictisitoare sau nefericita. Acum doar ți e frica de singurătate, te agăți de ceea ce ai pierdut crezând ca soția ta e un bun al tău. Nu este asa, omenii nu ne aparțin, iar lucrurile se pot schimba pe parcurs. E posibil sa te îndrăgostești din nou, încearcă sa vezi viata din alt unghi. Găsește sa ai mereu o ocupație ceva de făcut, timpul le va rezolva pe toate dar soluția nu este fosta ta soție, relația aia nu mai mergea demult și e mai bine pentru amândoi cum e acum.