| CostinAlamariu a întrebat:

Sunt curios daca aveti vreo "teorie a conspiratiei" personala și interesanta care nu e deloc discutată. Nu mă intereseaza alea de care știu deja toți.

Raspunsul cel mai interesant primește fundă happy

8 răspunsuri:
| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Am eu una care a mai fost discutată, dar nu la scară foarte largă.
Vasul "Titanic" lansat la apă de "White Star Line" s-a scufundat, după cum știm toți, la 15 aprilie 1912, la 5 zile după lansare, în apele Atlanticului de Nord. Dar te-ai întrebat vreodată dacă nu cumva a fost plănuită toată treaba?
John Morgan (1837-1913), era un bancher american foarte bogat care cumpărase "White Star Line" în anul 1902. În 1907 a avut loc o scădere a bursei, o criză economică, la New York (Panica din 1907). Mai mulți bancheri au venit cu fel de fel de soluții la problemă, dar soluția lui Morgan a funcționat cel mai bine (poți citi pe Wikipedia dacă vrei să vezi ce a făcut, dar în discuția noastră e irelevant). După criză, tot Morgan a propus o soluție pentru ca astfel de crize să nu mai aibă loc. "Federal Reserve", soluția lui Morgan la problemă, propunea ca SUA să aibă o bancă centralizată (cum avem noi BNR). Doar că "Federal Reserve" nu a fost acceptată de toți bancherii. Astfel, la 10 aprilie 1912, când vasul pleca din Anglia, pe bord erau Benjamin Guggenheim, Isidor Strauss și John Jacob Astor al IV-lea; toți 3 oameni bogați și influenți și toți 3 opozanți al Rezervei Federale. Nu zic că e sigur 100%, dar oare e posibil ca Morgan să fi ordonat scufundarea intenționată a vasului, doar ca să scape de dușmanii lui?

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

P.S. Tu ai o astfel de teorie a conspirației?

| Darkmagic a răspuns:

Am eu una, care nu e conspiratie deci nici nu stie nimeni de ea, dar are toti vectorii unei conspiratii, cel mai proeminent fiind durata in timp. Imaginezi acum un scenariu, care sa se intample peste ani sau chiar zeci de ani.
https://www.tpu.ro/go-to-answer/16041483/
Personal nu cred in teorii ale conspiratiei, cei care cred sunt indivizi carora le place sa ajunga de la A la B...trecand prin C si D.

| CostinAlamariu explică (pentru Darkmagic):

Ce interesant. Fix de asta am pus întrebarea, pentru chestii de genul de care nu vorbeste nimeni laughing
Eu fiind monarhist nu m-aș supara ca Romania sa redevina monarhie, dar pare cam imposibil in prezent. Mai ales sa avem un monarh din afara casei de Hohenzollern

| CostinAlamariu explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Hmm, interesant. Am mai auzit conspiratii legate de Titanic. Se vehicula ca Titanicul ar fi fost asigurat pe bani multi fiind un vas foarte bine facut la vremea aia si ca scufundarea a fost planuita pentru ca cine a planuit scufundarea sa castige banii din asigurare.

Cât despre Federal Reserve... încă pana astazi este o idee controversata si exista multi oameni care dau vina pe banca centrala pentru crizele economice, devalorizarea dolarului, inflatiei, etc.

Oricum, interesant. happy

| CostinAlamariu explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Hmm, am cateva, dar conspiratia care cred că e cea mai realistică e că alte conspiratii au fost create artificial ca sa distraga atentia publicului de la treburile serioase și dubioase pe care le face guvernul American.

De exemplu toata treaba cu extraterestrii, OZN-uri și Zona 51. Parerea mea e ca povestea asta a fost facuta asa ca sa distraga atentia si eventual sa discrediteze conspiratiile reale.

Sau alta chestie care a fost confirmata ca fiind adevarata: stii formatia The Beatles? La un moment dat au fost cooptati în secret de CIA ca sa influenteze cultura si mentalitatea tinerilor de atunci prin muzica lor. Au avut interese geopolitice și strategice si au vrut ca publicul larg sa fie de acord cu ei, asa ca au vazut trupa asta Beatles care are succes si i-au folosit ca "influenceri".

Ideea e urmatoarea: știm ca asta s-a întamplat în trecut, de ce nu s-ar întâmpla și acum? Muzica și cinematografia influenteaza foarte mult gândirea oamenilor, mai ales fiindca nu se omoara cu cititul cartilor deci singura influenta asupra lor e din filme și muzică.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Nu știu de ce ar face Guvernul american conspirații dacă tot ei le combat apoi. Dacă tu zici că ei inventează conspirații ca să ne sustragă atenția, de ce tot ei ar publica apoi pe site-uri oficiale explicația adevărată (despre Zona 51, de exemplu, se știe că este, de fapt, o bază militară pentru testarea diferitelor modele de avioane). Dacă ei chiar ar vrea să promoveze conspirații pentru a ne distrage atenția, atunci de ce tot ei publică explicații oficiale; teoriile conspirației nu s-ar răspândi mai bine dacă nu ar exista nicio explicație oficială și plauzibilă?
Pe a doua o cred și eu. Și nu numai filmele și muzica, dar și mass-media este un instrument de propagandă. Nu am Twiter, dar am auzit că Trump listează tot felul de prostii pe-acolo cu musulmani și statul paralel. De fapt, știrile părtinitoare sunt așa dese, că cu greu mai poți distinge adevărul de "adevărul alternativ" (adică minciună).

| Cretinul112 a răspuns:

Ca Eminescu a fost asasinat.