anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt foarte trista si nu ma pot opri din plans. E greu sa fii sensibil si corect intr-o lume atat de nedreapta. Azi am aflat cat de dura este viata si cat de nedreapta. Am aflat ca degeaba inveti, ca indiferent cat de pregatit ai fi, ca indiferent cat de competent esti, indiferent cat te straduiesti sa fii cult, nu faci nimic in viata fara pile si fara bani. Nu conteaza ce ai in cap. Poate unii o sa considere ca sunt imatura, si ca asta nu e nimic pe langa ce o sa urmeze. Si chiar asa e.Toti analfabetii au ajuns cineva in viata(aproape toti). Iar eu pentru ce invat zi si noapte? Pentru ce ma straduiesc atat, din rasputeri? Nici macar nu stiu ce cariera o sa am, cred ca am pierdut atatia ani degeaba, m-am consumat psihic, am probleme cu nervii din cauza stresului. Si cui ii pasa? Nici macar mama nu ma intelege. Eu stiu ca viata a facut-o dura, insensibila(e exact opusul meu). Dar daca omul isi pierde sentimentele din cauza greutatilor vietii si din cauza banilor, prin ce se deosebeste de animale? Daca sufar nimanui nu ii pasa, ba mai mult, ma enerveza si mai mult. Unii straini si-au dat seama ca sunt deprimata, mi se citeste tristetea in ochi, ei ma incurajeaza, dar mama nu. E prea dura. Asa o sa fiu si eu? Lipsita de sentimente? Rea, cum sunt majoritatea oamenilor? Stiu ca o sa ziceti ca sunt cuvintele unui copil mai mic de 18 ani, dar din pacate eu asa sunt, inca un copil, socat de rautate si nedreptate. Si sunt foarte trista.Stiu ca sinuciderea nu e o solutie, nici nu ma gandeam la asta. Sa nu credeti ca sunt emo, sunt o fata normala. Poate puteti sa ma ajutati cu un sfat. Daca as avea o pasiune mi-ar fi mult mai usor, dar nici macar nu stiu ce sa fac dupa liceu.

Răspuns Câştigător
| fluturas a răspuns:

Dar tu ce parere ai despre tine?
nu stiu dar iti zic parerea care cred eu ca ar trebui sa o ai. :
ca esti o fata puternica, care a reusit sa treaca peste multe, a invatat, si-a facut datoria intr-un mod corect, o fata sensibila si care pune la suflet si o persoana de care ar trebui sa fii mandra, tu ar trebui sa fi mandra de tine. stii ca alti nu au facut nimic si au ajuns undeva sus, doar cu pile. dar este ceva nedrept, da stiu ca nu mai conteaza asa mult cat de drept sau nedrept este. dar macar tu esti impacata cu tine, si ca ai invatat ca sa ajungi undeva departe.winking din partea mea numai felicitari si continua tot asa! ...eu cred ca multi te apreciaza pentru ceea ce esti, chiar daca tu nu ai nevoie de asta!winking stiu ca nu ai nevoie de aprecieri. poti si singura sa treci peste toate. si ce daca nimeni nu te intelege.mama ta poate trece si ea prin ceva probleme, sau poate nu realizeaza ca ai nevoie de ajutorwinking kiss. si o sa te decizi si tu ce o sa faci dupa liceuwinking
nu avem ce sa spunem de rau ca un copil a scris aceste lucruri. pot spune doar bravo! esti destul de matura si ti-ai dat seama de aceasta nedreptate!winking important e sa-ti traiesti viata. fa ce-ti place si cum iti place. nu conteaza de cine ce zice. nu pot sa tina toti cu tine. ar fi prea frumos daca nimeni nu ar fi impotriva noastrawinking kiss s-ar putea sa regreti sau s-ar putea sa-ti para bine in viitor nu ai de unde sa stii ce te asteapta!winking
tu continua sa inveti in continuare, nu ai pierdut nimic ca ai invatat!winking

7 răspunsuri:
| Gabry a răspuns:

Cum sa inveti degeaba?!happy
Nu inveti degeaba, tot ce faci tu acum te va ajuta mai tarziu! Cand vei fi mare si vei avea un servici de vor ajuta toate lucrurile invatate la scoala iar lumea te va invidia.Cu toate ca nu iti va spune nimeni asta, multi ar vrea sa fie ca tine, sa invete mult si sa aiba ambitie! Dar incearca calea usoara...Cand vor fi mari si vor ajunge "ceva" dand bani in colo si in coace mai mult se vor face de ras nestiind nici pe ce lume traiesc! Tu invata in continuare, te vei bucura mai tarziu!winking
Cat despre mama ta, ea bineinteles ca te iubeste altfel nici nu te pastra...prin atitudinea ei vrea sa te faca mai puternica, sa nu mai fi atat de sensibila! Asa e uneori si mama mea, si mi-a explicat motivul!

| DeeAnna. a răspuns:

Georgiana, te inteleg...Cateaodata am atatea probleme pe cap iar mama nu ma intelege. De multe ori ma acuza de lucruri neadevarate, dar pe mine nu ma asculta, nu are incredere. Poate ca ar trebui sa ridicam fruntea sus. Cum mi-a spus cineva pe care credeam ca nu il voi asculta vreodata, viata e un taur, si noi trebuie sa il apucam de coarne ca sa putem supravietuii. Ai grija de tine si gandeste-te la cea ce e bine pentru tine. Si eu am facut greseala asta. Ma gandesc doar la cei din jurul meu, dar pe mine mereu ma uitam. Poate ca nu printre randurile mele nu se alfa vreun sfat stralucit, dar crede`ma ca te inteleg. straight face
Ai mare grija de tine. Si crede`ma, e imposibil sa nu iti gasesti untalent, sau un lucru care iti place cu adevarat. Gandeste`te bine si vorbeste serios cu mama ta.
:* Ai grija!

| di@n@ a răspuns:

Georgiana sa stii ca nu degeaba inveti, ceea ce stii tu nu-ti poate lua nimeni, dar asa este viata, dura, voi ce sunteti inca copii va maturizati mult prea devreme.Lupta pentru idealurile tale si nu te da batuta.Invata din greselile mamei tale, comunica cu cei din jur si vei capata mai multa incredere.Fruntea sus, viata asta merita traita.Omul din tine isi v-a spune cuvantul la un moment dat si parintii tai vor fi mandrii de tine.

| PastilutzaColorata a răspuns:

Si eu sunt la fel si nu stiu cum pot trece peste asta crying

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mai dureaza, procesul de trezire dureaza toata viata, mie nici la 28 de ani nu-mi vine sa cred ca exista minciuna, cata bataie am mancat eu daca minteam, mama mama.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In primul rand, e adevarat ca pilele te ajuta sa ai un start bun, dar numai atat (de cele mai multe ori). Nu te necaji, daca-ti place sa inveti e un lucru bun, si vei vedea ca-ti va fi de folos.
Nu-ti mai judeca mama asa dur, probabil are multe pe cap si poate nu stie nici ea ce sa-ti spuna.
Nu-ti mai fa griji, daca tu in loc sa cauti si sa "testezi" ce ar putea sa-ti placa, te lamentezi si pierzi timpul autocompatimindu-te, normal ca nu ti-ai gasit nici o pasiune. Relaxeaza-te. Asculta muzica. Picteaza. Canta, citeste, incearca orice iti captiveaza atentia.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa stii ca majoritatea dintre noi ne vedem in ceea ce ai scris, este povestea tuturor, nu numai a ta.Nu o sa te incalzeasca cu nimic postarea mea, dar trebuie sa stii ca nu esti singura care gandeste, sufera sau traieste asa cum traiesti, suferi si gandesti tu.Nimic nu e mai greu pe lumea asta decat o boala terminala, restul sunt petale de roze.