anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt gelos pe un băiat din a 7-a pentru că e mai frumos decât mine,mai bun la fotbal,clash royale,mai respectat, are părinți mai tineri decât ai mei, nu are un frate cu handicap de gradul 1 ca mine. Când mă gândesc la el,efectiv mă urăsc și-mi doresc și eu ce are el.Cel mai tare mă frustrează faptul că e prieten cu niște băieți din clase mai mari,care, pe mine, mă consideră pârăcios și copil de 5 ani.Mă mai enervează și că părinții lui îl lasă să meargă la teren, loc unde ai mei nu mă lasă și e absurd, că stau fix lângă el.Cum aș putea scăpa de acest sentiment?

Răspuns Apreciat de Editori
| xeum a răspuns:

Atata timp cat te va preocupa ograda altuia niciodata nu vei scapa de acest sentiment, primul pas este sa intelegi ca fiecare om este frumos in felul, in schimb poti sa te faci placut prin lucruri mici dar cu semnificatie mare.
Ca sa dainuie fotbalistul din tine la fotbal ai nevoie in primul rand de ambitie, avand ambitie iti vei dori intotdeauna sa ajungi cel mai bun, campionii adevarati asta au. Dupa trebuie sa te antrenezi, antreanandu-te vei reusi sa dobandesti calitatile necesare pentru a-l intrece pe acel baiat. Nu trebuie neaparat sa faci fotbal pentru a deveni mai bun, iei o minge si te uiti la tutoriale pe Youtube ( sunt destule ) si cu timpul te vei perfectiona.
La ce te va ajuta acel joc in viata? Ok, trebuie jucat strict pentru divertisment, nu este cazul sa faci din asta o rutina. Hai sa-ti zic, eu am fost si sunt foarte bun la world of tanks, la ce crezi ca m-a ajutat asta? Ce mi-a adus satisfactie si m-a facut mai competitiv, in rest n-am cules nimic util in viata. Poti te perfectionezi pe alte lucruri, daca ai posibilitatea te apuci de un sport, la scoala inveti pentru viitorul tau. Fii cel mai bun la lucruri care chiar conteaza, te va ajuta mult pe viitor.
Daca vrei respect trebuie in primul rand sa te faci placut, sa fii un om de caracter, oamenii adevarati vor aprecia asta si la randul lor te vor respecta.
Nu ne putem alege parintii, atata timp cat iti ofera un camin si posibilitatea de a inflori perfect nu ai dreptul sa zici nimic despre ei.
Urat, nu trebuie sa-l consideri pe fratele tau o povara din simplul fapt ca sufera de un handicap, este si el o fiinta si nu cred ca iti inchipui cat de greu ii este, pune-te cateva zile in pielea lui si vei vedea cum tine bolta cereasca precum Atlas.
Nu trebuie sa-ti doresti nimic, trebuie sa le meriti si sa muncesti pentru ele. Vei vedea ca prind truda vei castiga ceea ce vrei acum, pomana nu ajuta cu nimic.
Parintii tai n-au incredere in tine, asta este singura explicatie ce am dedus-o, castiga-le increderea si prin dialog si vorba dulce ii vei convinge sa te lase.

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Si are dreptate esti ca un pârăcios și copil de 5 ani

| Mosotti a răspuns:

Ce treaba ai tu cu ala? Vezi de viata ta asa cum esti, descurca-te cu ce ai. Oricum nu ai alta sansa. Sa constientizezi ca e nasol sentimentul si poate scapi de el, de fapt tu deja ai constientizat asta dar nu poti controla problema, insa stiind ca nu e bine, ar trebui sa te mobilizezi sa nu mai gandesti asa. Ce treaba ai tu cu baietii aia din clasele mai mari? Ce conteaza cum te considera aia?
Nu ai de ce sa te urasti ca nu esti tu vinovat de cum esti.

Sa urasti soarta ta, ca aia e de vina, nu pe tine, si nici sa fi gelos pe ala, ca ala nu are nici o vina. Iar cu fratele tau, nu ai tu treaba, bine ca esti tu sanatos pana la urma.

| Celcestietot a răspuns:

Pe mine m-a invatat cineva sa joc Clash Royale (acum mult timp), si am ajuns eu sa il invat sa castige meciuri laughing. Oricum, gandeste-te ca si tu ai ce nu are el si ca esti unic in felul tau! Fiecare om are avantajele si dejavantajele lui, iar asta nu inseamna ca esti mai prejos ca el happy!

| Andreeush a răspuns:

Acceptă situația în care te afli, nu ai ce să faci.
Părinții nu ții poți alege și nici frații.

| dannyel86 a răspuns:

Trebuie sa te accepti asa cum esti. happy Nu toti putem fi la fel.
Pana vei reusi sa obtii tot ce are amicul tau pana acum, el va avea poate si alte lucruri pe care tu continui sa le doresti.
E o cursa din care tu pierzi instant. Fiecare are drumul lui si e bine sa lupti doar pentru acele scopuri care merita implinite, nu pentru orice lucruri fara valoare. happy
Fii fericit ca ai un frate (chiar si cu handicap)! Daca vezi doar partea rea din viata, o vei irosi aiurea. Poate inca esti tanar, dar se poate sa nu realizezi cat de repede trec anii.
Gaseste motive sa te bucuri de viata, ca sa-ti fie bine! big grin

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

In fata lui Dumnezeu cu totii suntem egali caci suntem copii lui creatia lui, dar in viata reala nu suntem egali de loc. E normal sa te oftici pe altul ca o duce mai bine decat tine ca e la alt nivel fata de tine, dar poate ca asa ti-a fost scris de la Dumnezeu.

Gelozia nu e buna dar ai putea sa ii multumesti lui Dumnezeu ca tu nu esti ca fratele tau, si sunt sigur ca ar fi fost mult mai rau. De exemplu: eu personal sunt singur la parinti nu mai am pe nimeni cand nu vor mai fi ei o sa fiu exact ca un orfan, n-am bani, n-am prieteni cu care sa ies si sa vorbesc, nu am prea multe rude verisori, unchi, bunici etc. practic 0 barat.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dintre voi 2 sigur fratele tau e cel cu handicap?