De acord cu tine.
Dupa cum am spus de mii de ori: Religia este cea mai distructiva arma pe care omenirea a creat-o.
Oamenii pur si simplu refuza sa inteleaga cat de avansati am fii ca civilizatie daca nu s-ar mai rezuma la carti semi-primitive.
N-am chef sa intru mai adanc in argumente, pentru ca cine vrea sa ma inteleaga, m-a inteles deja, iar cine nu, probabil e preocupat urmarind turma de oi.
Nu am religie, nu am biserica, popa, nimic, nu fac vreo propaganda dar nu sunt ateu. Divinitatea privita prin prisma stiintei e altceva decat mataniile din hrube. Dulcan e unul din cei mai importanti intelectuali in viata din Ro. Daca iti pare interesant mai gasesti cu el. Atentie - https://www.youtube.com/watch?v=eId6EB59RiA
Ok, cand am auzit ca esti ateu, mi s-a rupt filmul.
Nu crezi in Dumnezeu si alte 'prostii'? Ok, e alegerea ta. Tine minte bine : tu ai ales aceste lucruri, deci tu singur vei da socoteala pentru cum ai judecat. Nu vei avea scuze si nu vei fi scuzat.
Daca tu nu crezi in Dumnezeu, asta nu inseamna ca nu exista. Dar acesta e si scopul - in lumea asta sunt doar 2 parti : binele si raul. Chiar daca negi existenta lor, ele continua sa ramana la fel.
Daca nu crezi si nu il urmezi pe Dumnezeu, atunci automat esti de partea celuilalt. Pe acela nu il intereseaza daca crezi sau nu in el, il intereseaza doar sa nu crezi in Dumnezeu si in invataturile lasate de el. Din cate vad, a facut o treaba foarte buna, pentru ca esti inradacinat in acele convingeri false.
Intre timp, tu pierzi 'teren' : un hot cand te fura, o face cu luminile aprinse? Nu. Prefera sa te lase sa crezi ca nu e acolo.
La fel ca diavolul, prefera sa te faca sa crezi ca nu exista - nici el, nici Dumnezeu.
Stii ce e interesant la atei, la sceptici? E ca mereu cauta dovezi, siguranta. Intrebarea e, ce va faceti cand le gasiti?
Exact cum ma asteptam, nu esti tu cel care a scris toate astea, si egoul ce s-a simtit atacat, din prima cum ai citit Ateu, ti-ai asumat ca tot ce spun este gresit, fara a continua sa intelegi ce scriu, pentru ca din ce ai scris, reiese ca nu ai inteles ce am spus. Nu ma derajeaza calea pe care ai ales-o tu, ma deranjeaza faptul ca vei influenta mintile slabe si vor fi sustrase de la adevar.
P.S citeste totusi ce am scris, am cateva greseli de tastare, dar incearca totusi sa intelegi ce am vrut sa spun, si gasestemi raspunsul la urmatoarea intrebare: De ce face Dumnezeu diferente, de ce sunt unii privilegiati fata de altii, de ce unii sunt supusi la chinuri, iar altii la o viata buna, nu suntem egali? Mestec o putin, si intreaba-te de ce e Dumnezeu asa nemilos cu unii.
Cu oamenii religiosi nu vei putea sa porti o discutie normala, logica, rationala. pe tema religiei. Exact cum a spus si Mayar :,, Ok, cand am auzit ca esti ateu, mi s-a rupt filmul.''
Religia dispune de mecanisme complexe de a manipula oamenii.Cum crezi tu ca o femeie va reusi sa le explice logic unor musulmani ca Dumnezeu nu exista, cand aia deja o considera foarte pacatoasa pentru ca nu poarta burka? Cand ei deja considera ca femeia aia nu are dreptul sa isi arate fata si ca asta inseamna desfranare si trebuie pedepsita? Cand ei deja se simt superiori prin religia lor si prin respectarea stricta a regulilor?
Sunt niste lucruri ce ne depasesc, suna putin a teoria conspiratiei, dar asa e, suntem o masa de oameni, de aproape 8 miliarde, suntem programati genetic sa ne reproducem si sa supravietuim. Nu ne putem opri din lucrurile astea 2, exista cineva acolo sus ce trebuie sa controleze toata masa asta imensa de oameni, religiile sunt unele din uneltele lor, dar repet, oamenii nu realizeaza, si se duc dupa restul turmei.