FlorinGrozea
| FlorinGrozea a întrebat:

Sunt multe rețele sociale mari în lume: FaceBook, MySpace, Bebo, Orkut, Friendster, Ning, Imeem, Netlog. De ce la români a prins atât de tare Hi5.com? Ce are Hi5-ul atât de interesant/original/diferit încât românii sunt aproape exclusiv acolo?

17 răspunsuri:
| Silvia a răspuns:

Poi nu cred ca este cu prea multe mai important decat celelalte insa cu cat au folosit mai multi oameni hi5`ul cu atat a devenit mai popular si folosit de cat mai multi utilizatori de internet happy
Apropo`. tu ai hi5?batting eyelashes
:d

| psiholoaga a răspuns:

Cred ca la noi ajunge informatia mai greu. Curand, se va auzi si de celelalte si oamenii isi vor face conturi pe mai multe retele. Mi-am amintit ceva haios. Stateam de vorba cu un tip de 17 ani, pe care de-abia il cunoscusem intr-un cerc de amici comuni si el imi spune: Ai facebook? Zic: nu. Twitter? Nu, am doar hi5. A, naspa, e invechit. In concluzie, sunt deja in varsta in ceea ce priveste evolutia retelelor sociale virtuale. Cei din urma vin si pe twitter, si pe facebook si pe ning...happy Rabdare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca de asta se stia la inceput la noi, in Romania, multi si-au facut cont pe Hi5 si asa a ramas... prietenii prietenilor prietenilor, si-au facut si ei cont s. a. m. d.
Oricum am vazut ca sunt multi utilizatori si pe Facebook sau Myspace dar de obicei acestia au cont si pe hi5.
In rest ce sa zicem de hi5...este simplu, pe intelesul tuturor, s-a imbunatatit cu timpul, au aparut "butoane" noi...

| Ralux a răspuns:

Hi5-ul este cel mai vechi, cel mai utilizat si cel mai bun.Mai recent s-au creat facebook, twitter etc. si MySpace era frecventat cel mai mult de vedete.Deci acesta este motivul.(si bineinteles celelalte motive spuse de ceilalti membrii de mai jos) happy.

| DMV a răspuns:

Chiar daca nu raspunde direct la intrebare, arunca o privire si la http://www.tpu.ro/......n-romania/

| JackieSue a răspuns:

A fost o perioada in care de abia se descoperise hi5-ul si toata lumea il avea la fel. A fost o perioada in care lumea nu a mai intrat pe hi5 si si-au gasit alte ocupatii, dar acum cred ca au revenit pentru ca s-au descoperit tot felul de trucuri...smecherii de exemplu sa-ti pui un "photo album cover" sau tot felul de iluzii si multe altele.Si acum lumea e disperata sa descopere cum si-a facut nu stiu cine un hi5 mai tare decat al lui.

As vrea sa incerc sa-mi fac un cont pe myspacebatting eyelashes.

| BUBULINA a răspuns:

Sincer din toate de mai sus nu am auzit de cat de netlog si hi5. iar mie nu imi plac aceste site-uri nu ai nimic de invatat din ele
De ce hi5 a prins atat de bine? pai cum a spus si colega mea stelutsamouv este mai vechi happy
Multa bafta

| greg a răspuns:

Daca nu ma insel, a aparut primul? Hi5-ul.Romanilor le place originalitatea.Desi ei copiaza, nu le place ceva copiat.

| kuka a răspuns:

E mai usor de folosit pentru cocalarii care de-abia si-au luat calculator cu webcam

| tukhey23 a răspuns:

E o buna intrebare. Daca stai bine si te gandesti florin, la americani(la ei ne raportam, mereu), hi5-ul a aparut acum vreo 10 ani sau mai mult, nu retin exact, si acum a intrat ''mai bine si la noi'', insa restul, vor intra mai bine la noi peste 10 ani.Atunci,hi5,messu si alte prosti... nu vor fi asa populare. E vorba de ''evolutie''. Teorii sunt, dar la hi5 se pricep toti prosti... si inculti.Pacat,cred ca emigrez si eu ca alti... happy

| adyth a răspuns:

E mai simplu de folosit? dar aproape identic cu netlogul..insensul ca orice baga hi5 baga si netlog laughing

myspace'ul e deja depasit, a devenit plictisitor si plin de idioti internationali.

facebook nu'ti permite prea multe...in sensul ca e mai "safe" pentru copii a caror parinti sunt ingrijorati de abuzuri sau alte smecherii care se practica pe net.(cel putin eu asta am vazut)

Nuditatea e o alta chestie, daca pe alte site'uri folosite de oameni seriosi ..se reclama si se iau masuri..pe hi5 nu vezi asta tongue..si wow....hi5ul chiar e perfect pentru acel gen de persoane tongue

| adyth a răspuns:

E mai simplu de folosit? dar aproape identic cu netlogul..insensul ca orice baga hi5 baga si netlog laughing

myspace'ul e deja depasit, a devenit plictisitor si plin de idioti internationali.

facebook nu'ti permite prea multe...in sensul ca e mai "safe" pentru copii a caror parinti sunt ingrijorati de abuzuri sau alte smecherii care se practica pe net.(cel putin eu asta am vazut)

Nuditatea e o alta chestie, daca pe alte site'uri folosite de oameni seriosi ..se reclama si se iau masuri..pe hi5 nu vezi asta tongue..si wow....hi5ul chiar e perfect pentru acel gen de persoane tongue

cami
| cami a răspuns:

Sti cum e, ceva de genul: laughing Romanul cand prinde un licurici, are impresia ca-i un diamant zburator, il ferecheaza intr-un borcan, si-l tine bine acolo...Asa si cu romanul. tine tare de hi5.

| caramel_4836 a răspuns:

Toate retelele se deosebesc una de alta prin cate ceva, dar cel mai utilizat este hi5u'. Este usor de abordat, fapt pentru care e si cel mai vechi.

FlorinGrozea
| FlorinGrozea explică:

Hi5-ul nu e nici pe departe cel mai vechi... Friendster a fost printre primele rețele sociale de succes în State, apoi MySpace. Hi5-ul este chiar nou...

| littlesunshine a răspuns:

Din punctul meu de vedere este foarte accesibil, bine structurat Fata de netlog... e foarte tare. Ca si cum ai compara meniul unui Nokia care este foarte simplu cu cel al unui Samsung, meniu mult mai greoi.
Ai foarte multe skinuri si multe chitibusuri care atrag si te pot face mai "original" poate "unic". Surprinde exact ce trebuie sa stii despre X sau Y...de la "relationship status" pana la widget uri cu poze si muzica. cam asta cred eu.
Bafta!

| . a răspuns:

No, faza e ca spre deosebire de alte comunitati online, Hi5-ul nu are pretentii sa-ti dai toate datele personale si pe net fiecare are dreptul sa fie ce vrea; daca eu vreau sa ma cred veioza cu shenila, n-am decat sa fiu ce vreau eu in lumea asta virtuala pentru ca in realitate stiu ce sunt. MySpace e pe primul loc momentan in preferintele mele (am cont de muzician acolo si am avut ocazia sa discut cu alte trupe carora le sunt fan de ani de zile), apoi Imeem pentru playlisturi, Tagged pentru ca e un site pe care toate elementele de pagina sa pot aranja dupa placul fiecarui user, iar Hi5-ul e bun pentru o portie buna de umor virtual. Daca ar fi sa votez pentru cel mai comunist site, ala ar fi Facebook, o comunitate virtuala care nu stie sensul intre "virtual" si "realitate" si care a creat o groaza de probleme multor useri de acolo prin faptul ca datele tale personale nu sunt atat de personale cum crezi tu daca faci prostia sa le scrii pe net. Si cu cele mai noi firewall-uri, nu ai cum sa stii ca in momentul in care iti postezi datele tale adevarate pe internet, trei hackeri nu vad ce scrii tu si nu pot folosi informatiile pe care le dai in scop de santaj spre exemplu.