Eu citesc mult.Mă pot considera maniacă după citit.Pot spune că fiecare carte pe care o citesc mă influenţează într-un fel aparte.Pentru că sunt n lucruri frumoase,mai mult sau mai puţin plăcute, lucruri ce setransmit din generaţie în generaţie.Şi ce se scrie în cărţi mereu evidenţiază ce se întâmplă în viaţa reală.Şi e bine să ştii mereu la ce te poţi aştepta de la viaţă, să nu ai surprize.Şi când citeşti, poţi fi cine, unde şi când doreşti.E ca şi cum te-ai desprinde de lumea reală şi ai trăi viaţa personajului principal.Sunt multe lucruri ce se pot spune pe marginea subiectului.Şi părerile sunt întotdeauna împărţite.Dar lumea de azi nu prea ai citeşte nici măcar reviste.Acum,majoritatea fetiţelor vor de la 12 ani să descopere şi să exploreze trupul unui bărbat şi nu să descopere cele mai frumoase cărţi ale celor mai importanţi scriitori.De aceea, lumea a ajuns să vândă cărţi şi cu 1 leu.Caz real. Cărţile se vând cu 1 leu.Concluzia e că lumea de azi nu mai citeşte. Avantajul, poţi cumpăra 100 cărţi cu 10 lei. Dacă oamenii vor să descopere alte lucruri,fiecare cu nebunia lui.Dar când îi văd pe alţii că aruncă banii pe femei, ţigări şi băutură şi eu mă plâng de faptul că nu îmi ajung banii să îmi cumpăr o carte care îmi place, mă seacă pe suflet.Îţi spun, fiecare carte pe care o citeşti te schimbă şi te face să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă, deoarece fiecare scriitor are propriile idei pe care le însuşeşte prin intermediul scrisului.Dar crezi tu că mai citeşte astăzi cineva?
Si ce carti citesti? da te rog cateva exemple.
De la Alexandre Dumas,Charlotte Brontë,William Shakespeare,Jules Verne,Charles Dickens, Mircea Eliade, Camil Petrescu până la Heather Davis, Ally Carter, Charlaine Harris.De pe piaţă cumpăr din colecţia Aventura.Aceste cărţi au litera a pe ele.Acum vreau să găsesc, poate la Anticariat Contele de Monte-Cristo(Alexandre Dumas) şi Regii Blestemaţi(Maurice Druon).În general, citesc orice.Sunt maniacă după citit.
Esti o entuziasta si o visatoare.
Recunosc ca m-am gindit si citi ani ani, cind ti-am vazut revolta apropo de pretul cartilor, de felul in care oamenii ocolesc cartile desi unele sunt doar 1 leu.
Dupa lecturi, cred ca ai 15 -16 ani ( nu ca ar conta ).
Si pentru ca ai pomenit de Dumas, cred ca o sa recitesc si eu Contele de Monte Cristo. Este una din cartile pe care o citeam si reciteam in vacante; m-a facut sa visez, sa calatoresc.
Nu am 15, ci 22.Momentan,sunt la bibliografia obligatorie. Oricine ştie că în Facultate nu ai nici timp, nici spaţiu să citeşti ce îţi place. Spune tu, ce ai vrea să citesc eu la 22 ani, dacă eu enumăr doar cărţi banale?
Şi de ce să visezi sau să călătoreşti, când citeşti Contele de Monte-Cristo?
Nu am vrut sa te lezez.Si nici sa ma dau pe mine drept exemplu. Asa am socotit eu, in greseala mea, se pare. Sunt carti frumoase dar mai mult povesti. Nu te provoaca, nu te solicita. Doar " calatoresti" cu ele. Si cu asta iti raspund si la cealalta intrebare. Contele de Monte Cristo are multe miraje si mituri in care crezi cand esti tanar sau chiar copil: comorile ascunse, puterea, farmecul, dragostea pe viata, ideea de dreptate care triumfa. Cred ca o sa recitesc cartea asta si la 30 si la 40 (acum am 21); e preferata mea de la Dumas.
Cam toate cartile contin anumite idei care ne capteaza atentia si uneori luam ca exemplu in formarea noastra o parte din ele.
Cea mai perceptibila influenta a fost " Puterea prezentului" de Eckhart Tolle.
de fapt a fost singura care m-a afectat in ce priveste perceptia asupra realitatii.