| deni_3103 a întrebat:

Sunt o fire care spune in fata ce gandeste.credeti ca este un lucru bun? daca nu, cum pot scapa de acest obicei. Unii spun ca decat sa-i barfesti pe altii, mai bine le spui in fata, voi ce credeti? este bine sau nu

Răspuns Câştigător
emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Sunt lucruri care nu se spun niciodata. Nici pe fata nici pe la spate. Din acest punct de vedere iti trebuie putin mai mult tact pentru ca va trebui sa intelegi ca lumea nu o schimbi dupa bunul tau plac si ca omul are un caracter si cu caracteristica genetica, ceea ce de fapt il face unic si de nemodificat. A spune intotdeauna lucrurilor pe nume, inseamna sa ai un caracter putin mai caustic, care nu place tuturor. Sunt fiinte intre fiinte, unele mai sensibile decat altele. S-ar putea ca tu sa ai intentii bune din punctul tau de vedere, dar sa-l ranesti pe celalalt foarte tare. Risti sa iti pierzi prieteni, cateodata iremediabil. De aceea iti trebuie putin mai multa toleranta fata de cei din jurul tau si putin mai multa modestie. Pentru aceasta tu trebuie sa lupti cu tine si sa ai vointa sa te schimbi intr-adevar. Aceasta se poate realiza doar in timp si cu multa ambitie. Esti inca la varsta frumoasa a adolescentei cred, cand crezi ca tot ce gandesti tu este corect si ca ai dreptate intotdeauna. Viata ne invata treptat ce nu este tocmai adevarat si ca si cei din jurul nostru au dreptatea lor. Cred ca ai un suflet foarte pozitiv, odata ce iti pui deja aceasta intrebare si deci exista remediere pentru aceasta. Nu stiu cat ti-ar place de mult ca ceilalti sa se izoleze de tine. Incearca sa le dai cate un sfat sincer, dar doar celor care crezi ca il vor permite si care nu vor fi raniti daca afla cate un adevar si din spusele tale. Altii prefera sa il afle singuri, pe pielea lor. Lasa-i asa. Nu ai de pierdut nimic daca uneori iti pastrezi gandurile si parerile pentru tine. Iar barfa, in niciun caz!

5 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Da, de cele mai multe ori este bine sa spui in fata ceea ce gandesti, dar conteaza foarte mult ce, cui, cand si CUM spui. Trebuie sa gasesti cuvintele potrivite, in asa fel ca sa nu-i ranesti/jignesti inutil pe ceilalti (banuiesc ca iti pasa, nu?). Si inainte sa vorbesti, adreseaza-ti mereu o intrebare: "o fac pentru mine sau pentru celalalt?"! Daca destainuirea ta nu va face nici un bine celui cu care vorbesti (nu-l va corecta, nu-l va ajuta sa se perfectioneze), atunci e mai bine sa taci, s-o tii pentru tine...altfel ar insemna ca o faci din simplul egoism, doar ca sa te descarci/eliberezi de o povara sau sa te simti/dai superior.
Daca tot suntem Oameni, fiinte rationale (!), atunci e bine sa filtram ceea ce ne iese pe gura, sa gandim inainte sa vorbim, desi da, uneori e greu sa ne controlam, si tindem sa reactionam la primul impuls, cu riscul de a-l jigni/rani pe cel din fata noastra.
Deci, inc-o data: conteaza ce, cui, cand si cum spui.
Iar daca anumite lucruri raman nespuse, nu inseamna ca trebuie sa se ajunga la barfa, nu. Inveti sa le tii pentru tine. In unele cazuri tacerea e de aur, nu uita!
Succes! Numai bine!

| dutsa24 a răspuns:

Eu sint de aceeasi parere mai bine spune-i in fata ceea ce crezi, este un beneficiu...sincer te felicit pentru un asa caracter eu de foarte mult timp lupt pentru a scapa de timiditatea, dar fara rezultate.
bravo...

| NickiMinaj a răspuns:

E foarte bine. sunt destui pupincuristi si ipocriti pe planeta.
mi se pare un efort inuman sa filtrezi tot ce-ti trece prin cap, cred ca e ceva gen ' u either got it or u don't'. i don't laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai bine este sa spui ceea ce gandesti! In felul asta, scapi de prieteniile false. Scapi de toti cei care te pupa in fund cand esti de fata, dar dupa ce pleci incep sa-ti cante prohodul. Spune ceea ce gandesti, intotdeauna! In felul asta nu ai cum sa dai gres. CREDE-MA!
P.P. Toti vor sa-ti fie aproape, dar foarte putini se vor dovedi prieteni adevarati.

| IulianaLuli a răspuns:

Uneori poate fi bun acest obicei, alteori rau.Cred ca depinde de persoana si de situatie. Uneori poti spune lucruri care sa le regreti mai tarziu, dar asa e, mai bine spui omului ce ai de spus cu unele riscuri pe care trebuie sa fii sigura ca ti le poti asuma dupa asta decat sa il barfesti.Totusi uneori e mai bine sa te gandesti putin inainte, dar nu e rau in nici un caz cum faci tu, dupa parerea mea.:*