Recomand cartea asta, m-a ajutat personal
Abilitati-de-Comunicare.
http://drive.google.com/......VW_Er/view
Sunt persoane din fire mai comunicative, și altele mai puțin comunicative, mai tăcute.
Orice con-versație, vorbire împreună, are un scop.
Relațiile între oameni sunt de mai multe feluri.
Familiale, profesionale, de prietenie de iubire, care intră la cel familiale.
O interacțiune între oameni poate fi de durată sau accidentală. dintre oameni care se întâlnesc într-un compartiment de tren în decursul unei căsătorii.
Astfel, într-o asemenea ocazie de exemplu, datorită spațiului restrâns, proximitatea dintre două persoane poate fi la fel de mică ca în cazul unei relații familiale. Este normal în acest caz ca să se înceapă o conversație de cunoaștere reciprocă, pornind de la teme banale, timpul probabil și mergând până la teme familiale personale.
Astfel o conversație, natura ei, conținutul ei, modul de desfășurare depinde de multe, de ambient, de natura întâlnirii, de interesele celor de față, de sentimentele lor reciproce, simpatie, antipatie, manifestă sau nu.
În timpul conversației sunt momente în care se emit cuvinte, sunt momente de tăcere, există un anumit ritm, o evoluție continuă de afecte și interese care se schimbă în flux de la moment la moment. Există modalități de antrenare a capacității de a conversa, poate le găsești în cărți,
de exemplu
http://www.101books.ru/carte/descarca-ileana-vulpescu-arta-conversatiei-pdf
Ce poți face dta efectiv este să te antrenezi pe viu ori de câte ori poți și în timp ce conversezi, să încerci să înțelegi ce vrei tu de la cei de față, ce vor ei de la tine. Asta te va ajuta să conversezi mai bine.