| Iunix a întrebat:

Sunt oameni condamnați la închisoare pe viață pentru diferite fapte.
Vi s-ar părea un lucru bun, sau corect, sau pur și simplu, ați fi de acord ca deținuții condamnați pe viață să aibă posibilitatea de a alege pedeapsa cu moartea? ( prin electrocutare, injecție letală etc. )
Adică mă gândesc că ei oricum nu mai au niciun viitor, așa pot avea posibilitatea să scape, ei de viață și lumea de ei. Adică să aibă de ales, închisoare pe viață sau moarte, și moartea să o poată alege și oricând. Adică dacă la început zic că preferă închisoare pe viață și după 20 de ani se răzgândesc să poată să aleagă condamnarea la moarte printr-o cerere.
Sau vi se pare mai corect să sufere pe viață în închisoare?

Întrebarea asta mi-am pus-o după ce am urmărit acest videoclip. https://www.youtube.com/watch?v=v3eonSJPML8

34 răspunsuri:
| Darkmagic a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu am iesit de aici.
Si asa am scris prea mult...pentru o "chestiune" la care se face referire pe... Youtube.

Pana la urma, sa inteleaga fiecare ce vrea si cat il duce mintea.
Ca asta este "justitia" pentru unii:
Esti "condamnat pe viata", trebuie sa ai "drept la moarte".
Esti condamnat la moarte...lasi dracu' "dreptul la moarte" si ceri gratiere. laughing
Il tine "justitia" astora pe unul la parnaie 20 de ani dintr-o condamnare pe viata... apoi trebuie sa-l si omoare. rolling on the floor
Ca ala nu se poate sinucide cand vrea...
"Justitia" astora trebuie sa-l condamne de doua ori... big grin
Asa o inteleg unii...

| Holiday a răspuns (pentru Darkmagic):

Condamnarea la moarte, ca si inchisoarea pe viata fara posibilitate de eliberare conditionata nu sunt menite reeducarii individului sau reintegrarii lui in societate ci pur si simplu este o masura luata pentru a proteja societatea de ei.

"Un cetatean condamnat PE VIATA pentru ceea ce a faptuit...trebuie si e just...sa aiba "dreptul la moarte", cand considera el ca s-a saturat de pedeapsa.
rolling on the floor"

Da. Obiectiv vorbind nu e de fapt nici un castig pentru el.

"Judecata mea e corecta, si mai ales, unitara."

Mai degraba este limitata. Te poticnesti in propriile limite ale intelegerii lucrurilor si orice iese din ele ti se pare neunitar sau ilogic. De fapt pur si simplu nu poti depasi o limita a intelegerii si esti fortat sa ramai acolo, desi simti ca ceva nu e in regula. Si atunci incepi cu ranjetele si tavalelile de ras pentru a incerca sa pari stapan pe situatie.

"E problema ta daca ai impresia ca sunt "psd-ist", fiind de 17 ani plecat din Ro."

Asta e tot din strafundurile gandirii unitare. Ce legatura are ca esti plecat, ce, nu mai ai cetatenie, nu mai ai drept de vot? Apropo, au fost unii pe 10 august la manifestatie plecati mai demult ca tine din tara. In ce priveste PSD si predecesorii lui de la Iliescu incoace, are rost sa caut prin elucubratiile tale diverse postari unde ii pupai in fund? N-are rost, stii tu foarte bine ce zic.

In rest, intr-adevar, ne pierdem timpul, ti-ai atins limita, s-a terminat coerenta.
La tine asta e haios, ai stat, ai citit o gramada la viata ta, ai facut facultati si ce ai mai facut tu, dar nu intelegi un lucru simplu si anume ca e folositor ce ai facut, nu zic nu, dar nu poti trece de o limita de intelegere a lucrurilor. Cu alte cuvinte, iti poti dezvolta cunostintele, abilitatile, dar inteligenta e ceva diferit. Si degeaba stii o gramada daca la un moment dat te blochezi in prelucrarea datelor. E atat de simplu...

| Darkmagic a răspuns (pentru Holiday):

WTH...
Ai scris "Da. Obiectiv vorbind nu e de fapt nici un castig pentru el."...
...acordat la: "cand considera el ca s-a saturat de pedeapsa"?

Ia mai acorda-l o data! laughing
"Plin" de "Obiectivism made by Holiday" a fost si Bleeken, impreuna cu toti cei care cer eutanasierea, si evident, "obiectivi" or sa fie si condamnatii care vor cere eutanasierea ta penala, pentru ca le pare grea o pedeapsa pe viata. rolling on the floor

Acum ca am clarificat "obiectivismul", nu ma mai intrebi de ce rad? big grin
Si daca tot iti explic cuvinte simple, vezi ca UNITAR in Drept inseamna ALTCEVA decat ai scris tu.

Te du dara si mai revizuieste cate ceva, abia apoi mai discutam.
Incepe cu "subiectiv" si "obiectiv".

| Holiday a răspuns (pentru Darkmagic):

"...acordat la: "cand considera el ca s-a saturat de pedeapsa"?"

Ma citez dintr-un raspuns anterior:

"Ideea e ca eliberarea conditionata se aplica in anumite conditii. De exemplu nu va fi nimeni condamnat pe viata si eliberat dupa un an (daca nu cumva s-a comis o eroare la condamnare, dar nu despre asta e vorba).
Si eutanasierea la cerere, ca de fapt despre asta e vorba, a unui condamnat pe viata s-ar putea face la fel, in anumite conditii."

"In anumite conditii" iti pare sinonim cu "cand considera el"?

Deaia zic, cand ai timp mai lectureaza o data discutia si daca e cazul, mai dezbatem. Dar atata timp cat nu stii despre ce discutam, nu prea are sens discutia.