E foarte usor sa cauti pe net codul muncii.
Cind semnezi un contract citeste inainte. Cind semnezi ORICE, citeste inainte.
La noi contractele de munca sint cam standard. Nu difera foarte multe. Totusi, fii atent. Si mai fii atent si la desfacerea contractului de munca. Sa nu te pacaleasca cineva vreodata sa pleci cu "acordul ambelor parti". Atunci iti iei adio de la somaj! In ziua de azi e mai greu sa dai pe cineva afara fara motive reale, adica furt...etc.
Eu iti urez mult noroc. Iti repet, ai grija pe ce iti pui semnatura. Necunoasterea legii nu este circumstanta atenuanta. Cu alte cuvinte, nu intereseaza pe nimeni ca tu nu stiai ceva, daca ai fi putut sa te interesezi si sa stii.
Daca mai ai nevoie de ajutor trimite-mi mesaj.
Oricum, felicitari! Mai rar azi sa vezi pe cineva care doreste sa munceasca.
PS Nu munci la negru, adica fara acte. Ei nu au nici o obligatie fata de tine, te pot fraieri, daca patesti ceva, Doamne fereste, suporti singur cheltuieli de spitalizrae, etc.
Mult noroc!
Poate ai pe cineva care este de la resurse umane si iti spune mai mult.Succes si atentie ce semnezi!
Dupa cum a spus kathessa contractul de munca este standard. Doar citindu-l atent iti poti da seama daca e ceva in neregula. In principal sa urmarest sa fie inscrise in contract tot ce ai negociat sau ce ti-a fost promis: felul contractului (durata determinata sau nederminata), timpul de munca (norma intraga, fractiune de norma), zilele de CO, SALARIUL (cel mai important, nu?), perioada de proba. La contract trebuie sa fie atasata fisa postului (care se semneaza odata cu contractul), si in care trebuie sa fie descrise, pe larg, sarcinile tale. Citesti totul cu atentie si daca este totul asa cum ai negociat, il semnezi. Daca observi ceva in neregula nu-l semna pentru ca odata semnat, contractul produce efecte asa cum este intocmit. Succes!
Conteaza ce meserie vrei sa o ai. unde sa te angajezi? mai asteapta poate gasesti o slujba mai buna[cine stie?].