Ohh.Silvia,dragă, nu te panica! Şi eu sunt PRAF la mate.Deşi eu am avut profesor bun. Din clasele primare nu suportam matematica deloc, în niciun fel. Aşa că nu am fost obligată să învăţ fiindcă şi dacă eram, nu învăţam.Sunt genul de persoană care dacă nu îi place ceva, nu face şi punct, fără alte explicaţii. Ei bine eu ştiu cât de cât la mate, recunosc.Pentru că în gimnaziu (încă sunt), din clasa aVa m-am pus pe învăţat. Şi reţin, esenţialul.Sunt cam de nota 7 la mate.Asta e.La celelalte materii am doar 9 şi 1o şi rar 8. Dar la mate.asta e. A zis şi profu' că numai la mate nu pot. Şi în gândul meu ziceam "Cum dracu să învăţ dacă nu-mi place?". Ştiu, sunt conştientă că e una din cele mai importante materii, dar n-am ce face.De la anul, poate voi lua ore suplimentare, ceea ce ar fi bine să faci şi tu şi vei putea reînvăţa toată materia, depinde doar de bunăvoinţa ta. Şi acum răspunsul la cele 2 întrebări:
1. www.didactic.ro
www.mateonline.net
www.matepe.net
www.matematic.ro
www.meditatiionline.ro/
2. Fără noţiunile, regulile, problemele şi esenţialul din a7a nu vei înţelege materia de a8a. Însă pe site-urile de mai sus găseşti tot. Până ce îţi recapitulezi, poţi să şi repeţi din caietele vechi.De la anul (anul ăsta nu are rost, că semestrul e aproape gata) sau în vară, poţi lua meditaţii la matematică sau alte materii la care nu te descurci!
Mult, mult succes îţi doresc! :-* Fundiţă? :D
FamouSs GirL
In primul rand sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le retii atunci cand vrei sa inveti bine:
1. Trebuie sa ai ambitie
2. Trebuie sa ai vointa
3. Trebuie sa exersezi
4. Trebuie sa iti placa ceea ce faci, stiind ca-ti va fi de folos in viitor.
Ar trebui sa te pui la punct cu niste chestii:
roga-i pe parintii tai sa-ti plateasca meditatii(macar 2 ore/saptamana). Daca nu isi permit acest lucru va trebui sa exersezi destul de mult acasa. Vei face in felul urmator: in primul rand trebuie sa fii atenta in clasa. Asa vei intelege macar un sfert din lectie. In al doilea rand, daca va da un exercitiu pe care nu il stii ia cartea/caietul si scrie pe o foaie exercitiul pe care nu il stii. Gaseste o logica a rezolvarii pe care o ai in carte/ caiet si incearca sa rezolvi pe foaie singura exercitiul. Intreaba ceea ce nu intelegi si nu evita sa iesi la tabla pentru a fi indrumata de profesor/profesoara. Fa multe exercitii acasa si rezultatele mai bune vor veni cat de curand. Dar da-ti silinta sa inveti pentru a de matematica te vei lovi mereu: teze, examene etc. Succes!
Si am uitat sa-ti spun: in clasa a opta vei face cam un sfert din materia din clasa a 7-a. Ca site-uri, incearca pe didactic.ro. Ai acolo numeroase exercitii pentru toate clasele.
Bai, stai ma linistita. Nu te lasa corijenta din primul' an cu el. Nu-i chiar asa rau profu'.
Si da, in clasa a 8a o sa repetam, ca in fiecare an.
Da' pana atunci uita-te pe caietele alea.
Mulţumesc de fundiţă!
Dar. am uitat şi am omis ceva
De fapt.
Dacă iei ore suplimentare, trebuie să-i spui meditatorului (profesorului meditator) problemele care le-ai avut cu matematica.Nu eşti obligată, însă atunci, te va ajuta mult mai mult dacă e de treabă
Pai vezi, pentru ca iti pierzi noptile aici pe TPU, in loc sa bagi nasul in carte. Te duce mintea tot prin alta parte, nu ti-o spun din rautate, asculta-ma ce-ti spun
Draga Silviiixx. băăă;;] aceleasi cuvinte ti le adresez si tie in mod special, si inca ceva veti-ti de oala ta, ca mai ales pe tine nu te-a bagat nimenea in seama, si cum spui tu ca nu te suport, e treaba mea, n-am umblat dupa tine sa vad in ce toaleta mergi.
Si stai linistita ca de mine nu isi bate nimenea joc,""Mai ales"Tu"in principiu, esti o fetita de 13-14 ani, dupa cum vorbesti si cum te comporti, ani in care nu ai trecut prin viata inca, nu ca as avea ceva cu tine, dar in locul tau as baga nasul in carte macar pana ani, dupa ai dreptul sa faci ce vrei, si acum ai dreptul asta, ca nu-s eu mama ta sa ti spun ce faci si ce nu, dar gandeste-te inainte sa o iei pe cai gresite, poate mama ta nu ti-a dat sfatul asta, si poate nu l-ai primit de la nimenea, dar eu ti-l dau asa ca de la fata la fata.treaba ta ce faci e viata ta fetito. Voi inca de la 14 ani visati la saloane, la tocuri si barbati, eu la varsta voastra luam o mama de bataie de la mama daca luam vreun la matematica de imi venea acru.Asa voiam si eu sa fiu dar draga ai grija ca viata e perversa, dintr-un meci te scoate afara.Asa ca ai grija sa o scoti tu pe ea, eu am reusit, reuseste si tu
Ms pentru comm la hi5! unul in plus conteaza, ia incearca vezi poti sa dai la toate comm-uri?
E dificil sa inveti algebra cu netu'. incearca sa faci (macar)cateva sedinte cu un profersor.altfel nu te vad prea bine. o sa iti trebuiasca nu numai i a 8a ci si in liceu.ai grija.cu matematica nici eu nu ma impac prea bine.cand eram in liceu nu stiam nimic.am luat o nota acceptabila la bac la mate cu ajutorul celor cateva sedinte de pregatire.
fa pregatire!
succes
Cand eram eu prin clasa a 7-a eram micul geniu al clasei... In clasele 1-8 eram printre primii 3 la orice, nu numai la mate...
Apoi am ajuns la liceu...
Prima nota la mate 9...
Urmatoarele note: 4, 5, 5, 3 in teza
Concluzia: Da-o dracu de scoala .
Oricum ajungi la liceu si o dai dracu.
In liceu peste 80% din fete se vor apuca de fumat...
Incep "povestile de dragoste"
Pierzi noptile aiurea si te duci la scoala din ce in ce mai obosit/a(asta daca nu stai acasa cu parintii)... Eu nu am stat
Nu mai ai absolut nici un chef de scoala
Aww! Exact asa mi s-a intamplat si mie Stai linistita. Ca sa intelegi matematica trebuie in primul rand sa ti`o placa ca materie