Pentru mine nu sunt rare acele momente. Desigur, a fost vorba de ceva exercitiu in acest sens. Si, daca iti zic metoda, poate ai sa rizi de mine. Dar nu conteaza. Caci ea functioneaza. Eu am ajuns la linistea mintii si a sufletului prin rugaciune. De fapt nu e doar rugaciunea, caci rugaciunea (dialogul cu Divinitatea) nu isi are sensul fara acea realitate indestructibila pe care noi o numim "Dumnezeu". El este, in ultima instanta Cel ce ma ajuta sa ma desprind de toate lucrurile, de toate grijile si gindurile. Am pierdut multe in viata, o data era chiar sa imi pierd si mintile, dar ceea ce m-a tinut "pe picioare" atunci a fost tocmai aceasta realitate cu care am reusit sa ma desprind de toate.
Hmm scap de tot atunci cand sunt cu prietenul meu... iar daca nu e el prin preajma metode bune de relaxare mai sunt si desenatul, gatitul, iar cartile ma absorb cu totul
Alisea: si eu cu greu reusesc sa ma desprind de griji sau ganduri de orice fel.De obicei incerc sa fac ceea ce-mi place mie cel mai mult(in cazul meu sa desenez), alteori caut la tv un film sau ceva care sa-mi distraga atentia. Ajuta si daca asculti muzica, dar muzica trebuie sa fie diferita, pentru ca s-ar putea sa te trezesti ca asculti o melodie care te face sa revii la lucrurile de care incerci sa te "deconectezi". Multi mi-au spus ca cel mai bine este sa stai de vorba cu cineva, o prietena sau prieteni, sa vorbiti pe diferite teme sau sa iesi la o plimbare in natura.Parerea mea e ca plimbarea in natura te linisteste mult mai mult, natura in general. Dar, nu stiu, poate ca mai sunt si alte metode, depinde si de persoana si de vointa ei de a da la o parte pentru o clipa unele ganduri care o framanta.
Ducindu-mi corpul la epuizare in sport, in momente de dragoste sau in orice actiune care te ajuta sa atingi starea de non minte. E ciudat cum poti spune ca o melodie sau o carte te ajuta sa te desprinzi de orice gind sau idee pentru ca la mine o carte imi obliga imaginatia sa formeze imagini iar o melodie ma arunca cu totul in nostalgii si amintiri.
In momentul in care fac ceea ce vreau sa fac fara sa ma intereseze parerea altora.
Andreea6246 întreabă:
Andrei_Robert_1994_lPpI întreabă: