| madalina_8123 a întrebat:

Sunt rromii discriminati? Argumentati. Multumesc!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Va amintiti de Vasile Porojan tovarasul de joaca a lui Vasile Alecsandri intr-o vreme cand inca nu avusese inca loc dezrobirea tiganilor legiferata de Kogalniceanu? O alta dovada mai relevanta a tolerantei poporului nostru nu gasesc, in momentul de fata.Romii nu sunt discriminati intr-o masura mai mare decat sunt discriminati hotii oricarei alte natiuni, taharii sau pungasii de orice etnie ar fi ei.Este foarte adevarat ca cei care sunt certati cu legea pot apartine oricarei etnii, chiar aseara auzeam o stire citita de Moise Guran care se minuna ca printre cei ce furasera elemente ale metroului nemtesc nu se gasea niciun nume de rom sau roman ci toti erau nemti get-beget.Nu sunt de acord cu etichtele agatate in corpore unei natii. Daca ar fi asa ar trebui sa-i socotim pe australienii descendenti ai raufacatorilor deportati din Anglia, o natiune de hoti, talhari, ucigasi. Ori, nimic nu este mai neadevarat.Prin urmare, daca existe romi discriminati ei nu se afla in aceasta situatie datorita apartenentei la o anumita etnie, ci datorita unor fapte individuale reprobabile.In chiar Incidentul mediatizat in ultimele ore de la o scoala unde invata copii de etnie roma, lucrurile n-ar fi luat o asemenea amploare mediatica daca profesoara in cauza isi respecta statutul.

9 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Si inca cumraised eyebrows
Am vazut intr-un spital cum nu ii s-a acordat asistenta pentru ca e, citez asistenta "o boratura de rrom"raised eyebrows
Degeaba se zice ca toti suntem egali.In niciun caz in viata asta
Exista studenti rromi cu burse in alte tari, apreciati si respectati.Acolo.Nu aici.Aici nu ar fi altceva decat niste "pui de cioara"
Da, exista si sunt inca multi rromi care fura dar orice padure are uscaciunile ei, doar ca noua romanilor ne place sa ne dam superiori fata de ei, sa-i compatimim de fata cu altii ca sa vada ce solitari suntem si in particulari sa ii injuram cand un copil de 5 ani rrom se apropie de parbrizul masinei noastrewinking

kratos
| kratos a răspuns:

Da pentru ei ca structura sunt oameni dar la caracter majoritatea toti rromi sunt happy.

| Hombre a răspuns:

Majoritatea tiganilor se autodiscrimineaza.Ma intreb oare numele etniei lor de rrom nu lea facut prea mare cinste de sau deghizat in "rromi''. Putem intelege usor ca...''áceiasi marie sub alta palarie''

| cîrne a răspuns:

Chiar si folosirea cuvantului "rromi", in loc de "romi"(si aceasta corect), mi se pare o forma de discriminare.

| madalina_8123 explică:

Nu prea inteleg ce ai vrut sa spui, kratos

| Cretzule a răspuns:

Da! Dar merita din plin sa fie discriminati.Cand ei te ameninta cu bataia in tara ta...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De fapt se autodiscrimineaza. Daca nu stiai, unei tiganci ii este interzis sa se indragosteasca de un roman. Asta se numeste autodiscriminare. Si sint multe altele, nu mai este necesar sa detaliez pentru ca nu cred sa fie cineva venit de pe luna, ca sa nu stie despre ce vorbesc. Ce mi se pare interesant, este ipocrizia de care dau dovada unii. Sa luam cazul francezilor, care ne aratau cu degetul ca i-am discrimina, dar in momentul in care s-au deschis granitele si au ajuns in Franta, francezii cei moralisti care ne criticau si ne aratau cu degetul, nu au stiut cum sa se descotoroseasca mai repede de ei. Le-au oferit si bani, numai sa plece mai repede de acolo. Poftim rezolvare. Acum fiecare stat sa le ofere bani ca sa plece? Si unde sa se duca? Daca pe noi ne critica, de ce nu vin ei cu solutii?winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A punctat foarte bine onutzuwinking.
Da, sunt discriminati, dar aici este ceva de adaugat. Nu avem acest comportament doar asa, ca sa avem ce face, faptele care le fac si vorbele aruncate fara creier ne duc la acest gand. Dar aici, scuze ca-ti zic, noi gresim! Nu ar trebui sa ne pese ce fac altii, cum se comporta sau daca au sau nu par pe burta laughing, desi suntem intr-o tare democratica, trebuie sa recunoastem ca a mai ramas si comunism in noi(si inca cum). Nu trebuie sa-i bagam in seama, ii ignoram si gata. Sa se spanzure, sa faca 10 puscarii si apoi sa-si dea cu parerile despre altii, sa se plimbe cu bmw-urile cand si pe unde vor, este strict problema lor, nu a noastra. Noi ne discriminam intre noi, dar pe rromi?!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da si nu happy. Depinde din ce perspectiva privesti. Ca si romnie am fost discriminata datorita culorii pielii, m-am autodiscriminat din acelasi motiv. Din punct de vedere istoric exista o discriminare binecunoscuta. Din punct de vedere personal consider ca discriminareaeste o problema sensibila si cu cat creste gradul de educatie cu atat creste mai mult discriminarea fata de romi, in acelasi timp din punct de vedere psihologic exista niste arhietipuri la nivelul constiintei colective ale populatie majoritare si a populatiei minoritare care afecteaza modul de relationare. Fiecare popor are o anumita imagine generala despre alt popor datorita prejudecatilor si stereotipurilor care s-au format de-a lungul vremii. Asa ca depinde din ce punct de vedere privesti discriminarea

Întrebări similare