In mod precis nu esti singura persoana care nu stie prevederea Codului penal privind actul sexual cu un minor, respectiv ca relatiile sexuale cu un minor peste 15 ani nu se pedepsesc daca au fost de comun acord. De altfel nici cele cu un minor intre 13-15 ani nu se pedepsesc in cazul acordului si daca diferenta de varsta este mai mica de 3 ani.
Sunt sigur de cele afirmate din cauza multelor intrebari puse chiar aici pe TPU.
Poate ar trebui sa te trezesti la realitate si sa intelegi ca, asta este doar in imaginatia ta, cand de faapt, relatiile sexuale cu o minora de 15 ani, inseamna puscarie de la 3 la 10 ani!
Nu este adevarat, decat in cateva situatii. Citeste art.220 Cod penal si o sa te lamuresti.
La noi legile astea sunt cu dus si intors.
b) minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului sau acesta a abuzat de poziția sa recunoscută de încredere sau de autoritate asupra minorului ori de situația deosebit de vulnerabilă a acestuia, ca urmare a unui handicap psihic sau fizic ori ca urmare a unei situații de dependență;
Eu zic ca oricand un parinte daca afla situatia te include ca persoana de incredere sau situatie de dependenta sau vulnerabilitate. Oricand tutorele minorului poate sa o dea pe aia cu vulnerabilitatea, ca e minor si daca se afla la puscarie. Legal e doar in teorie restransa insa e la fel de legal ca sexul de la 12 ani(tot pe ascuns) ca niciun tutore nu ar fi de acord ca odrasla sa sa faca sex la varste mici.
Unde am spus eu ca se refera la asa ceva? Am spus ca asa ceva poate usor intra in situatia de "poziția sa recunoscută de încredere" si "ca urmare a unei situații de dependență". Chestiile astea normal ca trebuie sesizate de cineva. Tutorele avand autoritate asupra minorului le poate sesiza si poate avea castig de cauza pentru ca minorul se considera ca nu are discernamant si de asta poate intra la vulnerabilitate sau incredere. Ai inteles acum?
Repet, acel text nu face in nici un fel referire la asta. Iar situatiile la care se face referire sunt destul de clare pentru a nu putea acuza parintele sau tutorele pe cineva doar ca asa are el chef, sau asa crede el. Sau, daca il acuza, nu exista pericolul de a avea si urmari.
Iti dai seama ca tutorele afla tot de la copil iar daca copilul nu minte e indeajuns. Mi-e greu sa cred ca un copil de 15 ani s-ar duce la politie daca nu e vorba de un abuz. Atunci probabil vor afla parintii iar parintilor nu le va conveni si vor reclama asta. De asta am vorbit de parinti, nu ca textul ar spune asta. Eu am spus ce portiuni din text pot pune probleme. Vorbim de un minor de aia poate fi considerat faptul ca a fost manipulat sau ca i sa indus o falsa incredere. In cazul asta e de ajuns ca minorul sa confirme fapta, nu imprejurarile.
Hai s-o luam altfel ca sa intelegi.
-Adolescentul/adolescenta de 15-17 ani si-o trage cu mine de buna voie.
-Afla parintii
-Parintii fac precum trenul si fac reclamatie
-Adolescentul/adolescenta confirma ca a facut-o de buna voie, de placere mai exact, fara sa fie obligata si fara sa i se promita diverse foloase sau ca va fi ceruta in casatorie
-Eu nu ma aflu in una din pozitiile mentionate in textul de mai sus (adica nu ii sunt profesor, medic, tutore, parinte, psiholog, etc), iar adolescentul/adolescenta nu are nici un handicap fizic sau psihic si nici nu depinde de mine
In conditiile astea orice reclamatie de genul asta nu duce la absolut nimic.
Culmea e ca, desi o dama de companie o face de buna voie, daca e minora si te prind astia poti avea mai multe probleme decat daca o faci cu vecina de 16 ani de la parter, pentru ca aleia ii oferi foloase si te poti incadra in articolele de lege care incrimineaza sexul facut cu un minor(adolescent).
Nu e vorba ca permite e vorba ca nu poate sa stea nimeni langa organele genitale a cuiva fiecare face dupa cum il duce capul.
In ultima vreme am aflat si eu.
Nu prea ma intereseaza si nu prea m-a interesat.
Sa-i intereseze pe astia care se combina numai cu minore.
blackcat99 întreabă: