| Sawarekh a întrebat:

Sunt singurul care are aceasta dilema?

Daca fetele vor sa fie ''cucerite'' Atunci de ce femeile initieza dansuri, pentru a atrage atentia barbatilor?

In club, cand o tipa danseaza pe langa un tip, nu inseamna asta ca ea l-a cucerit pe acel barbat?

47 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Ai dilema ca nu stii despre ce e vorba si cum merge treaba.

Fetele nu vor decat ca baiatul sa arate bine in primul rand, sa le atraga mult fizic, si se duc ele la el de multe ori.
Aia cu, cuceritul e vrajeala.

Tocmai ca ai zis, initiaza dansuri sa atraga barbatii de care le plac mult, si ele vad ca aia nu dau nici un semn.

Barbatii neatractivi au impresia ca fetele trebuie cucerite nu stiu cum, adica sa arati tu lor ca nu stiu ce.
Pai aia din moment ce sta de vb cu tine si accepta asa zisele vrajeli, deja te-a placut de dinainte.
Altfel te da dracu rapid "ia uite si asta vine cu chestii de cacao sa ma vrajeasca pe mine, hahaha".

E prostie ca barbatu sa creada ca el le-a facut sa-l placa.

| Parakeets a răspuns (pentru Mosotti):

You are back. happy

But you sure, you are mister Mosotti pe care îl știam eu?! sad
Știam că ai niște păreri sigure și cam hard despre bărbați și femeie. Ni le spusesei și înainte, dar asta e too much. Sau cel puțin nu toate femeile sunt așa. happy
Sunt și femei care dacă se simt bine lângă cineva și acel cineva știe să le facă să se simtă ok sau mai ales să le câștige încrederea, atunci tipele devin foarte îndrăgostite. Sau și asta e o problemă că de fapt tipa se îndrăgostește de felul lui și nu de chipul ăla perfect și asta îl deranjează de fapt pe un macho să zicem care nu arată bine... Ar fi trist dacă ar fi așa. Oricum dragostea ar trebui să fie despre acest tot pachet și nu doar despre un ambalaj. Ba chiar ar trebui ca oamenii care ok, poate nu arată cel mai țiplă, să fie văzuți ca perfecți atunci când cineva este îndrăgostit de ei. Cam așa văd eu una dragostea. happy

Dar ehhh, oricum, nu știu ce caut eu în polemici de astea. Nu m-a interesat oricum niciodată acest aspect, acum mai mult ca niciodată.

Sper doar că ești bine, dragă Mosotti și mă bucur că ai revenit. Adoram poveștile și dezbaterile tale. Chiar și pe cele mai dure. happy

| Mosotti a răspuns (pentru Parakeets):

Nu e ca sunt back, eu sunt mereu aici zilnic, citesc zilnic aia si aia, doar ca scriu mai rar. Normal ca eu sunt ala pe care il stii.
Sunt forumist, nu plec asa pur si simplu. Sunt pe toate forumurile.

Nu am zis de perfectiune, adica nu vorbim de oameni doar de nota 10 ca fizic.
Vorbim de oameni atractivi destul, de ex si nota 7-8.

Si cum ajunge aia sa se simta bine cu tine cu felul tau de a fi?! Ca daca nu te place fizic cat de cat macar, nu apuci tu sa-i arati cum esti, nu apuci sa iesi cu ea ca nu va dori. Si chiar daca stie de la cineva de dinainte cum esti, tot nu vrea sa iasa cu tine.

Ca sunt si femei neatractive care mint ca apreciaza doar felul de a fi si inteligenta este corect, insa cand vede un frumos sa vezi cum le zboara ochii acolo. Adica vor sa se minta ca, conteaza doar ce au ele.

Dupa 55 ani in colo da, atunci nu mai conteaza fizicul ci doar celelalte, dar noi vb de tinerete aici.

Aaa, ca fizicul nu ajunge pentru o relatie serioasa, asta am tot zis.
Dar ala e inceputul. Ala iti da ocazia ca femeia aia sa te aprecieze pentru celelalte calitati, ca va accepta sa iasa cu tine, sa petreaca timp cu tine.

Pai pachetul fizic + calitati morale, ai dreptate, dar acest pachet include si fizicul neaparat.

Deci baieti! Rabdare si iar rabdare, ca dupa 55-60 ani in colo o sa aveti partenere care vor aprecia sufletul. Nu mai conteaza nici daca vi se ridica sau nu, nu va mai inseala, a voastra ramane.
Nu va grabiti ca n-are sens. Cei din urma vor fi cei dintai.
Atunci e iubirea aia matura si stabila bazata pe calitati care nu se duc, inteligenta, comportament, intelegere, comunicare.

La nemti si la 80 ani isi cauta parteneri.

| Sawarekh explică (pentru Mosotti):

Sunt de acord, barbatul nu are nici o datorie fata de o femeie, numai ca majoritatea asa gandesc, ca femeia trebuie data pe spate si ca barbatul e un razboinic, si tot felul de bazaconii. Iar eu cu intrebarea asta, am vrut sa arat ca multe femei sunt doar ipocrite, si ''cucerirea''asta de care spun eu, este doar orgoliul feminin, care le fac sa fie hard to get, fiindca ele vor asa.
Din fericire, nu toate sunt asa...dar na

| Mosotti a răspuns (pentru Sawarekh):

Sigur ca nu toate sunt asa, alea cu caracter nu-s asa.

Si femeia e razboinica, ia sa dispara barbatii sa vezi cum dau si ele razboaie pentru putere.
Dovada? La puscaria de femei e idem ca la aia de barbati, ierarhie, alea mai tari domina pe celelalte, se bat, etc.

Mai rau! Ele sunt mai rele chiar si intre ele. Prieteniile intre barbati sunt mult mai okey decat alea intre femei, si asta de la femei stiu.
De ex gagica prietenului meu se uita la arabi cum le taia capetele la aia sechestrati, erau niste clipuri de pe net, si zambea asa.

Cand am intrebat-o eu si prietenu "cum bai te poti uita la asa ceva?", zice ea "ete si ce are?".
Eu numa cand ma uitam ma lua o senzatie urata de tot doar imaginandu-mi ce simte ala saracu.
Si cand o vedeai ziceai ca e fata linistita, cuminte.

Ce ma mir eu este cum de barbati sau baieti stau cu alea de vor sa fie date pe spate, pai daca cineva vrea asta, e clar ca e de slab caracter, si ce cauti cu asa ceva? Chiar daca le dai pe spate cu, cum arati! Nu as sta cu asa ceva.

Ca in mod real se dau singure pe spate cand vad unu misto.
Altfel am zis, nu le dam pe spate cu nimic. Doar lasa ele impresia ca le-ai dat pe spate.

God! Mister Mosotti, în primul rând, mă șochează că tu crezi că vorbești cu un tip. Îs o tipă, și tot ce am scris mai sus susțin. Și da, deși și eu din pmdv, consider că voi bărbații gândiți la fel, tot pe cele mai faine, și alea 90-60-90 le alegeți, deși vă plângeți că femeile sunt *** și că dați doar de proaste. Dar pe alea smart, dar care poate au un mic defect, le lăsați baltă. Deci e cam un fifty-fifty, aș spune eu. happy

Dar auchh, tu chiar nu știi cu cine vorbești? Parcă, oleacă, narcisicul din mine suferă acum sau o fi borderline-ul. Uitând să spun că eu mă atașasem și de voi, unii de pe TPU, ca de cei din real. Chiar dacă am primit sfatul ăsta, pe aici să nu o fac. Că nu știi de cine te atașezi și că lumea poate să nu fie chiar reală, dar da, eu nu am ținut cont. Acum judecă tu, ce suferă mai mult, borderlineul, pentru că o fost uitat sau narcisicul pentru că nu o fost recunoscut. laughing)

Dar da, erai feblețea mea, împreună cu alți TPUași, pe vechiul cont. happy Dar parcă te-ai mai schimbat dragă Mosotti. Deși da, mereu ai fost sincer. Poate ai dreptate, cine știe. Poate toți de fapt fugim după o carcasă frumușică. happy

Acum lăsând la o parte dramele mele cu "a fi sau a nu fi recunoscută" sper doar că ești bine. Și mai aveam pe câțiva TPU ași de regăsit. Cred laughing) Sper că și aceia sunt bine. happy

Daa, uite ce constatare am facut eu:
Femeile care sunt hard to get, sunt acele femei foarte orgolioase care se cred mai importante decat barbatii, si ele cred ca barbatii trebuie sa le de a pe spate rau de tot, ca sa le obtina, si uite asa barbatii au devenit lingai, si avem atatea fluenceri in care barbatii sunt invatati sa fie razboinici, sa isi de-a viata pentru femei, ca ele o sa nasca, vezi doamne ca doar ele sufera in viata asta, si mai e teoria aia de rahat a l lor, ca tribul trebuie sa isi pastreze oamenii, si ca barbatii trebuie sa ramana vanatori, cuceritori.
Atat de penibil ce spun oamenii astia.

Nu stiu, traim intr-o lume nebuna, eu nu as da 2 lei pe o femeie ca asta, cu nasu pe sus, pacat de specia umana, pacat de barbatii ca au ajuns mai prosti decat femeile.

| Sawarekh explică (pentru Parakeets):

Da majoritatea se uita dupa femei fit, asa au ajuns barbatii lingai, ei vor sa le cucereasca rau de tot pe femei, cu tot ce poate, doar sa ajunga cu acele femei in pat, si rar se intampla asta, o femeie ajunge mai rapid in pat cu un barbat, tot ''cucerita'' fiind prin inteligenta.

Eu nu prefer perfectiunea sa stii, eu pot prefera o tipa cu nasul mai mare, de ex, atata sa se completeze celalate parti, adica oricum eu prefer o tipa care arata bine, asta fiindca este mult mai sanatos, nu e vorba aici de fite.

E vorba ca eu fac sport de 10 ani de zile, si standardele mele sunt cumva sa arate ca mine, insa la fata ei nu am pretentii.

Dar da inteleg, ca sunt multi baieti nasoli care au standarde mult mai mari.

Si daca esti tipa sau tip nu conteaza, chestiile si tot alea, si e valabil pentru ambele sexe. Mi-am dat seama cu cine vb, cautai tu un medic prin Bucuresti.
Nici 60-90-60 nu vreau, mie imi plac alea mai plinute sa am pe ce pune mana.
Alea cu un mic defect nu m-ar deranja, depinde ce defect, oricum cel putin la mine doar sa atraga fizic nu ajunge pentru ceva mai serios, trebuie sa aiba si ceva prin cap.

Dar stai sa vezi, ca multi barbati fug de femeile destepte chiar daca misto si nu au defect, nu stiu de ce ii deranjeaza femeia desteapta.
Sau de alea care castiga mai mult, pai eu as fi mandru sa am una care castiga mai mult, inseamna ca o duce mintea.

M-am schimbat la haine, in rest nu m-am schimbat, tot ala sunt si voi ramane.
Asa am gandit mereu. Doar ca poate nu am mai scris de mult despre asta si nu stii ce ziceam inainte.

Nu poate, toti fugim intai dupa o carcasa frumusica.
Doar ca unii fug doar dupa o carcasa frumusica, altii nu doar dupa asta, ci vor ca partenerul sa aiba si alte calitati.
Doar aia care nu arata bine deloc umbla doar dupa celelalte calitati, dar asta asa ca nu au incotro, nu ca l-ar place pe ala, si mai mult ramane ca o prietenie si iubirea matura poate.

Sunt asa si asa de bine. Aialaltii nu stiu daca mai apar, in general pleaca si nu anunta.
Eu nu am plecat, plecat inseamna cand nici nu mai intri sa vezi ce se scrie, cand ai abandonat forumul.

Da si nu, depinde, ca daca barbatu e aratos, nici alea orgolioase nu mai pot sa se joace. Se joaca cu aia pe care nu prea ii plac.
Nu se mai joaca pentru ca atractia nu depinde de constientul lor, se declanseaza automat in inconstient.

Isi permit sa se joace doar pana cand apare atractie involuntara.
Dar oricum si daca is aratos si face asa, nu as sta cu asa caractere proaste, ca oricum mai in colo cand i-o trece focul ala, imi da in cap.
Aia cu nascutu e porcarie, nu are nici o treaba, ai dreptate.
Ca naste oricum cu orice barbat la o adica. Sau nu mai naste, nu e nici o problema.

Adevarat ca in cuplu femeia munceste cel mai mult, dupa munca face si mancare etc in timp ce barbatu freaca menta.
Inainte cand statea acasa, se ocupa de copil, chestie de 5 ori mai grea decat la servici.
Facea si mancare, spala, calca.
Dar si alea cu servici.
Deci e corect ca au suferit mai mult. Plus ca le mai ardea una barbatul uneori si daca nu era cazul.

Man nu stiu ce sa zic, sunt multe femei care nici nu au gusturi, o gramada de fete frumoase am vazut, cu niste prajiti, nu ca eu sunt mare frumusete...dar cand primeam complimente, tot nu era de ajuns oricum.

Poti sa fi tu model, daca nu ai ceva ce cauta ea, e egal cu 0
Femeile sunt in stare sa refuze sute de barbati, intra intr-un cerc vicios si cred ca daca au 1000 de barbati care se uita dupa ea, o sa creada ca toti o sa stea dupa ea, oricum intr-adevar au mai multe optiuni, paradoxal, fiindca in mintea lor gasesc greu barbatul dorit.
Am o vecina care are 40 de ani si e singura, de ce oare? inca asteapta printul pe un cal.

Nu sunt de acord ca intr-un cuplu femeia munceste mai mult, e strict problema cuplului cum isi impart responsabilitatiile, daca ea accepta un barbat mai mult sa stea degeaba e problema ei, eu stiu ca principiile astea se afla din prima luna decat doresti sa intri cu cineva in relatie
Responsabilitatiile trebuie echilibrate!

Dragă Mosotti, eu nu vreau să par cringe, dar nu știu ce ți-au făcut oamenii ăia în acel spital, dar tu nu prea mai pari omul ăla dinainte. Sau cel puțin cu cel care vorbeam eu pe vechiul cont.
Sau asta o fi de la Prozacul meu și de fapt eu sunt cea care te percep diferit acum. I don't know. Oricum de când iau pastilele alea, parcă văd și mai ciudat oamenii, și se presupunea că acele pastile trebuie să-mi ridice serotonina.
Și da, am ajuns până la urmă la un psihiatru, dar după ce am scos o ușă din balamale și erau să vină hinghierii la ușă. laughing) M-o luat mama de mânuță și m-o dus la o psihiatră prin București. Că am speriat-o până și pe ea.

Dar nici eu nu-mi schimb părerea. Eu una sunt de părere că nu toți privim doar carcasa sau nu doar carcasa.
Însă ca de obicei, găsesc mereu ceva interesant la ce spui tu.
Evident că nu am prea priceput niciodată, de ce unii bărbați au susținut că vor femei deștepte, ei singuri au spus asta, ei singuri afirmă asta cu tărie, dar în viață le aleg tot pe cele mai (nu aș dori să jignesc pe nimeni acum) dar da, le aleg pe cele mai prostuțe, dar tot pe cele care arată bine. Hai că acum, de fapt îți confirm tot teoria, cum că, oamenii aleg doar după carcasă. Renunț, azi nu sunt în stare de argumentări prea bune. laughing)
Sper că orice ar fi, ești bine acum.

E de la prozac sigur, ai si spus a percepi lumea mai ciudata.
Ca daca te intreb de ce as fi diferit, nu ai ce-mi zice.

Eu nu am zis ca toti privim doar carcasa, am zis ca aia e o proba eliminatorie dar nu si suficienta pentru majoritatea (nu neaparat pentru absolut toti).

Cum nu ai priceput de ce barbatii aleg din alea mai low la minte? Ca sa le domine ei si sa faca ce vor cu ele, sa se simta ei superiori.
Pai faptele cam imi confirma teoria, mai ales din partea barbatilor catre femei, astia se uita doar la carcasa, poate sa fie proasta cu draci, rea cu draci. Si tu constati asta doar ca nu accepti.

Femeile in schimb ai dreptate, se mai uita si la altceva, desi si alea iau toti nenorocitii doar ca arata bine.
Nu toate dar foarte multe. Si dupa aia zice "numa de nenorociti dau".
Pai ca in general aia care arata bine is cam nenorociti majoritatea.

Alea care asteapta printul pe cal alb au ceva la cap.
Ca o femeie misto dar sanatoasa la cap e cuplata de mult, chiar daca a doua, a treia oara, nu ajunge singura la 40 de ani.

Pai ele cred bine! Ca majoritatea barbatilor le vor, nu e o impresie doar.
Ca din 1000 poate 200 nu o vor, e alta, dar 800 da.

Normal ca daca nu ai ce cauta, degeaba.
Ca poti fi model dar figura ta sa nu atraga, si atunci asta e. Ca acolo e problema. O atrage alt tipar de figura, insa toate figurile trebuie sa aiba nota 7-8 macar.
Adica alege intre merzan si BMW, nu intre merzan si trabant, ceva de genul.

Nu inseamna ca un om frumos e placut de toata lumea, dar asta nu inseamna ca nu e atractiv.

Alea cu prajiti dupa ele nu stim, poate au aia bani, cine stie, sau nu le-a luat nimeni si vor si ele o familie. Poate nu le-a luat de ale dracu ce sunt, insa astia prajiti indura, e doar o parere.
Ca o fata misto nu are de ce sa stea cu un prajit daca ar avea de unde alege.

Eu zic cum era pana acum un timp, femeia tinea greul casei, intreaba parintii sa vezi, bunicii.
Ca multe accepta sa stea barbatu degeaba e corect, pai eu situatia reale o prezint, nu cum ar trebui sa fie adica sa-si imparta sarcinile.

Right. Aici chiar ai dreptate, și treaba se aplică și pentru ladys și pentru bărbăței. La ele e cum spui tu, ele îi aleg pe cei mai frumoși dar pervi aș spune și apoi se plâng că sunt bătute, și la bărbați îi la fel doar că e pe partea asta de bani. Adică unii cu bani le iau tot pe alea frumoase și apoi se întreabă că de ce au ajuns niște mici făbricuțe de bănet în loc de bărbăței cu nevoi și ei. laughing) Tiparul se pupă și la proaste și la proști, părerea mea.

Dar cât de treaba cu "manipularea" chiar nu m-am gândit așa. Deși am mai auzit o dată, cred că tot pe TPU ideea asta. Că bărbații vor tipe mai proaste de fapt doar pentru a le manipula. Dar eu prefer să-mi las măcar un minim de scepticism și să cred că e doar o teorie. Dacă ar fi reală, chiar încep să mi pierd și ultima speranță de a mai crede că și bărbații pot fi suflete faine. laughing) Trist.
Chiar și de voi rămâne forever alone, vreau să mor măcar cu ideea că totuși au existat pe fața pământului și bărbați faini, chiar sensibili și buni, chiar dacă mie nu mi-a fost dat să-i întâlnesc pe viu. laughing)

Dar doar că mă întreb de ce totuși pe toți îi aud așa, pe șestache șușotind că femeile deștepte au apus sau că ei ar vrea totuși femei deștepte, dar în final tot cu proastele o ard. Sad. Sad, sad, sad.

P.S. și da, prozacul aproape că în loc să mă facă să ies din depresie, al naibi, la început cel puțin m-a băgat mai rău în depresie. Chiar nu am priceput. Dar acum s-a mai obișnuit organismul cu el și probabil nu mai simt nimic. Dar prima dată când l-am luat, mă simțeam mai tristă ca oricând, deși eu atunci trebuia probabil să văd unicorni, să vreau să vorbesc cu oricine și să văd numai partea plină a paharului și cu toate astea am avut niște gânduri destul de creepy. happy Aproape că nici pe TPU nu mai intrasem o perioadă. Nu voiam să văd nimic, să aud nimic. De aia nici nu m-am prezentat la examen. Nu m-am simțit bine deloc. Acum să zic că e ceva mai bine, dar deși l-am luat de aproape 2 săptămâni încontinu, ieri spre exemplu am plecat de acasă liniștită la un interviu și luasem și Prozacul și acolo când fetele alea m-au pus la proba de foc și s-au uitat la mine, m-am agitat și impacientat și sarcinile îmi ieșiseră groaznic. Și erau niște sarcini elementare ca a îmbrăca o pilotă și a pune un cearșaf pe pat. M-am simțit ca ultimul om. Au și râs fetele alea de mine că au văzut cât de impacientată eram. Deci Prozacul e apă de ploaie când tu chiar ești în public și cu anxietatea socială te confrunți. Aproape că mă simt învinsă și de Psihiatrie, dacă nici ea nu ne mai ajută, atunci cine? Și o mai și zis doctor că ajută și pe Bulimie și tot degeaba, tot compulsiv bag, reușisem să-mi țin în frâu, pe timp de vară treaba asta cu mâncatul compulsiv și chiar să dau 5 kilograme jos happy apoi când am avut criza ai hard înainte de examen și nu m-am mai prezentat nici la examen și nici job nu mai aveam, de frică și nervi am băgat iar și am pus tot ce mă chinuisem să dau pe timp de vară jos. Uneori am impresia că sunt blestemată, altfel nu-mi explic de ce îmi merge parcă mai mult rău decât bine. Și după ce că sunt praf, nici nu am tupeul să o fac și să fug naibi din lumea asta. Trist că unora ni se dă viață lungă și săracă în descurcare și altora plini de viață, dorință de a trăi și chiar plini de pasiuni și skilluri îi fură God ăsta așa într-o clipită de pe lumea asta. sad

| Gabrielll3 a răspuns (pentru Parakeets):

Flash news: Tu singura esti de vina. Nu mai cauta sa dai vina pe altii sau pe Dumnezeu. Arunca pastilele si treci la lupta, ca n-or lupta altii pentru tine in timp ce tu schelalai si iti plangi de mila.

Bun venit in lumea mea! Si eu sunt dezamagit de femei, nu generalizez, dar in mare parte sunt, stiu insa ca tot exista si femei pe stilul meu.
Asa ca si tu, trebuie sa gandest la fel ca si mine: Exista si barbati sensibli, Hai sa-ti spun cum ma descriu eu: empatic, timid, pacifist, opusul impulsivitatii si a agresivitatii. Poate fi un lucru bun? Pai majoritatea femeilor prefera barbati rai, din pacate eu sunt cel care pierde, dar nu ma schimb eu pentru nimeni, cine ma va place, ma place asa cum sunt.
Deci, barbatii perversi de care spui sunt ''bad boys'' si nu sunt neeaprat frumosi, de fapt, nu prea sunt frumosi, sunt duri, au o fata de mafioti, in general au barba ca sa para foarte masculini. Femeile le aleg, fara nici o ratiune, nu stim explicatia, ideea este ca ele stiu in ce se baga, dar pur si simplu vor sa-si satisfaca fantezia cu un barbat dur si periculos, probabil prinde bine si pentru societatea asta care nu a evoluat deloc.

Acum, legat de depresie, poti iesii din situatia asta naspa, doar facand sport! Singura si unica solutie din lumea asta! Iti spun din propria experienta, am luat antidepresive si tratament pentru tulburari depresive si tulburari de anxietate, Sportul este un refugiu.
De asemenea trebuie sa faci ce iti place, sa te relaxeze, ce ma mai ajuta : cand desenez si ascult muzica!
Trebuie sa luptam sa ne schimb, daca lumea nu ne place, mai e loc destul de facut schimbari la noi, Constant trebuie sa evoluam!

Nu te gandii la suicid, fiindca Dumnezeu nu accepta asa ceva, doar el are dreptul sa ne i-a viata, pune-ti increderea si in El.

Be strong!

E simplu de ce Prozacu nu merge, oricum efectul apare dupa o luna. Daca ti-a fost mai nasol inseamna ca nu merge la tine si trebuie schimbat, nu e ceva neobisnuit, se schimba tratamentul pana e bun.

Prozacu poate merge la altii, sau ce nu merge la altii sa mearga tie, deci la doctor inapoi si spus problema.
Poate la tine merge Serlift sau Cipralex, care fac parte din aceiasi familie cu Prozacu.

De asemenea, tratamentul te ajuta pana la o etapa, apoi treebuie sa apelezi la alte mijloace, de aceea am mentionat de sport.

Daca devii dependenta de pastile, nu este delooooc un lucru bun.

| Mosotti a răspuns (pentru Gabrielll3):

Nu e de vina Parakeets, nu cunosti cum sta treaba cu bolile psihice, tocmai asta comentau si medicii cand eram eu in spital, ca multi dau sfaturi desi nu stiu domeniu.
Dar oricum apreciez intentia ca ai vrut sa o inveti de bine.

Depinde ce are, daca are o depresie mai serioasa care in 15 zile nu trece orice face, e de tratat neaparat, altfel se risca agravarea si cronicizarea, nu merge asa "arunca pastilele", de parca medicii, cercetatorii aia is niste prosti.

Daca are asa o suparare trecatoare de la ceva, aia trece in 15 zile alea.
Daca e mai serioasa te lupti cu o boala al carei job e sa te termine. Cu cat nu faci ce trebuie, cu atata boala prinde mai mare putere in creierul tau.
Si ca sa te termine iti ia motivatia, dorinta, vointa, energia de a lupta.
Boala nu vine sa te joci cu ea. Daca nu o inlaturi ai pus-o.

Poate sta la un anumit nivel si 1 an, si apoi bum, mai cazi o treapta in jos, dar nu mai revi niciodata la cum erai inainte.
De ex a te trata la timp (daca e cazul si medicul considera), face diferenta intre a lua trat 1-2 sau toata viata.

Banui ca ei nu i-a dat aprozaristul Prozacu ci un medic dupa ce ea a povestit ce si cum.

| Parakeets a răspuns (pentru Sawarekh):

Hei, nu știu cine ești și nici la ce întrebare mai e asta, deja am pierdut noțiunea scrisului pe aici, dar îți mulțumesc mult pentru vorbele calde. Voi mai lupta, iar și iar. Ce să fac, poate știe El Dumnezeu ce e în spate și de ce dă, încercările astea. Dar pastilele, o vreme le voi lua, pentru că nu sunt cea mai normală, dar evident că și terapia, va fi pentru mine una pe viață. Am observat cum faptul că vorbești cu cineva și te axezi pe niște lucruri pe care psihologul/terapeutul ți le dă ca și taskuri de reflectat, schimbă mult perspectiva vieții.
Iar cât legat de depresie, am testat ceea ce spui și eu pe propria piele, am observat cum o zi în care lucru sau chiar fac muncă fizică, e de 1000 de ori mai benefică decât orice pastilă sau gând bun. Deci da, e dovedit că mișcarea și sportul ajută.
Și îmi pare rău să aud că și tu te confrunți cu astfel de lucruri, tot mai multă lume azi, observ că se confruntă cu astfel de stări.
Și îți mulțumesc pentru încurajări.

Cred că Cipralex o vrut să-mi dea primul doctor, de la mine din oraș, dar când a văzut că deja am niște kilograme în plus, o zis că îngrașă și cred că de aceea primul îmi prescrisese Prozac. Apoi la a doua doctoră când am ajuns, tipa o zis că de fapt doctorul mi-o prescris bine Prozac că e și pentru bulimie, dar eu înțelesesem de la primul, că de fapt Prozacul ar îngrășa. Dar acum constat că de fapt zicea cred despre primul ce voia să mi-l dea și anume chiar ăsta, Cipralex.
Dar mersi, o să caut pe net ce face fiecare, să văd ca idee ce naiba bag în mine. Dar cred că voi rămâne o perioadă tot cu Prozacul, deși mănânc tot în haosul meu, recunosc că măcar alterează gustul mâncării, adică mi se pare că măcar gustul mâncării s-a mai schimbat de când iau Prozac, dar da, de mâncat, tot compulsiv mănânc. Se pare că nici gustul nu mă oprește din a mânca tot frigiderul. Doar niște amici tot de pe acest forum, m-au motivat o perioadă, vorbind mai mult cu ei, încât slăbisem 5 kilograme, dar le-am cam pus la loc. Deci s-au risipit și toate eforturile amicilor mei. Și nimic. Dar măcar dacă pe anxietate ar ajuta, ar fi bine, măcar asta.

De ce sa ramai pe prozac daca iti face rau? Poate merge mai bine cipralex. Daca nu te simti bine cu el, inseamna ca nu merge, nu ca nu ti-a prescris bine prozacu, ca putea sa mearga.

Cu mancatul trebuia discutat serios cu medicul, poate te trimitea la psiholog.
Lasa ca e si bun rau, cand musc asa din cremshnit-urile alea bune...nu ma mai intereseaza nimic de bune ce sunt.

Nu trebuie sa existe motivatie de a slabi, trebuie de la sine sa slabesti nesimtind nevoia sa mananci mult. Altfel nu te vei mentine niciodata.
Ca de aia 90 % recidiveaza, ca se merge pe drumul gresit.

La mine a mers asa a la long mentinere si slabire. Intram in cofetarie si imi venea sa dau afara doar de la mirosul ala, ziceai ca am mancat 10 prajituri inainte cu 3 minute.
Eu care-ti manancam si 3 prajituri mari de 250 g rapid.
Cipralexul a facut asta in 2015 (acum nu mai are deloc acest efect).
Dar si Lamotrigina 600 mg/zi in trei transe, care mi-a dat medicul pentru anxietate, a mers si pe anxietate si pe mancare, pe mancare a avut efect accidental.

Deci problema e la chimia creierului.
Nu vezi ca discuta cineva despre varianta asta corecta. Te f la cap cu abtinere, cu ocoleste patiserie, etc. Pai nu merge asa.
Acuma sunt si eu in pericol.
Azi am luat 7 cutii de cremshnit adica 14 bucati de 150 g de la penny la casoleta de cate doua bucati.
Aoleu da` bun e.

Insa am probleme la cap, altfel nu le mai simteam asa bune si pofta asta.
Ieri am mancat 956 g de placinta cu branza si stafide, adica 3442 Kcal desi eu ard 2300. Pe langa mancare adica paine destula cu salata de vinete, ieri 4900 total.

Eu nu pot sa ma abtin daca am tenta de a manca, nici nu prea vreau, ca ma simt nasol sa stau cu pofta aia sau foamea in gat.

God! Măi mister Mosotti, tu ar trebui să ai grijă în primul rând, că știam că te confrunți cu diabetul, nu? Chiar sr trebui să ai grijă la zahăr. sad Noi cei de pe TPU eram să te pierdem o dată, nu vrem să te mai pierdem încă o dată.

Dar mna, ce naiba să zic, eu sunt cea mai în măsură să te înțeleg, că doar mă înțeleg pe mine. Sunt nebună după dulce, și aproape că nici prozacul nu m-a oprit de la mâncatul compulsiv. Deși ți-am zis, măcar gustul l-a mai alterat, deși în cazul meu, cred că e și de la fiere, simptomele mele. Dar la naiba nici fierea nu m-a oprit, de la mâncatul compulsiv.

Eu cu diabetul sunt brici, am valori de om sanatos, bag insulina si e super, nu imi fac probleme pe asta.
M-a instruit medicul f bine. Stie ca nu pot tine regim insusi prin personalitatea mea, plus si de la tulb bipolara.

Pai prozacu ori facea ce mi-a facut mie cipralex de mi-a taiat pofta de mancare prin stimularea receptorilor de serotonina 5HT2C, ori nu face nimic pe axa mancare.

Normal ca nu te-a oprit nimic de la mancat, ca nu s-a facut ce trebuie, sau macar nu s-a incercat sa se faca ce trebuie.

Păi, fac și terapie și acum și Prozacul și nimic. Dar acum am niște gânduri mai negre. Și am mâncat iar compulsiv.

Dar cum de poți mânca dulce dacă ai diabet? Eu știam că nu poți, mai ales dacă iei insulină. Dar interesant. happy Deci există speranță și chiar dacă o dăm în diabet. Dar totuși, ai grijă. happy Nu știi când o poți păți.

Nu inteleg de ce nu vorbiti in privat....sincer laughing

Ai dreptate, o sa vb in privat, deja o sa-i raspund in privat. As sterge raspunsuirile mele offtopic, dar trebuie sa le stearga si ea. N-am realizat, scuze. Daca vrei le sterg eu cel putin, sa-mi zici.
Parakeets, iti raspund in privat ca deja suntem offtopic, daca raspunzi bine, daca nu, aia e, ca nu prea raspundeai acolo.

Da man, Scuze, nu e vorba ca m-a deranjeaza, dar se pierde subiectul practic, fiindca ati vorbit mult aici laughing dar asa nu am nici o problema, ai vazut ca am si intervenit.

Problema este ca mai pot omite unele raspunsuri pe subiect.

Asa este, de aia am si zis sa vb cu ea pe privat. Ca de aia nu e bun offtopicul, ca se pierde subiectul.

| dullcat a răspuns:

Newsflash: exista multe femei care preiau initiativa.Nu e nimic gresit aici, asa e si normal, ambele sexe sa faca primii pasi in functie de ce simt.

| Sawarekh explică (pentru dullcat):

Nu am zis ca nu e gresit, din punctul meu de vedere este chiar de apreciat, apreciez enorm femeile asumate care au curaj sa faca asta.
Eu ma refeream la majoritatea ipocritelor, care spun ca barbatii sunt datori sa cucereasca, ca ei sunt razboinici, etc. toate aberatiile si prostiile de acum 100 de ani, pe care le auzi doar de la conservatorii basiti

| dullcat a răspuns (pentru Sawarekh):

Din modul in care intrebi reiese ca ai mentalitatea aia de,, toate-s la fel''.

| Sawarekh explică (pentru dullcat):

Nu voiam sa se interpreteze asta, este posibil.
Nu, cu siguranta nu, dar sti cum e, lumea normala e oricum mai putina, decat da, sunt mai multe femei care gandesc ciudat decat cele care nu gandesc asa, e doar o parere.

| dullcat a răspuns (pentru Sawarekh):

Da.Si asta e drept.

| Freya1 a răspuns:

Nu e o regula.Si a fi cucerit e una, a atrage atenția e alta.

Femeile pot sa încerce să atragă atenția si unei altei femei, dar asta nu inseamna ca vrea ca acea femeie sa o cucerească.

| Mosotti a răspuns (pentru Freya1):

Corect, pot sa vrea sa atraga atentia la general, nu doar la sexul opus.

| LaviniuA a răspuns:

In club din cate stiu eu... lumea vine ca sa se simta bine, sa danseze. Ce ai vrea, sa stea fetele lemn pe margine si sa astepte sa le invite la dans masculii? Mai dau si ele din fund, sunci pe acolo ca sa arate ca simt vibeul laughing Daca e vreun mascul mai aproape, asta nu inseamna ca vrea sa-l agate.

Sa stii ca ce se face prin cluburi e ceva random, aia nu e dans.
Daca vrei sa vezi dans, mergi intr-un club latino si ai sa vezi ca baietii invita la dans fetele. Sa vezi acolo cum zboara suncile si cracii in toate directiile laughing

| Sawarekh explică (pentru LaviniuA):

laughing mi-a placut asta ca zboara suncile, cam asta se intampla.

ideea ca da stiu sunt dansuri random, dar sa stii ca sunt si tipe care chiar vor sa atraga atentia, am patit odata mai demult o tipa dansa pe langa mine si m-a si atins....In fine, aici e vorba si de alcool la mijloc, care iti modifica comportamentul, oricum eu nu vad un lucru rau sa fac asta femeile, le da curaj, si e bine, ca ele sa aleaga barbatul pe care il plac, nu sa stea 100 de tipi disperati sa se de a la ele.

| relian a răspuns (pentru LaviniuA):

Daca si ala e dans neam dat dreacu laughing dai naibii de caraghiosi, niste libidinosi, nu-mi plac deloc, cand spui latini, de fapt latino americani, banui ca la aia te-ai referit, ce dreacu, daca si aia mai is oameni laughing

Tu ai vazut tu pe aia adevarati, cu palarii si cizme de caowboy, sa vezi asa o mare de palarii sarind in sus, sa-i vezi cum se intind pe jos, stau nici in picioare nici culcati laughing iti faci cruce si fugi laughing

Sincer nu stiu ce vedeti voi asa de wow la dansurile alora, un dans libidinos, un dans caraghios, gen de animale in calduri laughing deja daca te uti mult ti se face greata laughing
Ce fac aia acolo, faci doar cu partenerul in casa, in pat, dar cum zic aia la comportament is ca si animalele, li se par orice chestie normala.

Dansurile ce am spus eu cu palarii, aia is imbracati si nu-s libidinosi ca astia ce spui tu.

Concluzia? M, ie nu-mi plac nici femeiel latino si nici barbatii, nu stiu dar arata naspa, desi asa de la departare par uneori sa spui wow, nu-i deloc asa.

Cei mai frumosi si normali oameni ca rasa, is albii, restul is niste alte alea galbejiti unia, deformati altii, colorati unia prea mult rasa alba e cea mai buna si cea adevarata, adica oameni nu caricaturi laughing

Iara in cluburile laltino tu crezi ca aia danseaza coregrafic? Ce ai vazut tu, aia cu aia se ocupa, restul danseaza la fel random, chestia e valabila la orice rasa, sau natie, nu-s unia nascuti si executa un dans la fel.

| Sawarekh explică (pentru relian):

Pe langa ca au un principiu de rahat in dansul lor, ca cica" doar barbatul controleaza dansul, femeile doar sunt atente la miscariile( mesajele) pe care le trasmit barbatii pentru a face miscarea.

Mi s-a parut penibil, e un dans pentru conservatorii basiti.

| relian a răspuns (pentru Sawarekh):

Controleaza pe masa laughing, dansurile alea is facute, aia is dansatori profesionisti, cu aia se ocupa zi de zi.
Nu vezi in cluburi un om normal, sau chiar latino ca ar dansa asa, imita si ei, deci toata lumea danseaza la plezneala, pentru ca asa e normal, nu stau sa imi bat capu sa fac ceva intr-un anume ritm, omu danseaza cum simte, cum se simte el mai bine.

Random ce spune fata, adica fiecare danseaza cum i se scoala, asta mi se pare ceva normnal.Atunci cand toti danseaza exact la fel, aia e facatura, stau aia cu lunile sa invete un dans, cei aia, e ceva nenatural te strofoci sa inveti o chestie, care de regula nu este naturala.

Pt mine asta e dansul, asta spontan, fiecare in felul lui. Ce fac unia, ala e ceva coregrafie, e deja altceva, dar na fiecare cu cel doare.
Referitor la ce spun unia ca barbatu conduce, nu-i deloc asa, femeile stiu f bine fara sa urmeze barbatu, ma refer la laltino, stiu pentru ca am fost in cluburile lor aici in America, cum spun cluburi imense numa cu latino, am vazut ce stiu femeile, ce stiu barbatii, ma refer oameni simpli.

Dar buleala aia laughing ala deja e mai mai ca si-o trag aia acolo in fata altora, cum am zis fiecare cu cel doare, fiecare cuc ei place, eu nu-s fan dansuri latino.

Lavinia fata draga, afla ca in club nu te duci doara sa te relaxezi, te duci sa agati si ceva, sau te agata altcineva pe tine, zii cum vrei.

| petrisor23 a răspuns:

Mda, in club...

| Vasilake a răspuns:

''In club, cand o tipa danseaza pe langa un tip, nu inseamna asta ca ea l-a cucerit pe acel barbat?'' Fals. In club se consuma bauturi alcoolice si de aceea barbatii cred ca fac cuceriri. Bautura e prea multa.

| SunnyDoe a răspuns:

Femeile sunt diferite si fiecare vrea altceva, inceteaza sa le vezi ca pe un tot unitar care ia decizii la comun.

A fi cucerit presupune mai mult decat a dansa pe langa cineva, maxim te-a agatat daca ai raspuns la avans. Dar din cate tin minte din tineretile mele, eu cand ieseam cu prietenii dansa toata lumea cu toata lumea, esti intr-un spatiu restrans, e putin probabil sa dansezi de unul singur pe acolo.

| Sawarekh explică (pentru SunnyDoe):

Da, spui bine ce zici. Uite iti detaliez si eu atunci :
Am patit acum 2 saptamani la o petrecere, o tipa a venit si a dansat langa mine, si se freca pe langa mine, apoi a inceput sa ma atinga si intr-un final cand am atins-o si eu, am facut cunostinta reciproc.

Deci practic, femeile de genul deja fac primul pas, corect? Dar oricum intr-un club, contextele sunt un pic mai diferite, multe probabil nu cauta neeaprat ceva serios.
Ce vreau sa insinuez oricum, e un lucru bun acesta, emanciparea femeilor, e un lucru bun care echilibreaza sex-rolurile, stiu ca multi de aici de generatie mai vechie nu sunt de acord, eu sustin asta, fiindca ma ajuta pe mine ca om, in viata de zi cu zi, intr-o relatie, ajung mai rapid sa ma combin cu o fata, fie ca e vorba de sex sau de altceva.
Ca exemplu, am mai pus o intrebare controversata, legat de o amica car mi-a facut cinste cu multe lucruri.