| Copila2016 a întrebat:

Suntem Romani nu? Atunci de ce vorbim in Engleza?
Am vazut ca, aceasta limba se vorbeste mai ales la abonamente "GYM", "Pool" sau cand cumperi un telefon, nu pot si ei sa le traduca macar ca unii nu stiu XD

Mie imi place limba Engleza dar, de ce este asa comuna si amestecata in limbajul gramatical Romanesc?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Astfel de cuvinte sunt si in limba Germana imprumutate din limba engleza,pur simplu asa se numesc si asa ne-am obisnuit sa le numim, adica cum sa spunem la mouse =soricel, va rog as vrea sa cumpar un soricel, sunt multe cuvinte care au intrat din engleza in multe limbi, si incercarea de a traduce suna stupid, dar sunt impotriva folosirea cuv din engleza daca nu e necesara

12 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

S.a sclerozat cu engleza romanul actual. Poate vor sa invete limba si fac practica

| sierra1 a răspuns:

Da suntem! Dar uită-te la întrebarea următoare și numără câte cuvinte cuvinte preluate din engleză a amestecat întrebătorul:

"Care este diferenta dintre un mouse de gaming si unul normal, are mai multe functii? asa pot sa-mi bag autoclicker si shortcut-uri la tastatura sa-mi setez mouse-ul? "

să numărăm...sunt cam vreo șase. Cum ai putea să transcrii asta fără englezisme?

aaa, apropo, dacă nu ai observat, întrebarea îți aparține ție!

| Copila2016 explică (pentru sierra1):

Pentru ca noi, Romanii nu am inventat cuvinte care sa repare astea pentru CA ne-a fost lene sa le facem si ne-am invatat cu Engleza
aaa, apropo, de ce nu o facem? XD ( P.S eu macar nu spionez mesajele altora! ) straight face

| sierra1 a răspuns (pentru Copila2016):

Ti-am răspuns documentat. Așa se face!
(mesajele sunt la liber tocmai pentru a fi vizibile tuturor așa că reformulează aia cu spionatul)

Tot nu este ok, poate eu sau altcineva nu vrea/u sa i(m)i spioneze cineva mesajele?

| DANNY1004 a răspuns (pentru Copila2016):

'OK' e printre cele mai vechi cuvinte romanesti.

| RAY a răspuns (pentru DANNY1004):

Formele „OK", „O.K.", „ok", „okay", „okee", „okie", „kay", „k" sau „kk".

Cuprins
1 Etimologie
2 Note
3 Vezi și
4 Legături externe
Etimologie
O teorie susține că OK este abrevierea pentru „oll korect", un termen din jargon apărut în anii 1830. Cuvântul OK a apărut sub forma unei glume în 1839, în ziarul The Boston Post.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Okay

cuv este american

Măi alexa - așa e site-ul ăsta, la vedere! Nu ne ascundem! Nu-ți place, fă-ți bagajele și comunică pe Facebook doar cu amicii tăi (câți ai 4-5?)

( 73 ) De ce intrebi, te intereseza? :O

De ce ai scris pe prima poză din cronologie "Everything is posibile"
În ce limbă e?

Ce ai, ești insistent(ă)? Am dat deja fundă, era o întrebare pentru o prietenă că ea n-are cont pe TPU, ce mai cauți aici? Cauți ceartă, n-ai și tu ce face și te iei de altii fără motiv? n-ai viață personală, măi copile, dacă n-ai ce face ieși în parc sau în oraș, ce mi-e cu generația asta 2005+ care face tot posibilul să strice dispoziția unei ființe, precis faci asta pentru propriul amuzament ca să îți satisfaci doza zilnică de fericire, ai auzit de comedie? Și dacă vrei să mă auto-corectezi pentru vârsta sau greșelile mele gramaticale ta n-ai decât că nici nu-mi pasă, măcar dacă vrei să ajuți la răspunsul întrebărilor fă-o gândind situația măcar!

( Acum precis te gândești la un mesaj ca să mă enervezi din nou )

Noapte buna!