Da, sunt de acord, are omu dreptul democratic sa decida ce face cu viata lui, mai ales ca daca se sinucide nu afecteaza societatea cu nimic, deci n-ar avea de ce sa nu aprobe.
Nu!
DE CE s-ar indroduce o asemnea lege? apoi cei care se sinucid cum pot fi sanctionati? incalca legea?
S-ar introduce aceasta lege pentru a respecta democratia, dreptul de a alege al omului, atat timp cat nu fac rau la nimeni am dreptul sa aleg ce fac cu viata mea, si oricum cum foarte putini vor face asta, e foarte okey.
Din contra, mai scapa societatea de oameni cu probleme.
Ptr ce sa fie sanctionati aia care se sinucid?
De ce nu ar avea sens? N-am luptat pentru democratie? Fiecare are dreptul sa aleaga ce sa faca cu viata lui, si atunci de ce sa o faca cu metode chinuitoare sa mai ramana si handicapati, e normal sa ti se respecte dreptul de a muri decent.
Fundatia care acorda suicidul asistat in Elvetia se numeste Dignitas, de la demnitate.
Nu. Si nici cu motiv.
Nu scrie nicaieri ca viata trebuie sa fie usoara.
Este un drept democratic de a alege ce faci cu viata ta, daca iti convine sau nu viata, de ce sa iei acest drept?
Ca oricum foarte putini o vor face, deci chiar nu ar conta pentru nimeni.
Nu iau nimanui niciun drept de a alege ce sa faca cu viata sa.
Pai daca nu iei drept, lasi ca orice om care nu mai vrea sa traiasca, sa o poata face decent, nu sa se chinuie facand prin metode urate cand poate scapa si sa fie mai rau apoi.
Si ca sa castigi, pui si o taxa, si gata, pe langa cat costa efectiv asistenta si asa, si in plus.
Si statu castiga doua chestii, una banii, a doua scapa de oamenii cu probleme.
Si daca are de castigat, de ce n-ar face asta? Adica nici sa mor pe banii mei n-am voie?
Nu, daca nu iau nimanui dreptul de a alege ce sa faca cu viata lui nu inseamna ca trebuie sa sutin crearea unor locuri in care oamenii sa mearga sa fie omorati.
IzvorulDeIntelepciune întreabă:
MadaAwwr întreabă: