In Japonia bacsisul este considerat jignire, poate peste 50 de ani ne modernizam si noi. bacsis pe nota de plata? daca serviciul a fost prost, ce facem? las cam 10 %, depinde de servire
Trecerea bacsisului pe nota e visul de extaz a oricarui ospatar lenes. Noi romanii avem prostul obicei de a lasa bacsis in orice situatie. NU, bacsisul trebuie lasat in functie de calitatea serviciului. Calitate ridicata > bacsis mare. Calitate slaba, bacsis 0.
In alte state exista aceasta optiune lasi bacsis cash sau pe nota de plata.Insa nu este obligatoriu.Asta tine de tine daca vrei sau sa nu sa lasi ceva.Cat la suta la fel tot de fiecare dintre noi tine.Nu exista ceva batut in cuie sa lasi 10% sau 20%. Poti sa nu lasi nimic daca vrei decat sa platesti ce ai consumat si atat.Eu spun cum este in state.Acum daca dai pe nota de plata probabil banii aia or sa fie impozitati de stat. Daca dai chas atunci nu se pot impozita decat daca cel care primeste bacsisu o sa declare atunci cand face taxele.Cat din nota de plata? Asta depinde de restaurant de oras de mai stiu eu ce altceva. Daca sa spunem consumi acolo ceva de 100 de lei poti lasa stiu si eu 10 lei bacsis.sau poate 15.Referitor daca santem de acord cu ttrecerea pe nota de plata eu personal sant de acord pentru ca asta nu ma obliga pe mine sa las pe nota de plata bacsis.Dar este bine pentru ca unia vor sa lase asa.Deci fiecare sa aiba optiune sa lase cum doreste.Nu sant de acord cu lasarea bacsisului obligat doar pe not de plata.Adica sa nu ma oblige daca sa zic vreau sa las ceva sa-l las doar pe nota de plata.Insa chiar de se pune o obligativitatea nu cred ca este posibil sa fie respectata pentru ca nu are cine verifica ce fac eu daca las chelnerului chas, nu sta nimeni la masa mea sa vada ce si cum platesc.
anonim_4396 întreabă: