Niciodata, scoala intotdeauna va testa memoria, nu si inteligenta, o tot repet.
Avand in vedere sistemul nostru eductional nu.
Acum serios, la noi se pune accent pe tocit... E clar ca daca stai si citesti aceleasi chestii, si le inveti, vei lua note mari, ok...
Dar inteligenta e mai mult de atat.
Dupa mine, inteligenta e capacitatea de a gasi rezolvari fara a invata sau avea cunostinte in acel domeniu in prealabil.
Da, nu zic ca vei avea aceleasi rezultate ca o persoana cu studii in acel moment, insa, totusi, sa nu uitam ca viata e imprevizibila, si suntem pusi in multe situatii pe nepregatite.
Una e sa stii ca joi ai test si inveti toata saptamana, alta e sa fi pus intr-o situatie neprevazuta si sa fii nevoit sa gasesti o rezolvare.
Despre inteligență, nu. Despre ambiție, da. Dar unii profesori sunt cretini și pun note pe absențe, comportament etc, așa că meh.
Depinde de modul in care iti canalizezi inteligenta. Exista oameni extrem de inteligenti, dar care nu si-o pun in valoare si nu incearca sa evolueze, se multumesc cu mediocritatea. Mi se pare ca din momentul in care hotarasti ca nu ai nevoie sa evoluezi, deja ai stricat tot drumul. Cat despre notele de la scoala, inteligenta mi se pare vazuta gresit de sistemul educational. Inteligenta tine si de simtul practic, de modul de a gandi, de a pune cap la cap lucrurile, de a judeca, de a face o alegere spontana intr-un moment critit etc, nu neaparat de cultura generala pe care o avem sau niste date pe care le retinem robotic. Mi se pare de prost gust sa judeci inteligenta cuiva dupa infoematiile pe care le are intr-un anumit domeniu, mai ales daca persoana respectiva practica sau este atrasa de un alt domeniu. E ca si cum un copil care este olimpic la limaba romana ar fi facut prost ca nu stie sa rezolve o problema la matematica. Inteligenta este ceva univrsal, nu trebuie sa stim toate materiile de la scoala ca sa fim,, inteligenti". Ar fi si dubios sa ne pricepem la toate materiile, iar cel mai trist e ca elevii din ziua de azi sunt afcuti atat de profesori si chiar proprii lor parinti, cat si de societate in sine sa creada ca o nota pe care o aiu la scoala reflecta inteligenta lor. Toatal gresit!
Nu neapărat sunt poate întrebării la care poți răspunde mai bine deoarece ești mai documentat și ști despre ce este vorba sau istețimea ta își spune cuvântul nu știu cred că depinde în mare parte de tine cât demult îți place să înveți, citești șamd
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: