Da sunt mandra.
E tara noastra si ar trebui sa ii vedem si partile frumoase nu numai pe cele rele.
De ce să fiu mândră? Că sunt româncă? Hmmm.
Să mă gândesc.
Pe mine nu m-a întrebat nimeni unde vreau să mă nasc şi nici nu mi-a prezentat o situaţie a ţărilor din care aş putea alege - o alegere ca lumea se face numai ştiind toate coordonatele problemei. Să fiu mândră de ceva înseamnă să-mi fi adus aportul, or, în chestiunea asta nu am avut nimic de spus. M-am născut femeie, dar nu mă întreabă nimeni dacă sunt mândră de asta, şi brunetă- nici de asta nu sunt mândră. Sunt date de la natură, m-am născut într-un spaţiu şi atâta tot. Mi se pare o aberaţie "mândria de a fi" de orice naţie. Dacă luăm exemplul amerindienilor - dacă îi mai găsim, după 100 de ani după ce au venit toate naţiile peste ei şi i-au cucerit si s-a proclamat USA, spuneau ca sunt mândri că sunt americani? Sau încercau să îşi salveze rezervaţiile naturale?
Apoi, ce înseamnă a fi român cu adevărat? Înseamnă că vin dintr-un anumit spaţiu geografic şi că am coordonatele mentalităţii şi culturii în care m-am născut, nu? Şi ce este aşa de bestial la mentalitatea şi cultura noastră?
cισcσℓαтαﺕαєяαтα întreabă:
Chirila_Mihai_Cristian_1994 întreabă:
LisaJulie întreabă: