1. In noaptea de Anul Nou trebuie sa ai in buzunare bani pentru ca in anul care vine sa ai belsug. Nu conteaza suma. Importanta e ideea. De asemenea nu e bine sa te prinda Anul Nou cu datorii.
2. Nu da nimanui bani cu imprumut pe 31 decembrie ca sa nu intri in noul an cu pierderi.
3. In 1 ianuarie nu se face curat si nu se arunca gunoiul ca sa nu arunci norocul.
4. Nu plange si nu sparge nimic pe 1 ianuarie.
5. La miezul noptii de 31 decembrie deschide larg usile si ferestrele pentru a alunga din casa toate relele anului vechi.
6. Fa mult zgomot(artificii) pentru a alunga spiritele rele.
7. Poarta ceva rosu in noaptea de Anul Nou pentru a atrage norocul.
8. Nu agata in cui calendarul nou inainte de 12 noaptea. Aduce ghinion.
9. Daca la miezul noptii persoana iubita este prima pe care o saruti relatia cu aceasta persoana va fi plina de bucurii in anul ce vine.
10. Prima persoana care intra in casa in 1 ianuarie trebuie sa fie un barbat brunet. Daca intra o femeie, un barbat blond sau roscat se spune ca aduce ghinion.
Bineinteles ca nu trebuie sa crezi toate superstitiile. La multi ani!
Sunt numeroase superstitii legate de Anul Nou. O sa amintesc si eu cateva pe care le stiu: la miezul noptii trebuie sa ai in mana bani (nu conteaza suma) pentru a avea bani tot restul anului; trebuie sa tii in mana un pahar de vin pentru a avea un an plin de noroc; trebuie sa tii de mana persoana iubita si sa o saruti la miezul noptii pentru a avea parte de dragoste in anul urmator.
Wow...Asta m-a pus pe ganduri...
Struguri nu am sa mananc, ma baloneaza si ar fi culmea sa trag vanturi toata noaptea
Paharul am sa incerc
Carne de pui...Prea scumpa, e criza! Deci sigur n`am sa pap... Poate niste E-uri
Jur cu mana pe inima ca am sa stau treaza pana pe 1 ianuarie la ora 7:00
Am sa port chiloti rosi
Pfu, acel barbat care o sa intre in prima zi a anului la mine acasa ar trebui sa poarte vesta antiglont (tati e de vina) [se ofera careva?]
Ah, trebuie sa-mi tin iubitu in lesa!
Mz de sfat
P. S: Asta e primul` meu revelion ca lumea (fara mami sau tati) asa ca urati-mi bafta!
Ce tare ...eu stiam decat ca e bine sa porti rosu (in special chilotii rosii )pentru ca aduce noroc si dragoste interesant pe celelalte nu le stiam
Vanilliaaa întreabă:
RaducanuMarian întreabă: