E un fel de teleshop dacă înțelegi ce vreau să spun.
Un produs prost (în cazul ăsta nociv pentru libertate) este prezentat într-un mod extrem de frumos, pozitiv pentru a manipula clientul care, de fapt, a devenit un produs al vânzătorului. Nu sunt puține situațiile în care puțin contează produsul, dar mult contează cumpărătorul. Totul se reduce la emoțiile, sentimentele și psihicul lui.
În cazul acestei noi ere tehnologice care va veni în câțiva ani, lucrurile sunt mult mai complexe decât la produsele teleshop. Asta pentru că produsele respective par să aibă o grămadă de beneficii (și pot avea o grămadă de beneficii). Însă, problema e de cum vor fi ele folosite. Atunci e bine să ne gândim dacă avem încredere că vor fi folosite în interesul nostru. Cum putem decide? Încercăm să studiem natura umană și puțină istorie.
Sa nu uitam ca tot noi acceptam sa folosim aceste servicii. Evolutia vine cu de toate, nu?
Dacă s-ar holba unul pe fereastră la tine în dormitor, ar fi de bine?
Probabil nu e mare diferență...
Nu știi ce înseamnă proces de intenție?
Uite aici https://ro.wikipedia.org/wiki/Proces_de_intenție
Nu poți învinui pe cineva că ar putea face ceva înainte să o facă.
Dincă ăla n-ar fi putut fi acuzat sub nici o formă, înainte de a face ce a făcut.
Face parte din principiile dreptului penal.
E de bine sau de rau? Da.
Sa renunti la intimitate inseamna pe o parte performanta. Sa ai toate datele indivizilor intr-un sistem integrat duce la eficienta, statisticile obtinute cu acuratete si usor, plus multe altele.
Dar poate fi si urat cum ar fi sa fii manipulat in scopuri meschine.
Cand vine vorba de evolutia asta tehnologica care ne sperie imi aduc aminte de acest... citat sa-i spunem: "Omul este masura tuturor lucrurilor." si ma gandesc: "Ce inseamna toate astea fara oameni?". Raspunsul imi vine imediat: NIMIC!, nu ar insemna nimic fara oameni.
Politici pentru reglementarea folosirii tehnologiei. Tot pe om pica. Asa am evitat si pana acum o apocalipsa nucleara.
Este bine ca se discuta treaba asta, ca oamenii sunt ingrijorati. Cu cat sunt mai disperati de acest fapt cu atat isi vor lua masuri de precautie mai din timp si mai eficiente. Pe acelasi sistem merge si media cand vine vorba de masurile de preventie COVID. Vine un nou val, iar televizoarele se incing de stiri alarmiste cum ca virusul face prapad.
De curand dronele erau o problema si am observat ca s-au impus niste masuri, nu mai stiu nimic concret, recunosc ca nu am urmarit stirea pana la capat, insa se poate.
Desigur, nu trebuie sa merge pe premisa ca totul va fi bine, daca ma intelegi. Trebuie discutata problema.
Mi se pare bună măsura asta cu "reglementarea folosirii tehnologiei". Să trecem la aplicarea ei. Cine să ia iniţiativa? Noi doi? Nu avem cum. Adminii de pe acest site? Nici ei nu cred că pot. Florin Cîţu? Ţi-ai găsit Poate te gândeşti că liderii marilor puteri. Da, ăia cred că ar putea. Dar nu ştiu cum să mă duc până acolo, să stau de vorbă cu ei, să le dau ideea. Mai ales la liderii chinezi e greu de ajuns
Cred că nu avem altă soluţie decât să contăm pe înţelepciunea lor.
Da, tu nu contezi, 10 nu conteaza, 100 nu, 1000 nici atat. Dar 1 milion? 100 de milioane de oameni? Ce zici de un miliard? Da, un miliard ar face diferenta cu siguranta. Deci nu-mi spune ca nu conteaza catusi de putin parerea ta, liderii sunt si ei influentati de opinia publica, asa cum tu faci parte din asa zisul public.
Oricum, pentru cazurile de genul asta sunt si sunt create organizatiile suprastatale.
Din cate stiu, Aristotel vorbea cu oamenii fata-n fata pentru schimbul de idei, poti incepe de aici. Stiu, suna naiv sa crezi ca poti schimba ceva doar schimband parerea unui singur om sau pur si simplu inoculand o idee, insa stii cum se spune, ideile sunt precum un virus.
Mie mi-e greu să mă pronunţ. Avantaje şi dezavantaje. Supravegherea permite să fie prinşi mai uşpr răufăcătorii. Pe de altă parte, un plus de intimitate ar da, poate, un plus de farmec vieţii.
De fapt, aici trebuia să se ajungă, conform cu: "totul este gol şi descoperit în faţa...acelora care sunt la butoane".
Exact. Acel plus de farmec vietii e esential. Ce ar fi viața fara el?
anonim_4396 întreabă: