Am avut porc de Craciun candva, insa niciodata nu am asistat la taierea lui.Sunt o lasa:fugeam de acasa si lasam toate treburile in grija altcuiva. Iar la intoarcere, ma prefaceam ca nu stiu din ce sunt facuti carnatii!
Mda. Este si acesta un obicei. Da, am participat la taierea porcului.
Mai mult eram prin zona pentru ca era rost de un pahar de vin cald si o bucatica de soric cu sare.
Desi am fost de vreo doua ori la taiatul porcului, nuam asistat niciodata, caci sunt mult prea miloasa si n-ar mai fi murit bietul animal din cauza mea. Dar cu criza de acum, cred ca anul acesta voi taia porcul ...de pe lista.
Aproape in fiecare an tai porcul de craciun, este un obicei in familie in care vin nepotii si îi filmez si fotografiez calare pe porc. Placerea de a manca o friptura si un bors la taierea porcului este unica placere a acestui moment.
Nu am curajul sa stau sa asist, numai cand il aud cum zbiara fug tocmai in fundul casei
Da, chiar eu am injunghiat porcii, ii cresteam si eram constienta ca va trebui taiat, imi faceam cu o zi inainte de a-l taia curaj, si reuseam, chiar foarte bine.Am invatat de la un macelar in varsta cum se prepara mezelurile, carnea si toate celelalte, si toate erau la sfirsit foarte gustoase, mai ales daca erau stropite cu o palinca facuta in casa