anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Știe cineva dacă există vreo lege concretă care interzice utilizarea țigării electronice în școli?

4 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

Poftim lege
http://www.realitatea.net/legea-antifumat-2016_1907229.html
litera i

Legea antifumat 2016. 2. La articolul 2, după litera i) se introduce o nouă literă, litera i1), cu următorul cuprins:

" i1) ţigaretă electronică se înţelege un produs care poate fi folosit pentru consumul de vapori care conţin nicotină prin intermediul unui muştiuc sau orice componentă a acestui produs, inclusiv un cartuş, un rezervor şi dispozitivul fără cartuş sau rezervor;".

| SergiuBoss11 a răspuns:

Da,nu mai ai voie sa fumezi tigari(nici macar cele electronice) in spatiile inchise.

| ciprian2097 a răspuns:

Am zis si in intrebare si ma repet : "lege concreta", nu ceea ce se subintelege. Imi trebuie negru pe alb.

| furduionut a răspuns:

Nu cred ca exista vreun aliniat intr-o lege care sa interzica in mod special si tigarile electronice.
Din punctul meu de vedere interzicerea fumatului in cadrul spatiilor inchise se datoreaza protejarii sanatatii nefumatorilor.
Continutul aburului / fum a tigarii electronice contine subtante care eu ca nefumator nu mi-ar convenii sa le inhalez.
Asadar legea, aplicata incepand cu 16 martie 2016, se refera la fumat in intregimea actului si nu la "fumatul de tigari clasice / tigari electronice"
Bafta!