Așa-s ei, mai speciali. Ei sunt singurii care-i spun la computer : "ordinateur"
Din ce arati, se pare ca nu este expresie frantuzeasca, daca wikipedia nu spune ca ar avea ceva legatura cu francezii, atunci nu cred ca este expresie frantuzeasca.
Peste tot face referire la arabi, la calendarul lor, la ramdan. Am gasit in engleza expresii frantuzesti, dar nu era printre ele si asta ce arati tu.
La arabi, se refera la calendarul lor lunar, bla bla povesti, se uita aia dupa avioane si cand zareste putin din luna asta daca o poate vedea, trebuie sa vada luna secera, se poate observa, ori nu se poate observa, asa ei duc calendaru ala inainte/inapoi, arabi, cine sai inteleaga
chestii religioase deale lor.
Unde anume ai vazut, auzit expresia asta? Am pe cineva in Franta, as putea sa intreb, asta daca chiar vrei sa stii, eu sincer nu-s curios dar cum zic pot intreba, asta daca o fi auzit ala de asa ceva.
Un amic care a venit din Franța mi-a spus. Dar se pare că e vorba de musulmanii care locuiesc în Franța, nu de francezii propriuziși. Acești musulmani francezi o numesc "la nuit du doute".
https://presstories.com/......-of-doubt/
Asa este. Ce ai aratat tu link-ul ala pe wikipedia, acolo cam asa ar zice, asta din ce inteleg, cam greu, dar spune de musulmani ca au un calendar de asta lunar si ca ala dureaza nu stiu cate zile, si trebuie sa urmareasca luna sa o vada in ultima aparitie, inainte de aia noua, ca ar fi 29 de zile, daca no vede cai prea lumina sau prea mai stiu eu cum subtire, ori nu apare, luna ar avea 30 de zile si etc. Asa ar pune ei data ramamdanului, pentru ca se pare, data aia nu ar fi batuta in cuie.
Cam asa am inteles. Deci pana la urma nu-i o expresie frantuzeasca, e bun si asa rau, au si aia o durere, se uita la luna
Nu stiu, dar avem ziua, cand lumina ne permite sa vedem ce se intampla, nopatea, cand nu stim ce se intampla, si noaptea cu luna plina, cand avem destula lumina ca sa vedem in jur, dar nu suficienta ca sa fim siguri, asa ca suntem in dubiu, e noaptea dubiului.
Am găsit ceva pe net, dar nu e nici în română, nici în engleză. Și cu franceza mea...
https://fr.wikipedia.org/wiki/Nuit_du_doute
anonim_4396 întreabă:
Utilizatoare123 întreabă: