| AdioTPU a întrebat:

Tinerii din generația Z sunt mai abili, inteligenți, învață mai repede decât cei din generațiile trecute. Am întâlnit tineri care învățau cum sa utilizeze un scanner-cititor de coduri de bare într-o ora, iar alții de vârste 40-45 nu se descurcau nici după 3 zile. De ce sunt mai ageri la minte, asimilează mai repede tinerii acestei generații decât oamenii de vârsta a doua sau a treia a vechilor generații?

Răspuns Câştigător
| Dismally a răspuns:

Nu este adevarat, sunt mai obisnuiti cu tehnologia moderna si asimileaza informatii de genu acesta. Daca ii pui sa invete alte lucruri nu se vor descurca la fel de bine.

15 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Total incorect!
Tinerii din ziua de azi sunt mai lenesi la minte decat aia de acum 100 deani, fiindca nu-si mai folosesc crierasul deloc, acum vand computere performante care fac asta pentru ei.
Marea majoritate sunt analfabeti cu diploma, ca se iau toate pe spaga, iar la facultate intra toti prosti cu diploma de BAC, aia de au luat 5 si 6.
Pe vremuri era concurenta, intrau la faultate doar oamenii destepti si muncitori.
Azi toti cocalarii au cate 2-3 facultati facute pe hartie, dar ei nu stiu sa scrie ori sa vorbeasca corect.
Asta este generatia de maine: a putorilor care asteapta ca parintii si bunicii sa le dea totul pe tava, fara sa-i trimita cineva la munca.
Mai cred ca relatiile umane se realizeaza online si intra in depresii severe cand ii loveste realitate si nu stiu cum sa-si gaseasca pe cineva, fiindca sunt incapabili sa faca un compliemnt unei fete reale.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru că sunt nativi cu tehnologia spre deosebire de cei mai bătrâni.

| Mosotti a răspuns (pentru suntserios):

Nu are nici o treaba cu nativitatea, nu vor, nu ii intereseaza, de aia nu invata, nu stiu ce au cu varsta, se tampesc unii.
Ca si eu am 45 ani dar sunt ca la 17, sunt curios la fel ca atunci, si merge la fel ca atunci, nu bag vrajeli cu "nu mai inteleg bine, sunt batran".
Astea nu tin. Daca vrei inveti repede si la 70 ani, ba mai repede, ca ai si intelepciunea, stii cum sa inveti.

Nu trebuie sa te nasti cu ceva ca sa inveti.
Eu am fost pasionat de tehnica si cam atat, insa prin 2009 am descoperit pasiunea si pentru medicina si psihologie, si am pus mana si am invatat, nu m-am nascut cu medicina la nas de copil, aveam 31 de ani.

Aia batrani sunt putori in general! Vor sa le faca altii treaba.
Cand imi zice cate unu de 70 ani ca nu stie sa faca aia la tel, ii zic "pune mana si invata", si nu mai are ce zice.
Chiar ma bucur ca digitalizeaza astia tot, sa-si puna astia dosu la munca sa invete, ca tare tembeli sunt multi din ei.

Am zis "nepoata-mea daca a invatat, puteti si dvs sa o faceti mai bine, ca aveti mintea mai coapta".
Le dau la cioc la astia eu, cum am ocazia.

| suntserios a răspuns (pentru Mosotti):

Nu e deloc asa.
Poti compara cu invatarea unei limbi straine.
Un adult trecut de 20 ani oricat de bine ar invata o limba straina tot se va chinui sa o vorbeasca perfect in timp ce un copil care invata limba de la nastere va fi fluent

| wildthing a răspuns (pentru Mosotti):

Te inseli. suntserios are dreptate.

Aia cu limba straina e altceva, nu e deloc acelasi lucru.
E una sa vb limba, si e una ca poti sa bagi o placa video in calculator la fel de bine si la 10 si la 70 de ani.
Si sa-i mai dai next sa-i instalezi si driverele.

Ca nu e matematica unde e f complicat, si acolo se poate aplica ce zici tu, mai ales ca sunt si copii care nu prea pot acolo.

| Mosotti a răspuns (pentru wildthing):

Nu are deloc dreptate, nu se compara invatarea unei limbi cu celelalte.
Am zis, umblatul pe telefon nu e nativ, aia inveti mai tarziu, limba intra inca cam de la inceputul vietii, e alt mecanism, nici la 20 ani nu mai inveti o limba ca aia nativa, deci si f tanar fiind.

Dar dincoace e altceva. Poti invata sa umbli la un telefon la fel de bine ca ala de 20 de ani, acolo nu ai cum sa nu mearga la fel ca la limba unde nu prea merge la fel.
Dar cand esti putoare gasesti motive.
Eu la 40 ani pe telefoane am umblat in cateva ore, mi-a aratat prietenul si exact ca nepoata-mea am invatat, nu mi se parea mare chestie, dar mi-a placut!

Sau am invatat sa platesc cu cardul, sa scot bani, sa platesc facturi online foarte rapid, la 40+.
Deci hai sa nu mai ascundem lenea dupa pom.

| suntserios a răspuns (pentru Mosotti):

Aia cu limba e cel mai bun exemplu despre o deprindere pe care o inveti de la nastere fata de una pe care o inveti la maturitate.

Pai cu limba ai dreptate 100 %, eu niciodata nu am inteles cum invata copilu limba, dar la maturitate nu o mai poti invata asa orice faci.
E o enigma, am vb si cu profu de germana in 1998 din Germania, si pentru el e o enigma.

Ok auzi substantive, dar restul...
Ca eu daca te duc acum in China si te las acolo 5 ani, nu inveti mai nimic! O sa auzi bahgdalksjhkahdkajda mereu. O sa inveti substantive si cam atat.
Fara traducere si nimic.

Sa te vad eu cum o sa zici "pai nu mancam azi ciocolata, o sa mancam dar peste 3 zile".

Si cand vine ala si zice "mananci?" sau poate zice "ai mancat?".
Dar iti arata el cu mana ca si cum bagi in gura sau iti arata frigideru.

Asta e un mecanism minune, nu se pune in exemplul meu.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este adevărat.

| Mosotti a răspuns:

Toti tinerii din n generatii erau la fel de abili si inteligenti, doar ca acum astia au si ce sa invete ceva mai acatarii.

Astia de 40-45 ani sunt ceva mai batuti in cap unii, ca de aia nu invata si te ia cu "aaaa nu mai merge, nu mai am memorie", aiurea, nu ii intereseaza sau nu ii duce mintea.
Si la aia de 65 e acelasi lucru.
Mai mult domina lipsa de interes.

Aia tineri asimileaza si pentru ca ii duce mintea dar si pentru ca ii intereseaza.
Pai la fac la mine aveam si profi de 70 de ani, invarteau calculatoarele, programarea, retelele, telefoanele, tot ce e digital, cardurile si orice ca si tinerii.
Dar aia vroiau si puteau.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca iti trebuie o ora sa inveti sa utilizezi un scanner, atunci ai probleme intelectuale din punctul meu de vedere. Legat de aia batrini, majoritatea de la noi sunt semi-retarzi si mai ales NU VOR. Sint efectiv batuti in cap, blazati, cu "lasa ca stiu eu cum se face mai bine" si n-ar pune mina sa citeasca un manual. Din fericire nu sunt toti asa, doar ca majoritatea... si tot e nasol.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Au fost expuși de mici la chestiuni mai complexe decât ala bala portocala.

| CostinAlamariu a răspuns:

Au mâncat mai bine

| Theo94 a răspuns:

Tinerii din generatia Z sunt nativi cu tehnologia actuala, cand esti tanar asimilezi informatia mai bine si invati sa pui in practica mai bine ce ai invatat referitor la tehnologia din prezent si nu numai.

Cand tinerii de acum vor avea 40-45 de ani probabil vor invata mai greu sa foloseasca tehnologia acelor timpuri comparativ cu tinerii de atunci.