anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Știu că această întrebare poate părea dură dar dacă ați ucide un om în legitima apărare sau pentru a elibera pe cineva răpit și sechestrat de un grup de oameni, ați avea mustrări de conștiință pentru faptul că ați luat viața unui om/unor oameni?

Răspuns Câştigător
| NonZarek a răspuns:

Depinde de fiecare, eu de exemplu sunt antiviolenta, nu promovez rezolvarea problemelor prin modul acesta, și totuși, dacă as ucide o persoana în legitima apărare sau dacă a meritat asta, nu as avea mustrări de conștiința pentru ca știu ca persoana respectiva nu aducea nimic bun lumii, și distrugea viata altora.

10 răspunsuri:
| Emma30555 a răspuns:

Probabil te ar marca aceasta experienta, nu neapărat mustrări de conștiința dar lasă traume oricum

| Dismally a răspuns:

Da, n-as avea nici un fel de mustrare de constiinta. Sunt unii care nu merita sa traiasca deci ar fi o fapta buna uciderea lor.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu pare dura. Daca s-ar ajunge la asa ceva... da.
Trebuie facut ce trebuie (:

| CP16 a răspuns:

Nu, dar l-as tortura in cele mai sadice moduri posibile care depasesc sau nu mintea umana.
noroc ca exista legi si militie.

| 1997onur a răspuns:

Așia face-o doar dacă cineva sar lega de cineva pe care iubesc cu adevărat mai mult decât orice și orice pământul asta atunci da ași face-o nu ași ierta pe nimeni orice ar fi în calea mea dacă iar face ei rău cineva doamne ferește nu ași ierta omul acela nici pe lumea celalală nici dacă Dumnezeu mar ruga nu lași ierta pe acel om moarte e puțin spus ce Iași face acelui om dacă iar face ei rău cineva nu mași uita o clipa în urma mea și nici nu ași ierta acel om orice dar nu ia oricine dar nu ia.

| Mosotti a răspuns:

Nu as avea nimic pe constiinta ca am omorat un nenorocit sau niste nenorociti.

| SharpEagle a răspuns:

In legtima aparare n-as lovi cu intentia sa-l ucid, decat sa-i dau somn de voie. Daca mi-ar fi amenitata vadit viata, i-as da sa-l debilitez grav. Daca s-ar intampla sa moara, as avea mustrari serioase de constiinta.
In cazul rapirii, dar daca cel rapit ar fi fost, de exemplu, copilul meu si as fi vazut/aflat ca a fost abuzat grav fizic sau sexual, atunci cred ca i-as da somn de veci, nu de voie, daca nici o alta metoda non-letala n-ar da rezultate. Si aici as avea mustrari de constiinta...

Viata este un fenomen miraculos, orice forma de viata este unica, o sansa una la infinit sa apara. E demna de tot respectul si toata consideratia. Cu atat mai mult daca vorbim de un om, unde valoarea este de necuantificat, oricat de lichea, lepadatura, jigodie sau scursura ar fi.

| AlExUtZuL9976 a răspuns:

Da, aș avea mustrări deoarece aș comite o faptă la fel de oribilă ca și ei!

| doctorandus a răspuns:

Eu sunt pacifist: nu vreau sa fiu nici politist, nici soldat. Daca altii vor sa fie, e doar treaba lor, societatea are nevoie si de ei.

| minrest a răspuns:

Nu, nu as avea mustrari de constiinta daca as omora pe cineva in legitima aparare, care include si apararea altora; dimpotriva as inregistra o crestere a stimei de sine.