Frica si teama...
Orice zgomot ce nu este la locul lui ne face sa fim mai nelinistiti.
Cum adica fulgerele nu iti fac nimic? Nu o sa patesti nimic daca nu esti lovit/a de ele, ca daca esti lovit/a, o gramada de lucruri nasoale se pot intampla, in cel mai rau caz moartea.
Eu ador acel sentiment de furtuna. Ador sa ascult tunetele si sa vad cum fulgera. De asemenea ador ploile torentiale. Doar sa nu se ia curentul.
Nu stiu. La mine e exact opusul. Cand fulgera si tuna tare ma relaxez, e foarte plăcut
Poate sa fie din cauza ca nu esti un om de actiune, eu cand eram nu eram speriata de ele, dar cu varsta nu mai sunt si am cam inceput si eu sa simt neliniste la chestii care imi placeau f mult candva.
E o reactie normala, astfel iti spune corpul tau ca exista un pericol si ar trebui sa fii atent, fiecare persoana e diferita si fiecare are propria sa reactie la diversi factori de mediu : )
Salut!
Odată am citit un comentariu interesant pe baza asta. Iar răspunsul la întrebarea ta, prin prisma acelui comentariu, este instinctul. Pentru că, în trecut, strămoșii noștri se fereau, cu orice preț, de fulgere. Mă gândesc că atunci când primii oameni nu aveau un acoperiș deasupra capului, primul lor instinct a fost să se adăpostească undeva din calea fulgerelor (pentru că, la vremea aceea, fulgerul era ceva necunoscut și înfricoșător). Iar instinctul ăsta s-a transmis din generație în generație, de-a lungul anilor.