| shakespearemondialu a întrebat:

Știu că sună ciudat intrebarea asta, dar mi-as dori că după liceu sa fac politehnica și să fiu programator. Dar am înțeles că programatorii nu au viața sociala. Chiar este așa, nu faci decât munca?

4 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Stai si peste program. Viata sociala poti avea si daca muncesti la furnale, dar aici conteaza cantitatea de timp destinata acesteia, cum iti gestionezi timpul.

| Cameliapantiru a răspuns:

Salut!
E o simplă prejudecată aceea că programatorii nu au viață socială. Orice meserie sau profesie bime făcută îți consumă mult timp, fie că ești programator, medic, profesor, șofer de TIR, croitor, sau avocat, dar în același timp în orice domeniu ai lucra, dacă vei avea un bun management al timpului, îți va rămâne timp suficient pentru tine și viața ta personală.
Am un bun prieten programator. Are un program la serviciu destul de încărcat, are zile când lucrează și câte 12 ore, uneori merge la job și în weekenduri, dar, totuși, are și perioade mai puțin aglomerate din punct de vedere profesional, când se poate bucura de timp pentru el însuși și de momente petrecute cu familia și prietenii. E căsătorit cu o doctoriță (are și ea un program destul de încărcat, muncește mult și studiază încă și mai mult) și au două fetițe, de 11 și 8 ani. E drept, ambele perechi de bunici (părinții lui și ai ei) îi ajută mult în creșterea copiilor. Dar, totuși, se ocupă și el de familie, face lucruri prin casă, pleacă cu toții prin vacanțe de 2-3 ori pe an, își sărbătoresc zilele de naștere, au invitați la Crăciun și la Paste, personal merg cu ei destul de des la teatru, la concerte, la restaurante, în parc etc, deci clar viața lui nu e numai lucrând în fața computerului, ci include fel de fel de activități ca viața oricărui dintre noi.
Deci, dacă tu chiar ești pasionat de acest domeniu și îți dorești să devii programator, go for it! Studiază, în anii de liceu rămași, cât de mult la matematică, informatică și fizică, ia o notă mare la BAC și înscrie-te la admitere la Politehnică! La fel de important sau chiar mai important decât viața socială este să faci ceea ce-ți place, ceea ce te pasionează.
Mult succes!

suntserios
| suntserios a răspuns:

E un job ca oricare altul de 8 ore pe zi. Dimpotrivă fiind salarii mari programatori au chiar o viata sociala activa ca isi permit multe.

| darrio2007 a răspuns:

Nu ai inteles bine. Este un job ca oricare altul. Desigur ca sunt si asemenea IT-isti, care se daruiesc cu totul pentru ceea ce fac. Si nu au timp de altele.