Buna! Depinde ce intelegi prin orgoliu! Ca o scurta descriere:Imi place sa castig mereu, nu imi place sa pierd, imi place sa fiu prima in orice, sa nu fiu niciodata printre ultimii, imi place sa ma aranjez, sa imi cumpar haine, sa nu ies din casa nearanjata, nu vreau sa fiu niciodata un model negativ pentru cei din jur, vreau ca toti sa ma priveasca cu respect si incerc sa nu dau nimanui un motiv pentru a ma cataloga drept o persoana fara ambitie si fara abilitatea de a lupta pentru ceea ce imi doresc...
Deci trebuie sa recunosc ca am un orgoliu foarte dezvoltat, desi nu stiu daca este un lucru bun sau un lucru rau...
Cat despre respectul de sine, cred ca nu poate lipsi!
Fara orgoliu si respect fata de sine ne-am lasa calcati in picioare de cei din jur si cu siguranta noi nu ne dorim asa ceva! Cred ca acestea ce ajuta sa ajungem undeva departe se zilnic ne amintesc cine suntem si ne fac sa aspiram la un viitor mai bun!
P. S:Cu siguranta orgoliul si respectul de sine ar face din mine un adevarat model!
Pa, Pa!
Si eu sunt leu, deci, am orgoliu. Numai ca ma manifest foarte rar. Respect de sine...sigur ca da. Nu ma las calcata in picioare, am replici acide (stiti voi!), dar respect si parerile celorlalti (chiar daca, uneori, nu s-ar zice).
Pai avem, da' daca-mi dai o palma... iti dau doua palme. Nu 5 pumini
Tin mai mult la persoanele de langa mine decat la mine. Intotdeauna am cautat sa le fie lor bine, si dupa m-am mai gandit si la mine. Si. faza tare, e ca sunt dezamagita de fecare data, Dar asta e!
Dar cand trebuie sa am orgoliu, pai am. Si daca-mi impun ca trebuie sa fac un lucru. pai sa te tii. Nu stiu daca-o fi la fel orgoliu =ambitie, dar ambitioasa sunt din cale-afara.
Si cred ca tine si de zodie! Cu toate ca unii dintre voi nu vreti sa credeti.
Da sigur ca il am, doar am ascendentul in leu... nu pot sta la mila nimanui si cand simt ca s-a depasit masura, ies la atac,- ca sa zic asa...De altfel sunt prin nastere, sortita sa ma lupt, sa ma zbat, sa ma razboiesc cu dusmanul prin fapte si vorbe cu talc, - nu prin violenta ca nici nu as putea - si castig mai mereu batalia. Sigur ca am orgoliu, nu suport minciuna si nepasarea, ipocrizia si ignoranta, prefacatoria si mai ales, - mediocritatea; aceasta te face sa te culci pe lauri si sa nu mai muncesti pentru. a-ti imbogati sufletul si mintea,- cu intelepciune.Nu! nu ma razbun caci " Razbunarea este arma prostului ". Imi place sa dialoghez cu bun simt si numai cand sunt calcata pe coada ( doar sunt leu ) atunci ies in aparare, imi zburlesc coama si mintea-mi, scoate jar! Deh, asta mi-s si cu bune si cu rele!
Eu? nici un pic de orgoliu.Imi dai o palma.iti arunc privirea si imi cer iertare! Desi......ar fi bun si putin orgoliu, dar nu pot face fata
Fiind leoaica sunt destul de orgolioasa...chiar si cand nu trebuie! Soarta!
Orgoliul intr-o cearta te impiedica sa recunosti partea ta de vina sau sa faci tu primul pas spre impacare! De obicei eu fiind orgolioasa astept ca iubitul meu sa ma contacteze cand ne certam! Acum stau si ma intrebaca toata omenirea ar avea orgoliu? S-ar isca certuri... Ce s-ar intampla? Ar deveni din Planeta Albastra PLaneta Muta?
Cred ca e bine sa fi orgolios, dar cu o anumita limita(nu cum sunt eu)! Ma urasc pentru asta... dar nu ma pot schimba! In schimb respectul de sine ar trebui sa faca parte din fiecare dintre noi, fara nici o exceptie!
Daca orgoliul apare atunci cand trebuie este o calitate:orgoliul si demnitatatea care este foarte necesar, repet atunci cand trebuie
E nevoie si de orgoliu.Nu poti lasa pe nimeni sa te calce in picioare. Da, am orgoliu.Ma apreciez, cu toate defectele si calitatile mele.
Nu ai cum sa-ti folosesti orgoliul in loc de scut, in fata atacurilor foloseste indiferenta.Toti avem orgoliu si respect de sine.In anumite inprejurari cei inteligenti stiu sa le ascunda, bineanteles atunci cand e necesar iar cei ce arata numai orgoliu si respect de sine se numesc EGOISTI.
Fiecare om are orgoliul sau...respect...toti ne respectam pe noi insine... daca nu noi...atunci cine sa ne respecte?! este normal sa fii orgolios. dar limitat.nu exagerat.pentru ca poate deranja pe cei de langa noi.si ii pierdem...fii orgolios si mandru dar nu cat sa lovesti si sa ranesti pe cei de langa tine...mai subtil asa.