Oricat ai incerca nu i reusi, asa ca nu cred ca trebuie...suntem oamenii si gresim cu totii
Eu, personal, consider Biblia o carte ca oricare alta. Am citit-o, pentru ca simt ca face parte din cultura generala a oricui. Dar, am citit-o ca si pe celelalte cateva mii de carti citite. Nu citesc o carte pentru a gasi idei de pus in practica. In fond, citim carti despre criminali in serie. Asta nu inseamna ca iesim cu pusca-n mana si tragem in orice misca. Multi dintre noi am citit, probabil, biografia lui Hitler. Am facut-o pentru a incerca sa intelegem cum functioneaza creierul unui dezechilibrat. Niciunul dintre noi nu a devenit dictator.
Educatia, experienta, simtul moral ne fac sa trecem prin filtrul judecatii ceea ce acumulam si sa alegem binele de rau. E chestia cu liberul arbitru.
E alegerea ta, eu am ales sa nu imi ghidez viata dupa o carte doar pentru ca se numeste "biblie".
Din cate stiu, in biblie scrie "sa nu preacurvesti" deci "sa nu prea", dar sa curvesti [cu limita] nu scrie)
si mai scrie ca incestul este interzis!
la inceput a fost adam si eva care au avut 4 copii, 3 baieti si o fata... cum s-au inmultit?
daca nu am dreptate sa ma contrazica cineva!