Religia si stiinta tot timpul au fost la poli opusi. Teoria maimutelor eu nu o cred, insa la religie sunt multe de lamurit ce se bat cap in cap, si asta din cauza ca oamenii au deformat adevarul de-a lungul timpului. Cert este ca pentru mine exista D-zeu chiar daca am unele nelamuriri.
Nu stiu sigur din ce ne tragem, dar sigur nu mi-a insuflat viata vreun barbos super puternic prin nari si nu am fost facut din pamant.Asta e CERT.Noi oameni suntem limitati din punct de vedere al gandiri, trebuie sa mai treaca cateva deceni ca populatia sa realizeze ca nu exista nimic de genu super puternic.Omul este tot ce domina, nu exista nimic mai distructiv decat omul, si nu exista nimic mai presus ca gandirea omeneasca.La momentul actual suntem dominatori, suntem ce mai evoulati, nu exista nimic la fel, suntem UNICI din punct de vedere al gandiri, si al comportamentului.Suntem supermi Insa, printre noi, mai sunt si acei oameni speciali care gandesc logic,(nu sunt unu din ei ma refer la savanati)Cu alte cuvinte, inca nu s-a nascut un om care sa poata sa explice toate aceste lucruri.In curand vor fi date uitari, biblia, dumnezeu, diavolul, si asa mai departe.Incerc sa trec pe cat posibil de aceea 'limita a gandiri' si cam imi iese uneori, alteori fac greseli de copil, cert e ca nu exista o faptura supranaturala care sa ne ingradeasca actiunile.Lumea a evoluat super mult in 20 de ani.Telefoane mobile performante, calculatoare, in curand va aparea viata artificiala, sa putem trai venisc.Masini de teleportat,nu vor mai exista taxiuri,va fi totul prin teleport,vom fi usor usor robotizati,trebuie sa fim in pas cu omenirea Numai ganditi in trecut cu dumnezeu, cu religia, e doar o metoda de indoctrinare. Daca maine sa presupunem ca se mediatizeaza ca totul e un mit (despre religie)Vor fi scandaluri, razboaie, se vor omori oameni mai rau ca in lagarele germane (: In momentu actual religia e un mod de a face bani fara dar si poate.Doar predici, doar citesti dupa carte, te umpli de bani.Bani nu sunt impozitati, vine popa cu botezu poc bani, vine popa la inmormantare poc bani, vine popa la nunta poc bani. Daca e chiar asa cu dumnezeu, de ce popi nu se uita la tine pana nu dai bani? Am vazut filmari cu camera ascunsa in care un popa nu vroia sa inmormanteze un om pentru ca nu avea cu ce sa plateasca Eu personal cand o sa mor o sa vreau sa fiu bagat in groapa si dar atat.NImic in plus, nimic in minus, Astept cu mult drag raspunsurile oamenilor care cred ca au ceva interesant de spus sa imi dea un 'repley'(raspunde la mesajul meu)
Zambesc si eu pe aici. (fluiera usor si se indreapta spre marginea prapastiei)
Sincer, discutiile astea: religie vs stiinta, credincios vs ateu, camion vs dubita etc., tin de fiecare.
Da, inteleg, vrei sa stii care este adevarul, dar nu cred ca l-a aflat cineva, toti au impresia ca il detin, dar fiecare parte o sa vada doar propriile argumente ca fiind valide.
Legat de nume (simpla mea parere), cred ca au aparut din nevoia de a ne identifica unii de ceilalti. Probabil, in momentul in care erai capetenie sau ceva mai mare in grad in cadrul ierarhiei sociale de pe vremea respectiva, aveai o alta denumire sau se "strigau" in functie de vreun semn distinctiv.
Numele meu de familie se datoreaza unei probleme fizice pe care un strabunic a avut-o.
anonim_4396 întreabă: