E întotdeauna mai frumos să auzi lucrurile despre tine în care nu excelezi atât de tare spuse într-o formă amabilă,frumoasă.Fie că-i spui într-un ton direct, fie că îl colorezi puţin cu roz mesajul pe care vrei să-l transmiţi este acelaşi.Doar că este primit într-un mod diferit.Este de preferat să fim mai amabili (nu pupincurism ) pentru că asta înseamnă mult pentru cei din jur. Întotdeauna este mai uşor să vorbeşti urât.Iar întotdeauna uşorul ăsta este calea greşită. Ar fi frumos ca cei din jur să fie mai amabili, dar din păcate ne place să ne înţepăm unii pe alţii.
Mariana, dragă, ce simpatică ai fost cu răspunsul tău (foarte înţelept, ca de fiecare dată, dar şi amuzant)!
Deci zici, că soţul tău era la cură de slăbire forţată mai pe la începuturile voastre, hehe? Ce dulce a fost!
Mereu mă faci să zâmbesc. Mersi!
Vezi, că poate-ţi fur nişte reţete, hihi!
(însă recunosc, cazurile, prezentate de mine, sunt o pură ficţiune; am vrut doar să exemplific ideea)
O seară plăcută şi numai bine îţi doresc!
Te-am pupat.
Pentru mine orice e bine, dar pentru altii unul din ala cu roz si matase, iar de restul bomboane
Mie nu prea-mi pasa cum mi s-ar spune. Altora? Depinde de om. Oricum, daca nu poti fi obiectiv, indiferent cum ti-ar spune... tot te superi. Daca merita, sau daca intelege (fiindca sint si de ailalti, si sint multi) de ce nu? In fond asta ne deosebeste de animale! Iar cu timpul au aparut metaforele, alegoriile si alte "mofturi" - cum le-ar numi unii tractoristi care scriu pe-aici, gen basexcu!
Dar, din nou spun, depinde cu cine. Eu am avut o prietena care se supara tare daca-i sarutam mina! I se parea la fel de deplasat si desuet ca amicului tractorist.
Mulţumesc, Smith!
Nu era vorba de iubiri, ci despre modul de a spune un adevăr (apropo, tu mereu ştii să le spui în aşa fel, ca să nu doară, ceea ce apreciez foarte mult la tine. şi mi-ar plăcea să mânuiesc cuvintele cu aceeaşi măiestrie, dar ştiu - rămân doar cu plăcutul), însă o să ţin cont de sfaturile tale.
Între ciocan şi nicovala zici? hmm...
Merg şi din alea de cauciuc?
E bine sa fii direct, eu am preferat mereu asa. Sa fii direct nu inseamna sa fii insensibil sau sa ranesti intentionat. De exemplu la prima "nu te descurci deloc in bucatarie, dar daca vrei sa inveti te ajut cu drag, si sigur vei fi mai bun". Spui CLAR problema, dar fara sa ranesti si oferi solutia totodata. Asa prefer eu...lucrurile spuse pe ocolite ma dispera...deci aleg sinceritatea (non-brutala xD )
Imi place atat de mult tipul cu care sunt acum, incat nu as spune nimic pe o tonalitate nepotrivita sau intr-o modalitate nepotrivita, pentru ca nu as vrea sa il ranesc. Ii spun absolut TOT ce nu imi convine, dar aleg intotdeauna cuvintele potrivite. Si el la fel.
Si nu, nu e mai putin adevarat, doar spus cu atentie si oricum, critica se face sutuatiei, nu persoanei, pentru rezultate optime.
Ehm...mi-e lene sa citesc acum intrebarea, imi pare rau. dar voi lasa tab-ul deschis si voi citi intrebarea ta azi
Mai bine în mătase şi catifea. (toți preferăm asta, „zgârie m încet și se vindecă repede")
Cel deștept (în timp) v-a conștientiza ce ascunzi printre mesaje, și nu va fi rănit de ce a descifrat, va fi bine dispus să încerce ceva nou, pentru binele său.
În schimb, dacă i-o spunem cu „un adevăr dur, cu ţinte şi ţepi" riscăm să facem persoana x să sufere, să-și piardă încrederea-n sine (în cazurile de mai sus) și cel mai important, să nu se mai aprecieze pe sine.
Deci, se simte brusc o diferență.
Cum spune Cereste („hihi"): Zgârie m încet și se vindecă repede.
Adevarul tot adevar ramane chiar daca i-l imbraci in poleiala, deci spune-i omului ce ai de spus fara a-i da cu jumatatea paharului gol in cap, este posibil sa fie mai receptiv,
Buna.in primul rand felicitari pentru profunzimea gandirii care reiese din modul in care pui intrebarile.eu as alege varianta amiabila, pentru ca un cuvant frumos spus la momentul potrivit face mult
Nicoleta6 întreabă: