NOname
| NOname a întrebat:

Un adevăr este mai puţin adevărat, dacă e îmbrăcat într-un ambalaj frumos şi cu mai puţine colţuri tăioase?
Adică, una e să spui "arăţi ca dracu' în dimineaţa asta" şi alta e să-i şopteşti la ureche, cu zâmbetul pe buze "aşa-i că n-ai prea reuşit să dormi azi noapte? mmmm... dar ce-ai făcut, de n-ai dormit, hihi?".
Sau:
- O, mama mea face cea mai bună mâncare din lume! Niciodată nu o să ajungi ca ea. Am un orgasm gustativ, de câte ori trec prin bucătăria ei. Iar tu...mai bine mănânc la Fast food, decât ceea ce-mi prepari tu. Nu ştii să faci nimic. Ea mereu va fi mai bună.
Şi:
- Da, mama mea găteşte extraordinar! Toţi o laudă. La experienţa ei nici nu e de mirare. Surorile mele mereu o stresează cu telefoanele, de câte ori au nevoie de un sfat. Cred că ţi-ar da şi ţie nişte lecţii cu cea mai mare plăcere. Bătrânii ascund atâtea secrete valoroase în ei, de e păcat să nu ne folosim de ele. Cred că până şi omleta ta ar putea să devină comestibile (hehe, ce-mi place, că ştii s-o arzi cu talent!). Asta dacă nu ne refugiem din nou în dormitor şi n-o uităm pe aragaz, hihi.
Şi încă o situaţie:
- O, iubitule, uită-te şi tu cum arată tipul ăla! Parcă ar fi sculptat, parcă tocmai a coborât de pe coperta unei reviste. Incredibil! Mereu m-au atras bărbaţii frumoşi şi bine făcuţi. Mama, ce mi-ar plăcea să arăţi şi tu la fel!
Sau:
- Da, e mişto tipul. Arată bine. Mereu m-au atras tablourile frumoase. Ce zici, facem împreună un tur prin muzeu? Dar de cumpărat, n-am de gând să cumpăr. De ce mi-aş lua ceva rece, dubios şi prăfuit, când am aşa un exponat acasă, care plus de asta mă şi iubeşte? Păi ce, 2-3 luni de sală, şi voi fi eu cea, care te va păzi de ochii admiratoarelor, hihi.

Se simte o diferenţă, nu?
Deci, cum e mai bine sau cum preferaţi: un adevăr dur, cu ţinte şi ţepi sau unul în mătase şi catifea?
Sau e mai puţin adevărat, când e blând, delicat şi arată bine?
...chiar trebuie să-i dăi în cap omului cu "partea goală a paharului", când putem să-i arătăm (şi) părţile bune?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E întotdeauna mai frumos să auzi lucrurile despre tine în care nu excelezi atât de tare spuse într-o formă amabilă,frumoasă.Fie că-i spui într-un ton direct, fie că îl colorezi puţin cu roz mesajul pe care vrei să-l transmiţi este acelaşi.Doar că este primit într-un mod diferit.Este de preferat să fim mai amabili (nu pupincurism ) pentru că asta înseamnă mult pentru cei din jur. Întotdeauna este mai uşor să vorbeşti urât.Iar întotdeauna uşorul ăsta este calea greşită. Ar fi frumos ca cei din jur să fie mai amabili, dar din păcate ne place să ne înţepăm unii pe alţii.

43 răspunsuri:
NOname
| NOname explică:

Mariana, dragă, ce simpatică ai fost cu răspunsul tău (foarte înţelept, ca de fiecare dată, dar şi amuzant)!
Deci zici, că soţul tău era la cură de slăbire forţată mai pe la începuturile voastre, hehe? Ce dulce a fost!
Mereu mă faci să zâmbesc. Mersi!

Vezi, că poate-ţi fur nişte reţete, hihi!
(însă recunosc, cazurile, prezentate de mine, sunt o pură ficţiune; am vrut doar să exemplific ideea)

O seară plăcută şi numai bine îţi doresc!
Te-am pupat.

| Oxanna a răspuns:

Pentru mine orice e bine, dar pentru altii unul din ala cu roz si matase, iar de restul bomboanelaughing

| Raphael a răspuns:

Mie nu prea-mi pasa cum mi s-ar spune. Altora? Depinde de om. Oricum, daca nu poti fi obiectiv, indiferent cum ti-ar spune... tot te superi. Daca merita, sau daca intelege (fiindca sint si de ailalti, si sint multi) de ce nu? In fond asta ne deosebeste de animale! Iar cu timpul au aparut metaforele, alegoriile si alte "mofturi" - cum le-ar numi unii tractoristi care scriu pe-aici, gen basexcu!
Dar, din nou spun, depinde cu cine. Eu am avut o prietena care se supara tare daca-i sarutam mina! I se parea la fel de deplasat si desuet ca amicului tractorist.

NOname
| NOname explică:

Mulţumesc, Smith!
Nu era vorba de iubiri, ci despre modul de a spune un adevăr (apropo, tu mereu ştii să le spui în aşa fel, ca să nu doară, ceea ce apreciez foarte mult la tine. şi mi-ar plăcea să mânuiesc cuvintele cu aceeaşi măiestrie, dar ştiu - rămân doar cu plăcutul), însă o să ţin cont de sfaturile tale.

Între ciocan şi nicovala zici? hmm...
Merg şi din alea de cauciuc?batting eyelashes

| Plague a răspuns:

E bine sa fii direct, eu am preferat mereu asa. Sa fii direct nu inseamna sa fii insensibil sau sa ranesti intentionat. De exemplu la prima "nu te descurci deloc in bucatarie, dar daca vrei sa inveti te ajut cu drag, si sigur vei fi mai bun". Spui CLAR problema, dar fara sa ranesti si oferi solutia totodata. Asa prefer eu...lucrurile spuse pe ocolite ma dispera...deci aleg sinceritatea (non-brutala xD )

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Imi place atat de mult tipul cu care sunt acum, incat nu as spune nimic pe o tonalitate nepotrivita sau intr-o modalitate nepotrivita, pentru ca nu as vrea sa il ranesc. Ii spun absolut TOT ce nu imi convine, dar aleg intotdeauna cuvintele potrivite. Si el la fel.

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Si nu, nu e mai putin adevarat, doar spus cu atentie si oricum, critica se face sutuatiei, nu persoanei, pentru rezultate optime.

| Aiicha a răspuns:

Totul tine limbaj si cum fiecare il stapaneste

| sabilopod a răspuns:

Ehm...mi-e lene sa citesc acum intrebarea, imi pare rau. dar voi lasa tab-ul deschis si voi citi intrebarea ta azi big grinwinking

| INSOLINYO a răspuns:

Mai bine în mătase şi catifea. happy (toți preferăm asta, „zgârie m încet și se vindecă repede")
Cel deștept (în timp) v-a conștientiza ce ascunzi printre mesaje, și nu va fi rănit de ce a descifrat, va fi bine dispus să încerce ceva nou, pentru binele său.

În schimb, dacă i-o spunem cu „un adevăr dur, cu ţinte şi ţepi" riscăm să facem persoana x să sufere, să-și piardă încrederea-n sine (în cazurile de mai sus) și cel mai important, să nu se mai aprecieze pe sine.
Deci, se simte brusc o diferență.
Cum spune Cereste („hihi"): Zgârie m încet și se vindecă repede.

| Dede_8930 a răspuns:

As prefera in "matase"winking

| gabriela_7244 a răspuns:

Adevarul tot adevar ramane chiar daca i-l imbraci in poleiala, deci spune-i omului ce ai de spus fara a-i da cu jumatatea paharului gol in cap, este posibil sa fie mai receptiv,

| ana_7191 a răspuns:

Buna.in primul rand felicitari pentru profunzimea gandirii care reiese din modul in care pui intrebarile.eu as alege varianta amiabila, pentru ca un cuvant frumos spus la momentul potrivit face multhappy