E întotdeauna mai frumos să auzi lucrurile despre tine în care nu excelezi atât de tare spuse într-o formă amabilă,frumoasă.Fie că-i spui într-un ton direct, fie că îl colorezi puţin cu roz mesajul pe care vrei să-l transmiţi este acelaşi.Doar că este primit într-un mod diferit.Este de preferat să fim mai amabili (nu pupincurism ) pentru că asta înseamnă mult pentru cei din jur. Întotdeauna este mai uşor să vorbeşti urât.Iar întotdeauna uşorul ăsta este calea greşită. Ar fi frumos ca cei din jur să fie mai amabili, dar din păcate ne place să ne înţepăm unii pe alţii.
Bună NOname!
Nu vorbesc în numele tuturor, dar
eu, aș prefera un adevăr dur!
Nu pe ocolite sau altceva. Până la urmă din greșeli înveți.
Prefer să mi se spună în față, nu să aflu de la altcineva, adică dacă m-aș îmbrăca urât ( un exemplu ) ar trebui să mi se spună în fața : "Vezi că nu-ți stă prea bine, schibă-te că altfel te vei face de râs" Decât să aud : "Mamă ai vazut cum e aia îmbrăcată, nu m-aș îmbrca așa".
Pe mine una m-ar durea mai tare să aflu de la altcineva, m-aș face de râs pur și simplu!
Dar, tu ce părere ai?
Oricum ar fi spus adevarul tot adevar ramine, insa cu prea multa discretie se pierde adevarul.
Daca vreau sa imbunatatesc la cineva un lucru atunci nu-i spun direct ci incerc sa gasesc metode prin discutii sa isi dea seama. Dar in acelasi timp daca e vorba de mancare, imi place sa fac impreuna cu respectiva persoana.
Cel mai bine e sa discuti, sa folosesc tehnica hot dog. Un lucru pozitiv, unul mai putin bun si termini cu unul pozitiv. atunci persoana va fi mult mai bine si isi va accepta lucrurile care nu iti plac
Adevarul tot adevar ramane chiar daca i-l imbraci in poleiala, deci spune-i omului ce ai de spus fara a-i da cu jumatatea paharului gol in cap, este posibil sa fie mai receptiv,
Daca am fi sa culegem spinii de pe un trandafir ne-am intepa, dar mirosul lui drag si zecile de petale rosii ne face placere sa culegem in continuare. Deci dupa parerea mea, ar fi mai degraba o combinatie, un adevar de catifea cu tepi.
Eu aproape mereu folosesc partea mai delicata, nu vreau sa jignesc persoanele din jurul meu chiar daca e ceva nesemnificativ si nu are importanta. mai bine sa arati putina compasiune, intelegere sau sa arati ca nu prea conteaza unele chestii desi ar fi loc de mai bine.
mi se pare si politicos sa fi mai delicat. pe mine nu ma mai afecteaza raspunsurile directe si dure de multa vreme, daca e un adevar realizez si eventual incerc sa schimb ceva dar nu dramatizez.
totusi marea majoritate prefera raspunsurile "politicoase" pentru ca nu sunt obisnuiti sa li se spuna adevaruri, acele lucruri dureroase desi evidente.
Buna.in primul rand felicitari pentru profunzimea gandirii care reiese din modul in care pui intrebarile.eu as alege varianta amiabila, pentru ca un cuvant frumos spus la momentul potrivit face mult
Cel in matase si catifea poate ajunge sa para lingusitor la un moment dar cand, pe de alta parte, cel cu tinte si tepi este totusi mult prea dur.
Ar fi perfect un mix care sa tinda spre matase si catifea.
Cel mai bine e sa spui un adevar cu putine artificii ca sa nu fie prea dur...este posibil sa reactioneze placut si sa'si dea seama de ceea ce se intampla fara sa fie jignit de vorbele tale...iar adevarul spus "verde'n fata" este de ajutor in cazul in care persoana nu este tocmai pe placul tau
Nicoleta6 întreabă: