Nu, categoric nu as trece... nu am trecut, intotdeauna am oprit cand am vazut accident si am incercat sa ajut cu ce am putut. Am fost implicata intr-un accident si nu i-am inteles pe cei care nu ne-au intrebat de sanatate...
Da de ce nu? Vezi ca e un accident si protocolul zice ca trebuie sa vezi ce s-a intamplat chiar daca sunt persoane poti intinde o mana de ajutor si tot la acelasi timp daca vezi persoane ranite in vehicul nu trebuie sa le misti deloc daca e il intrebi daca e bine si apoi suni la 112 si sesizezi fapta petrecuta.
Cred ca de pus mana pe un telefon si-a cheama ajutoare nu e greu, oare nu ti-ar ramane in minte si te-ar framanta imaginea lui zacand intr-o masina facuta praf, oare ai mai avea somn noaptea daca ai vedea pe cineva ca-si da sufletul si tu nu ai face nimic sa il ajuti? Nu e greu sa apelati salvarea
Sincer cred ca a fost lasitate si nici o urma de mila sau tarie ca sa salvezi un om nu pot intelege. sincer imi pare rau.
Asta cu frica e o tampenie. Dar sa zicem ca totusi e asa, tot te poti opri la primul telefon public sa apelezi 112, chiar fara a-ti da numele. Tocmai de aceea cred ca frica e doar o scuza, in realitate fiind vorba despre o crunta nepasare.
Eu unul nu prea ma impac cu sangele, deci s-ar putea sa nu fiu in stare sa dau primul ajutor. Dar sigur nu as trece fara a chema salvarea.
Am mai spus pe TPU parerea mea -mor numai oamenii buni! Cei rai, trebuie sa stea pe pamant sa se chinuie! Legat de indiferenta oamenilor, no coment! Trist, dar adevarat.