anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Un caz ciudat.

Să zicem că în colectivul unde lucrați, vine un coleg nou, tânăr, undeva la 27 de ani. El specifică a nu avea experiență în domeniul în care lucrați și se comportă precum un novice.
Ei bine, e repartizat cu doi colegi malițioși, care îi cam fac zile "fripte".
Aceștia îi critică cea mai mică greșeală fără nici măcar să-i arate cum se face treaba respectivă.
Situația asta durează câteva săptămâni, până într-o zi când colegul nou se satură de "înțepăturile" colegilor săi și pe principiul "Vă arăt eu vouă!" începe dintr-o dată a lucra că un expert, dovedindu-se chiar mai bun decât toți ceilalți angajați.
Tu, că șef/ă, descoperi apoi că angajatul cu pricina are experiență de câțiva ani în domeniul respectiv, ba chiar a fost cel mai eficient la fostul loc de muncă, pe același domeniu.

Ei bine, ce motiv/e credeți că a avut să ascundă faptul că are calificare, ba chiar că e foarte eficient în domeniul respectiv, să suporte criticile colegilor, prefăcându-se un novice?

Răspuns Câştigător
| Freya1 a răspuns:

Nu toate locurile de munca sunt la fel, chiar dacă poate sunt în acelasi domeniu. Poti pur și simplu sa nu vrei sa te dai expert și sa încerci sa te dai după ei, ca din astea ce au "experienta" și le știu ei pe toate ca au făcut pana acum 100 de mii de treburi din astea, dar habar nu au cu ce se mănâncă e plina lumea.
Eu pe băiatul respectiv chiar l-as avansa.1 la mana pentru ca nu s-a dat in grande, ci a vrut sa se acomodeze cu stilul nostru de munca și sa învețe de la noi cum facem lucurile.Si 2 la mana, pentru ca mi-a arătat ce jigodii de angajați am ce imi duc firma în faliment lăsând alt muncitor sa strice chestii pe care tot eu sa le plătesc în loc sa îl îndrume de cum sa facă bine.

8 răspunsuri:
| DjSannan a răspuns:

E posibil ca angajatul să fi vrut să evite preconcepțiile colegilor sau să nu fie perceput ca un "intrus" care amenință pozițiile lor. De asemenea, ar putea fi o strategie de a-și evalua colegii și a vedea cum se desfășoară activitatea în colectiv înainte de a-și arăta adevărata abilitate. Orice ar fi motivul, este important ca șeful să abordeze această situație în mod profesionist, pentru a încuraja un mediu de lucru pozitiv și colaborativ în echipă

suntserios
| suntserios a răspuns:

Alta Paulina
aceeasi Rosalia

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Nu am fost și nu sunt Rosalia.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Vezi tu draga Rosalia, odata mi-ai trimis niste mesaje primate si acum mesajele alea apar sub numele de Paulina. A fi sau a nu fi Rosalia.

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Acum nu mai sunt Rosalia. Acel pseudonim e de domeniul trecutului.

| Hammurabi a răspuns:

A văzut prea multe filme de acțiune/aventură și încearcă să pună în practică situațiile de suspans și răsturnările de situație...rolling on the floor

(presupunem că nu fumează nimic ilegal la locul de muncă laughing )

| Eireann a răspuns:

Fiindca daca esti prea eficient te trezesti ca iti pune seful tie in brate tot ce e mai dificil sau pur si simplu un volum mai mare de munca.
Sau chiar daca joburile sunt similare sunt mici diferente de procedura deci e mai bine sa o iei incet- incet pana cand te prinzi cum merg lucrurile.
Si tu ca sef/sefa nu sti pe cine ai angajat? Chiar daca nu ai fost tu la interviul de angajare tot ii vezi cv-ul, recomamdarile, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu cred ca a vrut sa ascundă faptul ca are calificare, ci mai degrabă se intampla sa fie mai dificil în realitate decât în teorie munca practica sau probabil nu este suficient de instruit în domeniul respectiv și trebuie sa își facă o documentare mai amănunțită asupra situației actuale pentru ca trebuie sa fie totuși pe măsură intelectul dacă a ales acest traseu profesional.