| Davyduchiha2001 a întrebat:

Un copil adoptat nu o să își dorească atunci când o sa crească să își caute părinții biologici? Scriu cu privire la cei ce adoptă. Ce te face să crezi că nu o să plece atunci când o să crească? Probabil ca legătura care s-a creat între copil și părinte sau din recunoștință. Voi ce părere aveți?

9 răspunsuri:
| AlexandruContFacutLaMisto a răspuns:

Bai sa stii ca si eu ma intreb mereu, pentru ca ma pun in situatia copilului ala, pai ba la 20 de ani cand o sa am puterea sa-mi pot cauta parintii as face oricum si as fi curios de ce m-au abandonat, bine e cam clasica te-am facut din greseala ca eram prea tineri si n-am folsoit prezerve sau n-am avut bani sa te crestem.Ideea e asa ca tu ala care infiezi daca esti baiat destept ii spui copilului de cand e mic tot ce vrea sa stie despre parinti lui, sau mai bine spus ii spui direct bai neica te-am infiat, pentru ca ala dupa o sa afle singur si o sa te urasca, o sa uite el ca tu l-ai crescut o sa fie ura mai mare decat recunostiinta.

| Sophieka a răspuns:

E discutabil... Aici depinde de copil.
Eu personal am avut parinti biologici, dar o copilarie cu multe dificultati datorita lor, astfel ca, la 18 ani, am incheiat legatura cu ei si am plecat.
Ma gandeam uneori cand eram copil, ca ar fi fost frumos sa fiu infiiata de o familie iubitoare.

Sunt multi care isi cauta parintii reali dupa ce cresc, si ma pun in locul parintilor adoptivi pentru ca la randul meu intentionez pe viitor sa infiiez. M-ar durea sincer si m-as simtii cu inima franta sa stiu ca vrea copilul sa isi gaseasca parintii naturali insa va trebuii sa accept, pentru ca nu as avea incotro.
Daca relatia noastra s-ar strica dupa regasirea celor naturali, cu durere as alege sa inchei legatura cu cel care mi-a fost copil atatia ani si caruia i-am dedicat din viata si resursele mele.

Mai sunt si multi care nu le spun copiilor ca sunt infiiati, insa eu cred ca as prefera sa le spun, ca sa nu traiesc in secrete.

| Violleta2022 a răspuns:

Un adult crescut de o familie iubitoare, care l-a infiat, nu-si va parasii niciodata parintii adoptivi, fiindca are suficient creier sa inteleaga ca a fost adoptat de o familie din dragoste, iar mama care l-a nascut nu l-a iubit, daca a preferat sa-l dea la orfelinat.

| Eireann a răspuns:

Pai si copiii biologici pot sa plece. Si nu e si normal cand ajung adulti sa mearga sa isi faca viata lor, familia lor? Multi copii adoptati sunt curiosi de familia biologica, vor sa vada daca au frati, etc e natural.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sunt cazuri și cazuri.nu cred că e o regulă.
Unii vor să îi cunoasta din curiozitate, alții nu vor pentru că au fost părăsiți. Etc etc

| Miruna333 a răspuns:

Parinte nu e cel care te face, ci cel care te creste.
E normal sa vrea sa isi caute parintii, asta nu inseamna ca va pleca de langa tine. Sta zeci de ani langa tine, exista iubire si sa lase totul pentru niste straini? Nu exista

| FreddieM a răspuns:

Cândva, acel copil va creste, se va maturiza și va părăsi casa parinteasca, adoptiva sau nu. Și ca parinte adoptiv știi lucrul asta. Afecțiunea sincera care i-ai oferit-o, se întoarce înapoi în aceeași măsură, nimeni nu va suferi, începe o alta etapa a vieții, iar legătura va dura pe veci, repet, indiferent dacă-s părinți biologici sau nu.
Si da, e foarte probabil ca vreodată în viata asta, copilul sa își dorească sa-si cunoască părinții biologici, fără nici o remușcare sau ranchiuna. Nu e nimic de iertat aici, e o pura curiozitate să-ți cunoști rădăcinile care te-au creat.
Și chiar sa stabilești un raport cu ei, ar fi o dovada de inteligenta și maturitate din partea ambelor părți.
Cheers

| darrio2007 a răspuns:

Depinde la ce varsta a fost adoptat. El poate crede ca parintii adoptivi sunt chiar parintii lui.

| MarianWLF a răspuns:

Nu are motiv sa isi paraseasca familia adoptiva atat timp cat s-au ocupat bine de el, nu trebuie tinut ascuns nici faptul ca e adoptat, daca copilul vrea sa isi caute parintii biologici cand creste e alta treaba, nu e nici o problema in a avea 2 perechi de parinti in acelasi timp.