nony
| nony a întrebat:

¨ Un diamant stirb este mai valoros decat o caramida perfecta¨
Cine-i diamantul?

Răspuns Câştigător
| hashe86 a răspuns:

Diamantul este aceea persoana cu un fundament bun, cu calitati putin numeroase intr o prima faza, dar esentiale. cazut in mana unui maestru acest diamant poate fi slefuit pana la desavarsire. maestrul e viata. insa daca maestrul da gres, se va irosi un material bun, care nu a avut posibilitatea sa si arate adevarate valoare/frumusete.
de partea cealalta caramida e perfecta, nu are unde sa mai evolueze. si se refera la oamenii buni, modesti, care se multumesc cu mica lor lume, unde probabil sunt cei mai buni, si care nu au puterea si bazele pentru a se inalta mai mult si mai mult.reprezinta omul limitat, complacut in situatia lui modesta.
in concluzie: diamantul se mai poate slefui, taietura cu taietura(experienta cu experienta) poate tinde spre absolut; caramida in schimb s-a plafonat, si nu are nicio posibilitatea sa ajunga la maretia diamantului.

27 răspunsuri:
| Silvia a răspuns:

1. Flav si nony, daca iar va certati, va dau cap in cap.devil
2.Eu sunt diamantul, dar din pacate nu sunt stirba.Si modesta, stiu.big grin
3. Teoretic, asa este, diamantul, chiar si cel strib este mai valoros decat o caramida.big grin

| Silvia a răspuns:

Bine flav, m`ai linistitbig grin

| Flav a răspuns:

Nu-s de acord cu citatul. Mai degraba o caramida perfecta e mai valoroasa decat un diamant stirb.winking
In cazul meu : diamantul - om inteligent, fara caracter
caramida - om simplu, cu caracter si personalitate

| Flav a răspuns:

Depinde din ce perspectiva privesti nony. Te pot combate rapid c-un simplu citat : ''Mult mai mult trebuie apreciat un dinte decât un diamant.'' - Miguel de Cervantes happy

| Flav a răspuns:

Silviuca, nu se cearta nimeni mai. Cum nu s-a certat nici astazi. Sunt doar mici dezbateri, diferite orientari de a privi unele citate sau situatii, pe care le discutam civilizat. E posibil sa aiba el dreptate, e posibil sa am eu dreptate, e posibil sa avem amandoi, e posibil sa vorbim amandoi pe din afara. At the end, who cares?hee hee

nony
| nony explică:

@gen25.ai fost pe aproape, ai stricat ultima parte.winking.try again

nony
| nony explică:

Flav.
Diamanatul este acea persoana care straluceste, dar reputatia sa a fost stirbita de caramizi. din diverse motive (invidie, ura, neputiinta )
Aceea persoana care are o inteligenta sclipitoare, dar nerecunoscuta
Aceea persoana non-grata, care incearca sa schimbe ceva, dar se loveste de ¨caramizile stralucitoare¨
Aceea persoana care ai da orice sa-ti fie prieten, dar ca sa te mandresti ca stai in dreapta lui.
ma opresc?

nony
| nony explică:

Corect, dar in cazul tau, dintele este diamantul din cazul meu, si diamantul tau se transforma in caramida strálucitoarewinking

nony
| nony explică:

Silviutza, Flav are dreptate, nu se cearta nimeni aici.suntem la un pahar de vorbá. Ne da si noi inteligenti (nu ca nu am fiwinking ) .in rest, daca esti dispusa, hai cu noi la masa happy

nony
| nony explică:

@Furni, nu stiu ce juraminte ti-ai facut, dar crede-ma ca sfaturile tale sunt ultimele pe care le voi urma.
Ai ceva de spus legat de subiect? Nu? atunci nu raspunde.
Crezi ca te prinde atitudinea de avocatul poporului? mai gandeste-te un pic.
Eu ma controlez, bine ar fi sa faci si tu asta.

nony
| nony explică:

@Hashe, din partea mea applause

nony
| nony explică:

@Furni, sunt stirb. dar am o limba ascutitáwinking
Deja ma amuzi, si te impor, sa nu mai raspunzi vreodata la posturile mele.
Te-am respectat pentru ce ai fost, nu pentru ce ai devenit acum.Subtilitatile de 2 lei pe care le faci a fost motivul pentru care m-au dat afara de la gradinitá.
Asa ca iti dorec un drum paralel cu mine, si daca vad vreo intersectie, iti voi da prioritate, ca ai dinti, si poate ma musti...ham ham.

| SweetCandy a răspuns:

Ee... uite cu asta sunt de acordlaughing
as spune ca iubitul meu e diamantul insa nu e stirb si caramida e gorila care se tine dp mine ca un scailaughing
glumesc
da e ff adevarat ce ai spus tu aici, sincer stii la ce m-am gandit la o casnicie fericita nu ma refer la o tolba cu bani, ci doar la o iubire sincera, la respect, la o slujba decenta si la copii sanatosi (asta ar fi diamantul )
iar caramida... un porche, un sot bogat si burtos si eu o fetuca de 20 de ani cu bacul luat pe banii burtosuluibig grinbig grin

luciana
| luciana a răspuns:

Pentu mine diamantul, este acum acel nepotel micut de 3 luni, este tot universul meu, caci inca este... stirb, ( glumesc ) si ca sa va mai destindeti putintel,- eu as fi caramida... cu speranta ca am reusit sa va aduc zambetul fugar fie si doar pentru o clipa, va doresc sa aveti o seara minunata si ca m-ati inteles ca a fost doar o gluma. Numai bine, Lucien.

| Gabry a răspuns:

Eu sunt diamantul stirb, pentru ca inca nu stiu foarte multe, dar am timp sa devin un diamant perfect! Caramizile sunt acei oameni(adulti) care nu fac altceva decat sa injure si sa se planga de viata lor, si se mai adauga la caramizi cuvantul "perfect" pentru ca nu vor sa schimbe ceva! Prefera sa ramana asa, sa se planga tot timpul sau sa castige bani doar prin minciuni!

Parerea mea!

| Gabry a răspuns:

Sa nu vad ca va certati! angry
Aveti doar pareri diferite!

| Gabry a răspuns:

Scuzati ca intervin in discutie, dar sunt nevoita...
Ma faceti sa ma repet:"Gabry a răspuns:Sa nu vad ca va certati! angryAveti doar pareri diferite!". Mai, dar sunteti adulti nu sunteti copii de gradinita! In asemenea situatie chiar nu va puteti controla?! Daca eu pot sa ma abtin in a intra intr-un conflict, cu siguranta trebuie sa puteti si voi! angryDaca voi vreti asa, atunci ok: hai sa ne jucam, eu sunt doamna educatoare, voi sunteti copii.
Pupativa si impacativa!winking

| Gabry a răspuns:

Chiar scriu invizibil?!

ok, ok nu ma mai bag in nimic...continuati sa va certati, sigur veti rezolva multe...Sa-mi spuneti si mie daca ati rezolvat ceva ca sa invat si eu de la voi...

| asya a răspuns:

Sexul!tongue

| scarllet a răspuns:

Cred ca "diamantul stirb" este personificarea atribuita persoanelor care desi au o reputatie "stralucitoare" si in prima etapa toata lumea le prefera, ele sunt asa de imperfecte...in timp ce o caramida perfecta...nu este un diamant... dar este perfecta.

| scarllet a răspuns:

Poate ca aceea caramida perfecta ramane tot o caramida desi e perfecta....daaa...si reprezinta "taranii perfecti"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nony, scuza-ma! Mi-am promis ca nu te mai abordez, dar ma fortezi. "Ne da si noi inteligenti (nu ca nu am fi winking )"? Flav chiar e inteligent, enigma chiar nu e mascarici etc. Te rog, controleaza-te putin!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iubirealove struck bineintelesbatting eyelashes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hashe... sclipitor!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@gen25 Sa inteleg ca oricat de om as fi, faptul ca locuiesc la tara ma transforma intr-o persoana fara valoare? Pai. cum asa?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nony, juramintele pe care le fac eu n-au si nu vor avea vreo legatura cu tine. Si acum sa-ti raspund la intrebare, daca asta cersesti. Pentru mine tu esti...stirb.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un diamant stirb poate ajunge perfect, dar o caramida slefuita nu va ajunge niciodata un diamant, oricate eforturi ar face.