| utzuman2006 a întrebat:

Un foarte indragit cantec din repertoriul popular romanesc are urmatoarele versuri : " Transilvania mea sfanta de multi ai fost tu dorita...Doamne ocroteste-i pe romani >>>"
Si astazi o mana de radicali maghiari adunati in asa numitul " Consiliu National al Secuimii " vor sa declare Autonomia Tinutului Secuiesc, iar aceasta sa le fie recunoscuta de catre statul roman.
Care este opinia voastra privitor la aceasta problema?
Credeti ca atitudinea autoritatilor romane este potrivita? Exista vreo atitudine?
Comparati situatia cu situatia din provincia Kosovo si analizati complicatiile neimplicarii imediate a autoritatii de stat din Romania...

3 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Poate ar trebui sa li se dea mai mult decat doresc. Autonomie, ba chiar tinutul secuiesc sa fie recunoscut ca stat independent. Asta insemnand frontiera de stat si viza obligatorie pentru intrare in Romania. Oare si-ar mai dori autonomie? Macar noi am scapa de ei. Noi si padurile noastre.

| FearNoEvil a răspuns:

Nu cred ca se va ajunge in situatia provinciei Kosovo. Realitatea politica din ziua de azi n-ar permite asa ceva.
Pana la urma ce ar trebui sa faca autoritatile? In afara de un tras simbolic de urechi nu prea au ce sa le faca deocamdata, atata timp cat ei n-au intreprins nimic in sensul declararii independentei. Stai linistit ca nu e prima oara cand cer asta. Au cerut-o si acum un an, si acum 2 ani si o vor cere in continuare...

| aysun a răspuns:

Am auzit ca bozgorii astia pe oriunde se duc vor autonomie pentru ca asa le este in gena. Dintre toate minoritatile din tara, dupa tigani eu nu ii suport pe astia si stiu de ce. Am avut de a face cu ei, facand parte si eu dintr-o minoritate si e de necrezut ce fel se poarta cu tine in comparatie cu romanii...