anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Un fragment din cartea mea, care va fi ca gen roman al experientei. Vreau sa-mi spuneti cum vi se pare?! Daca va prinde?! Si ce ar trebui schimbat. Asta e inceputul. Suna asa:

Totul a inceput cand eu si cu el eram in liceu - intalnirea romantica propriu-zisa -, pentru ca, de fapt, cred cu tarie ca povestea noastra este scrisa inca din primii nostri ani de viata. Aveam doar cativa anisori, cand l-am remarcat pe Alien la slujba de duminica, de la Biserica Sfantul Dumitru, la care mergeam mai mereu impreuna cu mamaia Viorica. In fiecare duminica dimineata, mamaia ma pieptana, sau imi impletea cu grija parul, ma imbraca frumos, cu "hainele de sarbatoare", si plecam cu liniste in suflet catre biserica.

De fiecare data, cand il zaream pe Alien, in biserica, printre multimea de oameni, un zambet ghidus putea cu usurinta sa mi se citeasca pe buze. Baietelul de atunci, alaturi de mama sa, Lela (cum i se spunea in sat), statea cuminte si parea foarte atent la ce spunea parintele Cristea, cand citea Sfanta Evanghelie. Mama Lela, avea grija sa il imbrace pe Alien cat mai frumos. Din ce imi aduc eu aminte, cand l-am observat prima data, era imbracat cu un sacouas bleumarin, camasa, si purta un papion micut, la fel ca actorul din Harry Potter. Slujbele de duminica mi se pareau din ce in ce mai frumoase, acum si datorita prezentei lui Alien.

Timpul trecea, iar eu il observam pe baietelul Alien cum crestea... (va urma)

3 răspunsuri:
| Hammurabi a răspuns:

Prea puțin, cum să ne dăm seama doar din câteva rânduri?
Fi și tu mai darnică. laughing
Pare frumos și îngrijit scrisă. Dar e prea puțin. Nu pot să-mi dau seama de dinamica narațiunii.

Ce aș schimba eu :
"cred cu tarie ca povestea noastra este scrisa inca din primii nostri ani de viata"
"cred cu tarie ca povestea noastra a început inca din primii nostri ani de viata."
"imbracat... la fel ca actorul din Harry Potter"
"imbracat... la fel ca Harry Potter" (îmbrăcat așa era personajul, nu actorul laughing )

| minime3 a răspuns (pentru Hammurabi):

Da, bine de luat in seama! Multumesc mult!

| Darkmagic a răspuns:

Din 17 randuri nici macar un critic de la Hugo sau Goodreads Choice Awards nu isi poate da seama de directia romanului tau.
Ai un plan al lui? Pune-l aici si discutam, dar prima si unica sugestie pe care ti-o pot face acum este sa schimbi numele personajului principal masculin.
Arata extrem de bizar, in oglinda cu mediul patriarhal in care l-ai introdus.
"Alien", in sat, "la Biserica Sfantul Dumitru" este total neverosimil, suna cum ai pune un Kennedy Ion, intr-un satuc din Bucovina. Adica Moarte! big grin
Succes.