| Bacemi a întrebat:

Un gand catre strabunii nostri. Cati dintre voi sti sa multumiti zilnic celor care au schimbat ceva cu adevarat? Cati dintre voi vreti sa schimbati ceva precum au facut ei? Daca nu luam atitudine eforturile lor vor fi in zadar. Uitati gandurile mele spre acesti strabuni mareti :

Plang strabunii pe alocuri
Cate-un glas de ciocarlie
Plang adanc de sus din ceruri
Apa moarta, apa vie

Plang strabuni cu glas de huma
Ce tot cere sa renasca
plang pe floarea ce uscata
zambet vrea sa scrijeleasca

plang strabuni a moarte vie
incercand sa moara iar
de-ar putea renaste clipa
sa ne dea viata in dar

plang strabuni si tot vor plange
plang a zambet, plang a jale
infruntand moartea prin pace
stand cu viata la taclale...

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună, aş vrea şi eu să-mi împărtăşesc astfel de poezii patriotice, din păcate singura mea problemă este faptul că niciodată nu m-am priceput la rime... fac şi eu ce pot.

Strămoşii noştrii au luptat pentru ţara noastră, au luptat să ne fie bine nouă, urmaşilor lor, dacă acum s-ar uita spre noi, toată jena s-ar alege. A mai rămas doar un gând patriot, şi asta doar din parte unora, deja faptele sunt prea mult, deja lupta pentru drepturi devine imposibilă. Deja avem victime a unui sistem, a unei politici, a unei societăţi murdare a cărei primă prioritate este averea. Nu ştim ce să facem cu libertatea dăruiă de strămoşi. S-a ales praful de ceea ce a fost odată România, şi nu spun asta din motive personale ci prin generalizare, asta este, se numeşte realism. Putem să ne aducem omagiul, e important să ne mai aducem câteodată aminte de "ce a fost odată..."Ceva se mai poate schimba, pentru că am ajuns să ne fie ruşine de noi, ruşine să le fie celora care ne-au adus în lume un renume pe care probabil muţi dintre noi nu îl merităm. Mai putem face ceva, asta prin adevăratele valori pe care le avem printre noi fără să ne dăm seama, să fim mândri că suntem români.
La mulţi ani români!

6 răspunsuri:
nony
| nony a răspuns:

Fiecare generatie cu defectele si calitatile ei.Nu poti condamna toata lumea de azi de indiferenta si neparticipare la planurile strabunilor. Timpurile erau diferite, conceptiile despre ceea ce insemna viata la fel, dar putem sa facem ceva contructiv pentru societate in functie de situatiile actuale.Cine? Noi, noi care vrem schimbarea, cei care vor sa iasa din mocirlá.

Daca tráiesti in trecut, viitorul nu-l vei trái.

| PaisonPink a răspuns:

Sa stii ca nu ai ganduri rele. Si eu m-am gandit la asta odata... dar apoi am vazut ca e in zadar... dar sunt de acord cu tine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dupa atitia ani de comunism, am ajuns toti sa ne fie lehamite de istorie, de patriotism, etc. Pe noi ne obligau multi profesori sa cantam imnul la prima ora, la scoala, aveam tricolorul la gat, pe cravata, pe prima pagina a oricarui manual era poza tovarasului si imnul, etc.
Era o fraza, in Zorba Grecul (cartea): spunea Zorba ca era inebunit dupa cirese. Ca sa-i treaca dependenta, a mancat intr-o zi pana i s-a facut rau. Si a functionat. Asa si generatia mea, mi s-a cam urat cu cantecele patriotice, dar sper ca cei mai tineri ia atitudine. Si mai sper ca noi astia mai batrani si blazati sa nu contamineze generatiile tinere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toata lauda pentru cei de inaintea comunismului iar generatiei de inaintea noastra nu pot spune decit ca mai bine refuzau nasterea in semn de protest decit sa instaureze asa sistem deficitar pentru 25 de ani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Plang strabunii, plang a zambet? au luptat, sa ne dea viata, si noi bajbaim acum, pe-ntunerec si pe ceata.si de ne-ar vedea strabunii.cred ca ne-ar plange de mila, si ar spune; ia...nebunii.cred ca li se face sila. unde esti tu tepes? Doamne? samd.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai plinge atita mai Tepes pentru ca"Pling strabunii/Ca nebunii". Obositule...