| UnuPentruAltu a întrebat:

Un individ care tot încearcă de ceva timp să mă convingă să merg la un control psihiatric a venit cu argumente noi, acestea fiind următoarele:
că am dificultăți în a aprecia implicațiile unei decizii asupra mea și că pot beneficia de asistența unui reprezentant
că medicul psihiatru este obligat să obțină consimțământul meu și că am dreptul de a fi asistat la acordarea consimțământului
că scopul îngrijirilor care mi se vor acorda este apărarea și întărirea autonomiei mele
că tratamentul și îngrijirile care mi se vor acorda se bazează pe un program terapeutic individualizat, discutat cu mine
că am dreptul la cele mai bune servicii medicale și îngrijiri de sănătate mintală disponibile
că am dreptul la servicii care asigură îngrijiri de sănătate mintală și psihiatrice, precum: consiliere psihologică, orientare profesională, psihoterapie și alte proceduri medico-psihosociale
că am dreptul la îngrijiri în mediul meu firesc de viață
că beneficiez de monitorizare prin sistemul de asistență ambulatorie și am dreptul la asistență medicală gratuită
că am dreptul la asistență medicală, îngrijiri și protecție socială de aceeași calitate cu cele aplicate altor categorii de bolnavi și adaptate cerințelor mele de sănătate
că pot formula plângeri privind încălcarea acestor drepturi
că administrația publică locală, prin organismele competente, asigură integrarea mea în activități profesionale corespunzătoare stării de sănătate și capacității de reinserție socială și profesională a persoanelor cu tulburări psihice

Consideri că argumentele acestui individ sunt temeinice?

3 răspunsuri:
| SilentRain a răspuns:

Spune-i prietenului tău sa se trezească ca aici e România, și rar întâlnești condiții bune și oameni cu adevărat pricepuți în meserie
Dar totuși un control psihic nu ar strica dacă ai dubii în legătură cu sănătatea ta mentala

| Florin9Florin9 a răspuns:

Dacă ai bănuieli ca într-adevăr ceva nu e ok cu tine, nu ar strica să te duci, chiar dacă am dubii că, condițiile arată exact ca pe hârtie.

| Andreeush a răspuns:

Dacă suferi de vreo boală psihică atunci da poți să mergi.
Dacă nu atunci spune-i acelui tip că s-ar putea ca el să aibă nevoie de un control psihiatric.